7 αθλητικά games για Xbox One που πρέπει να παίξεις

Δεν είναι μόνο το NBA 2K, η πλατφόρμα του XBox One μας προσφέρει άπειρες επιλογές για gaming. Με αφορμή το Xbox Arena Festival, εξερευνούμε τις σημαντικότερες.

O Γιάννης Αντετοκούνμπο στο NBA2K19
O Γιάννης Αντετοκούνμπο στο NBA2K19

Τα αθλητικά games στο Xbox One έχουν ανέβει επίπεδο.  Τα αθλητικά games στο Xbox One είναι η καλύτερη υπενθύμιση πως δεν ζουμε πια στην εποχή δόξας του πιξελιασμένου Navrogenidis του FIFA 99 και το gaming σήμερα είναι τόσο ρεαλιστικό, σαν να το ζεις, σαν να βρίσκεσαι μέσα στο αγωνιστικό χώρο και αγωνίζεσαι για τη νίκη. Με αφορμή το Χbox Arena Festival By Vodafone, που θα γίνει στις 29 Ιουνίου στο Gazi Music Hall με δωρεάν είσοδο (περισσότερες πληροφορίες εδώ), συγκεντρώσαμε τα πιο σημαντικά αθλητικά games, αυτά που θα πληρώναμε εισιτήριο για να παρακολουθήσουμε έναν αγώνα αυτών:

NBA 2K19

7 αθλητικά games για Xbox One που πρέπει να παίξεις

Πιστό στα πολύ υψηλά standards του gameplay το φετινό 2K, προκαλώντας ένα νέο ευχάριστο 'πονοκέφαλο' στο χρήστη που καλείται να εκπαιδευτεί ξανά στο σουτ από μέση και μακρινή απόσταση και να υιοθετήσει μια πιο αυτοσχεδιαστική συμπεριφορά σε αμυντική και επιθετική ανάπτυξη. Είμαστε στο NBA στο υπενθυμίζουμε, άρα η ζώνη 2-3 και τα pick plays του Ομπράντοβιτς μοιάζουν ξένα εδώ. Η καμπύλη του τέλειου σουτ απαιτεί ώρες εξάσκησης για να επιτευχθεί, ενώ η δυνατότητα δημιουργίας θεαματικών one man show φάσεων, είναι περισσότερο εφικτή από ποτέ. 

Οι ιστορικές ομάδες αυξάνονται, καλύπτοντας μέχρι και το Γκόλντεν Στειτ του 2016, ενώ αξίζει να εξερευνήσεις και τις all-time ιστορικές ομάδες του NBA, μια νέα ενότητα όπου το NBA 2K φαντάζεται τους stars players κάθε club σε καθε εποχή, συγκεντρωμένους στην εκάστοτε ομάδα. Και γιατί να μην ονειρευόμαστε Μπουλς με Τζόρνταν και Ντέρικ Ρόουζ παρέα;

MXGP

7 αθλητικά games για Xbox One που πρέπει να παίξεις

Στα παιδικά μας χρόνια (οκ, αυτό ακούστηκε πολύ δραματικό) μια απόλαυση που πάντα είχε τη δική της βαρύτητα, ήταν αυτή η βραδιά που περνούσαμε σε video games με κέρματα. Ειδικά εκείνα που περιείχαν τιμόνια και θέση οδηγού και φρένο και γκάζι και ρεαλιστικές διαδρομές με αυτοκίνητα και μηχανές, ήταν εκείνα που προκαλούσαν ουρές και στριμωξίδια μέχρι να κερδίσει κάποιος το τιμόνι. Το MXGP μεταφέρει αυτή τη ανάμνηση του racing games του κατοστάρικου, σε ένα μοντέρνο περιβάλλον υποδειγματικού σχεδιασμού και γραφικών που μυρίζουν εξάτμιση και ήχου μηχανής που νομίζεις ότι βρυχάται πραγματικά. 

WRC 7

7 αθλητικά games για Xbox One που πρέπει να παίξεις

Σε αυτή τη ζωή χρειαζόμαστε επιλογές. Το MXGP είναι για εκείνους που θέλουν να νοιώθουν το γόνατο του οδηγού να γραντζουνάει την άσφαλτο, το WRC καλύπτει όλα τα υπόλοιπα - πεινασμένα για αγνό, ανταγωνιστικό racing - μάτια. Πίστες με ρεαλισμό που θα ζήλευε και το National Geographic, εύκολος χειρισμός, ανταγωνιστικότητα που μπορεί να σε εθίσει ή και να σε φτάσει στο σημείο να ανοίγεις σαμπάνιες μετά από μια ιστορική νίκη. Πάτα τέρμα το γκάζι και νιώσε τον ήχο του να διαπερνάει το DNA σου. 

WWE 2K19

7 αθλητικά games για Xbox One που πρέπει να παίξεις

Το showcase mode είναι εκείνη η λειτουργία που κλείνει μέσα της όλο το fun, όλη την περιπέτεια και όλη τη γνήσια, γλυκιά, αιμοβόρικη διάθεση του WWE. Το παιχνίδι παραμένει μια τίμια επιλογή για όσους αγαπούν το μυθικό (#διπλής) βρωμόξυλο του WWE, την άφιλτρη παράνοια και τα μέτρια dad jokes που μας έχει χαρίσει το πιο αθλητικό show της αμερικάνικης ψυχαγωγίας. 

ΕΑ Sports UFC

7 αθλητικά games για Xbox One που πρέπει να παίξεις

Μπαίνεις στο οκτάγωνο και νιώθεις πόνο. Μπαίνεις στο οκτάγωνο και νιώθεις την οργή του παίκτη που χειρίζεσαι. Η πιο ρεαλιστική gaming εκδοχή του UFC μέχρι σήμερα, αξίζει την προσοχή σου. 

FIFA 19

7 αθλητικά games για Xbox One που πρέπει να παίξεις

Το παιχνίδι που έχει την επίσημη άδεια του UEFA Champions League, το παιχνίδι-επιστήμη της αποτύπωσης του ποδοσφαίρου όπως παίζεται σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο παγκοσμίως. Η σέντρα, η πάσα, οι συνδυασμοί στην επιθετική ανάπτυξη γίνονται ολοένα και πιο περίτεχνοι, οι περίτεχνες ντρίπλες συναντούν πιο εύκολα το 'στοπ' των καλών αμυντικών  και η ισορρόπηση της δύναμης του σουτ απαιτεί εξάσκηση και μπόλικη δουλειά σε προπονήσεις. Το θρυλικό παιχνίδι ποδοσφαίρου της EA Sports ξεπερνάει κάθε χρόνο τον εαυτό του. 

Rocket League

7 αθλητικά games για Xbox One που πρέπει να παίξεις

Αυτοκίνητα σε τρελές ταχύτητες, μέσα σε σουρεαλιστικά γήπεδα ποδοσφαίρου, παίρνουν τη μπάλα και επιχειρούν να σκοράρουν. Το Rocket League δεν είναι ένα απλό αθλητικό game, είναι ένας εθισμός, ένα τρελό κατασκεύασμα του πιο παρανοϊκού μυαλού στο game design. Το παιχνίδι στη multiplayer εκδοχή του είναι ένας λατρεμένος 'σκοτωμός' και μια εμπειρία για μη μετρήσιμο γέλιο σε παρέες gamers. Ότι και να σου λέω είναι λίγο, αν δεν έχεις μυηθεί στο φαινόμενο Rocket League, τόλμησε το, στην εκδοχή του παιχνιδιού για Xbox One. 

News 24/7

24MEDIA NETWORK