5 παραδείγματα διαχρονικού στιλ από τον Νίκο Αναστόπουλο

O Νίκος Αναστόπουλος μπορεί να έχει αποσυρθεί από τη δράση, αλλά το στυλ του παραμένει διαχρονικό, επίκαιρο και 'μάχιμο'.

Ο Νίκος Αναστόπουλος, ως προπονητής του ΟΦΗ, σε αγώνα με τη Δόξα Δράμας για τη Super League 2011-2012 στη Δράμα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011
Ο Νίκος Αναστόπουλος, ως προπονητής του ΟΦΗ, σε αγώνα με τη Δόξα Δράμας για τη Super League 2011-2012 στη Δράμα, Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011 MOTIONTEAM

Ο Νίκος Αναστόπουλος είναι μια εμβληματική φιγούρα του ελληνικού ποδοσφαίρου, ένας παίκτης που δόξασε με τις εμφανίσεις του τον Ολυμπιακό, τον Πανιώνιο, τον Ιωνικό και τόλμησε να αγωνιστεί και στο ιταλικό πρωτάθλημα (Αβελίνο), σε μια εποχή που τέτοιες μεταγραφές ήταν όνειρο απλησίαστο για τους Έλληνες παίκτες. Όμως ο 'Αναστό', πέρα από το διαρκές φλερτ του με τα δίχτυα, κατάφερε από τη δεκαετία του '80 μέχρι σήμερα να έχει μια εξίσου 'ερωτική' σχέση με το καλό ντύσιμο.

Παρακάτω συλλέξαμε 5 φωτογραφικά παραδείγματα άψογου στυλ από τον Αναστόπουλο, δηλαδή 5 περιπτώσεις όπου το look του ήταν ο ορισμός του διαχρονικά cool και μοντέρνου. Μόνο ο 'Μουστάκιας' και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ πέτυχαν το στοίχημα του να αποτελούν διαχρονικά μια στιλιστική εικόνα άντρα που δεν φοβάται να είναι στιλάτος, να πειραματίζεται με διαφορετικά ρούχα και αξεσουάρ, να είναι σαν εκείνο το κλασσικό τραγούδι των ZZ Top, ένας 'Sharp Dressed Man'.

H γραβάτα

5 παραδείγματα διαχρονικού στιλ από τον Νίκο Αναστόπουλο

O 'Αναστό' έχει φορέσει κατά κύριο λόγο γραβάτες που παραπέμπουν στο ιταλικό στιλ, με μεταξωτά σχέδια minimal και χρώματα που δεν θαμπώνουν το μάτι, κάτι που παραπέμπει στα σχέδια της Passagio Cravate, του ιταλικού brand που έχει γίνει instagram favorite. Το γεγονός ότι η παραπάνω φωτογραφία χρονολογείται από το 1983, απλά υπογραμμίζει ότι η αισθητική του βετεράνου σέντερ φορ ήταν πάντα μπροστά από την εποχή της.

Καλοκαιρινή εμφάνιση με σακάκι

5 παραδείγματα διαχρονικού στιλ από τον Νίκο Αναστόπουλο

Εδώ έχουμε μια ξεκάθαρη περίπτωση Miami Vice look, με πουκάμισο ανοιχτό, που συνδυάζεται με ένα κομψό και διακριτικό μπλέιζερ, το οποίο από την περασμένη χρονιά θεωρείται το απόλυτο must για ένα casual chic ανδρικό ντύσιμο και μπορείς να το αναζητήσεις σε αρκετά γνωστά e-shops.

Τα αξεσουάρ

5 παραδείγματα διαχρονικού στιλ από τον Νίκο Αναστόπουλο

Πολύχρωμα κομποσκοίνια και βραχιόλια στο δεξί χέρι, χρυσό ρολόι και καδένες. Ο Αναστόπουλος έπαιξε με το στυλ όπως ένας ροκ σταρ. Καμία εμφάνιση δεν ήταν τυχαία και η έμφαση που έδινε στις λεπτομέρειες ήταν εντυπωσιακή, σε μια εποχή που η λέξη "μόδα" ήταν ταυτισμένη κυρίως με την λέξη "χαίτη".

Η γραβάτα με σχέδια

5 παραδείγματα διαχρονικού στιλ από τον Νίκο Αναστόπουλο

Πέρασμα στα 90s, η καριέρα του οδεύει προς τη δύση, όχι όμως η στιλιστική τελειότητα. Στη δεκαετία του '90, αφουγκράζεται το ρεύμα της εποχής και πειραματίζεται με prints απαλά, αρμονικά, που δεν 'τρομάζουν', ούτε αγκαλιάζουν το kitsch. Αυτή ακριβώς η τάση της μόδας αναγεννήθηκε κατά την τρέχουσα δεκαετία, με prints που 'χαϊδεύουν' το μάτι και αναδεικνύουν την αγάπη για το χρώμα στο καθημερινό ντύσιμο.

Η περιποίηση στο μουστάκι

O Νίκος Αναστόπουλος σε δημόσια εμφάνιση του κατά τις αρχές της δεκαετίας του 80
O Νίκος Αναστόπουλος σε δημόσια εμφάνιση του κατά τις αρχές της δεκαετίας του 80 EUROKINISSI

Ήταν και παραμένει το σήμα κατατεθέν του, ο πυρήνας της ξεχωριστής εμφάνισης του. To ατόφιο μουστάκι που αγκαλιάζει τα χείλη σαν μια στιβαρή αγκύλη παραμένει μια διαχρονική στυλιστική επιλογή για κάθε σύγχρονο άντρα, με γνωστούς ηθοποιούς του Hollywood να το διατηρούν πεισματικά στο mainstream.

ΠΗΓΗ: 

ΠΗΓΉ: GQ

News 24/7

24MEDIA NETWORK