Πώς ένας 17χρονος πωλητής sneakers έγινε πλούσιος από το TikTok

O 17χρονος Πουρίν Μουνγκβάνγκ κατάφερε να κερδίσει αμύθητα ποσά, πουλώντας sneakers μέσα από mobile εφαρμογές. Το έκανε να φαίνεται πανεύκολο (αν και δεν είναι).

Πώς ένας 17χρονος πωλητής sneakers έγινε πλούσιος από το TikTok

Το χρηματιστήριο των sneakers μετρά αμέτρητα εκατομμύρια δολάρια σε αστρονομικές συναλλαγές που γίνονται καθημερινά. Το StockX, το μεγαλύτερο online marketplace αθλητικών παπουτσιών, αξίζει σήμερα 1.000.000.000 δολάρια, με τους συλλέκτες ανάρπαστων Nike Air Jordan 1 και άλλων λατρεμένων sneakers να δημιουργούν αξίες από το πουθενά. Ο Πουρίν Μουνγκβάνγκ κατάφερε με εμφατικό τρόπο να διαλύσει την μπάνκα, να κερδίσει 200.000 δολάρια σε έναν χρόνο, χρησιμοποιώντας αρχικά το Instagram και στη συνέχεια την ραγδαία ανερχόμενη mobile εφαρμογή TikTok, με έναν έξυπνο συνδυασμό.

Ο 17χρονος, ο οποίος ζει σε προάστιο του Όρεγκον, παρατήρησε αρχικά πως ολοένα και περισσότεροι συνομήλικοί του τσέκαραν καθημερινά online αγορές όπως το eBay, το GOAT και το StockX για να εντοπίσουν κάποιο σπάνιο μοντέλο sneakers στην αγορά. Σύντομα και η mobile εφαρμφογή TikTok έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής, τόσο σε εφήβους, όσο και σε μεγαλύτερους sneakersheads και μη. Ο Μουνγκβάνγκ εντόπισε αμέσως την ευκαιρία. Όχι, δεν ξεκίνησε να εμπορεύεται sneakers online με τον ίδιο τρόπο που εκατοντάδες μεταπωλητές βγάζουν κέρδος σήμερα, δηλαδή αγοράζοντας από το α' ηλεκτρονικό κατάστημα (πχ. StockX) ένα μοντέλο σε μια Χ τιμή (πχ. 320 δολάρια) και πουλώντας σε έναν άλλο (πχ. ebay) σε μια τιμή που του έφερνε κέρδος (πχ. 380 δολάρια). Ο νεαρός ξεκίνησε να 'στοκάρει' εμπόρευμα και να το παρουσιάζει στο TikTok με καλαίσθητα videos 30-60 δευτερολέπτων.

Πώς ένας 17χρονος πωλητής sneakers έγινε πλούσιος από το TikTok

Ο ίδιος δηλώνει στο Business Insider πως μέσα από το TikTok κερδίζει το ενδιαφέρον των επίδοξων αγοραστών του, ώστε στη συνέχεια να τους κατευθύνει στο Instagram του κι από εκεί μέσα στο StocX και άλλα marketplaces όπου έχει δημιουργήσει λογαριασμούς με διαθέσιμο στοκ, να ολοκληρώσει την εκάστοτε πώληση. Πάντως, δεν είμαστε μακριά από την εποχή που το TikTok θα δώσει στους χρήστες του κι επίσημα τη δυνατότητα να πουλάνε και να αγοράζουν αντικείμενα μέσα από την πλατφόρμα του. Ο Μουνγκβάνγκ είναι ήδη ένα βήμα μπροστά.

 

News 24/7

24MEDIA NETWORK