Οι 5 κανόνες της αμάνικης φανέλας

Το παρεξηγημένο ανδρικό ρούχο, έχει αρχίσει και αποκτάει την αναγνώριση που του αξίζει. Γι' αυτό σου λέμε πώς να την φορέσεις χωρίς φόβο.

Οι 5 κανόνες της αμάνικης φανέλας

Σαν λάτρης της μόδας, του basketball style, και των ανδρικών ρούχων που συχνά ενσωματώνω στις εμφανίσεις μου, μπορώ να σου πω ότι αγαπώ την ανδρική αμάνικη φανέλα. Ας είμαστε όμως ειλικρινείς. Ένας άνδρας δεν μπορεί να φορέσει την αμάνικη φανέλα με την ίδια ευκολία, όπως μία γυναίκα. Ακόμα και σήμερα, εν έτη 2019, υπάρχουν ταμπού γύρω από το ρούχο αυτό.

Υπάρχει λόγος γι' αυτό: η αμάνικη φανέλα εκθέτει μεγάλο μέρος του σώματος κάτι με το οποίο αρκετοί άνδρες δεν νιώθουν άνετα. Για μια γυναίκα είναι πιο συνηθισμένο να συμπεριλάβει στις εμφανίσεις της ρούχα που -όπως λέει και ο λαός-, δείχνουν λίγο «δέρμα». Για έναν άνδρα όμως, ένα τέτοιο είδος ρούχου μπορεί να θεωρηθεί 'κραυγαλέο', ότι παίζει με τα όρια της αρρενωπότητας του. Όπως είπαμε όμως, ζούμε στο 2019 και ίσως τώρα να είναι η κατάλληλη στιγμή για να καταρρίψουμε τέτοιου είδους στερεότυπα που δεν έχουν κανένα λόγο ύπαρξης. Ένας άνδρας -όπως και μια γυναίκα- πρέπει να είναι ελεύθερος να φοράει ό,τι θέλει, εφόσον τον εκφράζει.

Αν, λοιπόν, μια αμάνικη φανέλα είναι ένα ρούχο που σε εκφράζει και τόσο καιρό φοβόσουν την κατακραυγή των φίλων σου, τότε we got you. Σε αυτό βοηθάει και η άνοδος των λεγόμενων 'basketball jerseys'. Το γεγονός ότι οι αθλητικές αμάνικες φανέλες που φοράνε οι μπασκετμπολίστες, εντός και εκτός γηπέδου, αποτελεί πλέον τάση συμβάλλει στο να μπορεί ένας άνδρας να υποστηρίξει με περισσότερη ευκολία ένα τέτοιο ρούχο.

Γιάννης Αντετοκούμπο, σε εμφάνιση με τους Μιλγουόκι Μπακς
AP PHOTO/CARLOS OSORIO

Λίγο, λοιπόν, το γεγονός ότι καλοντυμένοι άνδρες σαν τον LeBron James και τον Hector Bellerin αποκτούν περισσότερη προβολή, λίγο η άνοδος της hip hop με διάσημους ράπερς να υιοθετούν το 'basketball style', άρα και να επιλέγουν συχνά για τις εμφανίσεις τους μια oversized αμάνικη φανέλα, και να που το ρούχο αυτό φεύγει από την κατηγορία του πιο παρεξηγημένου ανδρικού ρούχου και αρχίζει να λαμβάνει την αποδοχή που τόσο του αξίζει.

Τι προτείνουμε λοιπόν: πρώτον, θέλουμε να σε παροτρύνουμε να αρχίσεις να ενσωματώνεις την αμάνικη φανέλα στις εμφανίσεις σου (είναι καλοκαίρι εξάλλου και μια φανέλα είναι πολύ δροσερή) και δεύτερον, σου λέμε τι πρέπει να προσέχεις πριν αποφασίσεις να την φορέσεις εκτός σπιτιού ή γυμναστηρίου. Όλα τα 'dos' & 'dont's', παρακάτω.

Κανόνας #1: Κάνε μικρά και σταθερά βήματα

Δεν νιώθεις άνετα να φορέσεις ένα αποκαλυπτικό ρούχο σαν αυτό αμέσως; Βούτηξε το δαχτυλάκι σου στο νερό, φορώντας μια αθλητική φανέλα. Όπως είπαμε, ένα τέτοιο στιλ μπλούζας θεωρείται τάση, οπότε μπορείς να την τεστάρεις φορώντας την φανέλα της αγαπημένης σου ομάδας.

Κανόνας #2: Το σωστό το fit

info@imaxtree.com
[email protected] VINCENZO GRILLO/IMAXTREE.COM

Όπως και με το t-shirt, έτσι και με την αμάνικη φανέλα είναι σημαντικό να εφαρμόζει σωστά. Απέφυγε, λοιπόν, τις κοντές φανέλες και σιγουρέψου ότι το μήκος της φτάνει το σημείο που φοράς τη ζώνη (ή και λίγο παρακάτω). Σημαντικό επίσης, είναι να μην είναι πολύ στενή. Αν δεν είσαι των oversized ρούχων, τότε η φανέλα πρέπει έχει τουλάχιστον 3 πόντους απόσταση από το σώμα σου. Αυτό έχει διάφορα οφέλη. Εκτός του ότι θα αναδείξει καλύτερα τον σωματότυπό σου, η φανέλα δεν θα κολλάει πάνω σου, άρα όταν ιδρώνεις το καλοκαίρι δεν θα έχεις ανεπιθύμητα σημάδια ιδρώτα στην μπλούζα σου.

Κανόνας #3: Δείξε 'δέρμα' με φειδώ

Αν θέλεις να αποφύγεις τα σχόλια των φίλων σου, τότε απέφυγε τις πολύ αποκαλυπτικές φανέλες Και το τέλειο σώμα να έχεις, θα δείχνει κάπως ξένο αν για παράδειγμα, φαίνεται το στήθος από την φανέλα σου. Δώσε βάση στην γραμμή της μπλούζας που θα επιλέξεις, αλλά και στο σχέδιο και φρόντισε οι τιράντες να είναι αρκετά φαρδιές ώστε να καλύπτουν τα πλευρά. Κανείς δεν θέλει τυχόν 'nip slips'. Κανείς δεν θέλει να πάθει ότι και η Janet Jackson στο Superbowl του 2004.

Κανόνας #4: Προετοιμάσου πριν τη φορέσεις

Άσχετα με τον σωματότυπό σου, πριν αποφασίσεις να βγεις εκτός σπιτιού με αυτό το ρούχο, πρέπει να κάνεις μια προετοιμασία. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει το σώμα σου να είναι 'hair free' πριν φορέσεις δημόσια την αμάνικη φανέλα. Τρίμαρε λοιπόν, τυχόν τρίχες σε πλάτη, μασχάλες και στήθος με σκοπό να έχεις μια πιο περιποιημένη εμφάνιση.

Κανόνας #5: Μη την φοράς μόνο στην παραλία

Η αμάνικη φανέλα είναι το τέλειο ρούχο για να βάλεις κάτω από ένα λινό σακάκι, ένα τζιν μπουφάν ή ένα πουκάμισο (με τα κουμπιά ανοιχτά). Μην περιορίζεις τη χρήση της μόνο για την παραλία, λοιπόν, και συμπεριέλαβε την στις καθημερινές σου εμφανίσεις, ειδικά τώρα το καλοκαίρι που ο υδράργυρος έχει ανοδική πορεία.

News 24/7

24MEDIA NETWORK