Γιατί η Puma 'ανέστησε' αυτά τα ξεχασμένα sneakers

Η Puma κάνει την αντεπίθεση της στον γαλαξία των sneakers, με τα all time classic Puma Majesty. Ανακάλυψε την μαγική ιστορία τους.

Γιατί η Puma 'ανέστησε' αυτά τα ξεχασμένα sneakers

Στα μέσα της δεκαετίας του '80, ένας παίκτης-φαινόμενο αναδύθηκε από τα έγκατα του NBA Draft. Ήταν ο θηριώδης Ραλφ Σάμσον, ένας σέντερ ύψους 2.23, ο οποίος με τα θηριώδη χέρια του μπορούσε να πασάρει υποδειγματικά και να φτιάξει παιχνίδι με την τεχνική ενός καλού γκαρντ. Ο Σάμσον αγωνίστηκε με επιτυχία στους Χιούστον Ρόκετς και σήμερα θυμίζει μια 'πρωτόγονη' εκδοχή του Γιάννη Αντετοκούμπο και όλων εκείνων των μοντέρνων point-center που έχουμε γνωρίσει στα παρκέ του NBA

Απρίλιος 1985: Ο Ραλφ Σάμσον των Χιούστον Ρόκετς προσπαθεί να προσπεράσει τον Τζον Στόκτον των Γιούτα Τζαζ, στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης μεταξύ Τζαζ και Ρόκετς.
Απρίλιος 1985: Ο Ραλφ Σάμσον των Χιούστον Ρόκετς προσπαθεί να προσπεράσει τον Τζον Στόκτον των Γιούτα Τζαζ, στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης μεταξύ Τζαζ και Ρόκετς. ASSOCIATED PRESS

Ο Σάμσον, όπως κάθε μοντέρνος παίκτης της εποχής του, τιμούσε ευλαβικά τα sneakers της Puma και πιο συγκεκριμένα, τα Puma Majesty, τα παπούτσια που είχε σχεδιάζει το γνωστό brand αποκλειστικά για εκείνον. Σήμερα, η Puma λανσάρει ξανά τα Puma Majesty, ως 'Puma Ralph Sampson', αποδίδοντας φόρο τιμής σε ένα μοντέλο αθλητικών παπουτσιών που αγαπήθηκε για τον ελαφρύ σχεδιασμό του, για το άνετο πέλμα, τη σόλα που ενίσχυε την ισορροπία του ποδιού στο παρκέ. O ίδιος ο Ραλφ Σάμσον, 59 ετών πια, τα φόρεσε ξανά, για τις ανάγκες αφιερώματος του GQ, εξυμνώντας τη διαχρονική αποτελεσματικότητα τους τόσο σε συνθήκες ενός ανταγωνιστικού αγώνα μπάσκετ, όσο και στην καθημερινότητα ενός sneaker lover που αναζητά όμορφα και άνετα παπούτσια.

Γιατί η Puma 'ανέστησε' αυτά τα ξεχασμένα sneakers

"Θυμάμαι ότι τα φορούσα και έπαιζα κόντρα στον Άρτις Γκίλμορ, έναν από τους πιο δυνατούς παίκτες που έχουν περάσει από το NBA. Αλλά ένιωθα πως η κίνηση μου με αυτά τα παπούτσια ήταν τόσο αεροδυναμική, που κατάφερνα να τον κερδίζω σε κάθε μονομαχία. Κάποια στιγμή μου είχε πει ο Άρτις, φίλε, πρέπει να σταματήσεις να τρέχεις συνέχεια, η σεζόν είναι μεγάλη. Αλλά το να βρίσκομαι στο NBA και να έχω τα δικά μου, tailor made sneakers, ήταν μοναδική εμπειρία", λέει ο Σάμσον στο GQ. Η ιστορία του Σάμσον θυμίζει ίσως σε κάποια σημεία αυτή του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τα Zoom Freak One της Nike. Η ιστορία επαναλαμβάνεται, χωρίς αμφιβολία. 


News 24/7

24MEDIA NETWORK