Τα looks του Γιάννη Αντετοκούνμπο επιβεβαιώνουν πώς η Ελλάδα του χάρισε Greek Style

Το στιλ του MVP του NBA, Γιάννη Αντετοκούμμπο, έχει ξεκάθαρες επιρροές από τη χώρα μας. Άλλος ένας λόγος να ταυτιστείς μαζί του.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς παραλαμβάνει το βραβείο ESPY για τον Καλύτερο Αθλητή στο 'Μάικροσοφτ Θίατερ' του Λος Άντζελες, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο των Μιλγουόκι Μπακς παραλαμβάνει το βραβείο ESPY για τον Καλύτερο Αθλητή στο 'Μάικροσοφτ Θίατερ' του Λος Άντζελες, Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019 CHRIS PIZZELLO/INVISION/AP

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι το τέλειο success story. Είναι από τους λίγους ανθρώπους της χώρας μας, που αν και μεγάλωσε σε φτωχή οικογένεια και σε μια κοινωνική πραγματικότητα που το να είσαι διαφορετικής εθνικότητας απ' αυτής της χώρας που ζεις, είναι δύσκολο να γίνεις αποδεκτός, εκείνος κατάφερε να θριαμβεύσει. Μεγαλώνοντας στην Αθήνα, θα μπορούσε να είναι ένας ακόμη Έλληνας του οποίου τα ταλέντα δεν αναγνωρίζονται από μια κοινωνία που υστερεί να αντιληφθεί αυτούς με πραγματική αξία. Με πολλή δουλειά και πείσμα, όμως, έκανε τη διαφορά. Σαν ένας από τους πιο πετυχημένους μπασκετμπολίστες παγκοσμίως και έχοντας λάβει τον τίτλο του MVP, η ιστορία του αποδεικνύει ότι όπου κι αν ζεις, όποιες οι κοινωνικές συνθήκες στις οποίες μεγαλώνεις, αν έχεις ταλέντο τότε όλα είναι πιθανά.

Όπως χαρακτηριστικά είχε γράψει ο Chris Gaine σε άρθρο του για το Complex "το NBA έχει 'δει' λίγα ταλέντα σαν τον Γιάννη". Η αυτοπεποίθησή του εντός κι εκτός γηπέδου είναι αξιοθαύμαστη, ενώ το γεγονός ότι παραμένει ταπεινός και χωρίς να ξεχνάει τις ρίζες του, είναι κάτι άκρως τιμητικό για τον ίδιο. Αγαπάει την Ελλάδα, μιλάει πιο greeklish αγγλικά και από μένα και αυτά είναι στοιχεία που δεν μπορούν παρά να τον κάνουν ακόμα πιο αγαπητό.

Ένα στοιχείο το οποίο εξακολουθεί ακόμα να 'κουβαλάει' από τη ζωή του στην Ελλάδα είναι το 'Greek style' του.

Το στιλ του Giannis έχει ξεκάθαρες επιρροές από το όχι και τόσο inspiring στιλ των Ελλήνων κατοίκων της χώρας. Μη με παρεξηγείς, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν άνδρες που όποιο κι αν είναι το  στιλ τους, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως 'stylish', αλλά ίσως να υπάρχει μια έλλειψη τόλμης και φαντασίας στο λεγόμενο 'Greek Style'. Το αγαπημένο από τους Έλληνες άνδρες στιλ, λοιπόν, έχει υιοθετήσει κι ο Αντετοκούνμπο. Αν και με καταγωγή από τη Νιγηρία (το στιλ των Νιγηριανών ανδρών είναι πάντα προσεγμένο, από την κορυφή ως τα νύχια), ο Αντετοκούνμπο φαίνεται να έκανε focus περισσότερο στο να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα, παρά να ασχολείται ολημερίς και ολυνυχτίς με τη μόδα.

Με το στιλ του μπασκετμπολίστα να χαρακτηρίζεται από την άνεση και την πρακτικότητα, οι εμφανίσεις του εκφράζουν απόλυτα αυτό που είναι. Η άνεση μοιάζει να είναι η βασική 'έννοια' και λογικό, αν σκεφτείς ότι το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του το αφιερώνει στο να προπονείται και να γίνεται ακόμη καλύτερος παίκτης. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μας έχει προσφέρει casual looks, άξια προσοχής. Υπάρχουν στοιχεία 'coolness' στις εμφανίσεις του, ειδικά όταν επιλέγει να φορέσει statement pieces, όπως ένα bomber jacket ή utility pants που αποδίδουν ένα πιο αναβαθμισμένο ύφος στα everyday σύνολά του.

Η ζωή στο Μιλγουόκι και η διεθνής φήμη του φαίνεται να μην τον επηρεάζουν και να μην 'προδίδει' το χαρακτηριστικό 'Greek style' του, τη στιγμή που άλλοι στην θέση του θα είχαν προσλάβει έναν επαγγελματία στιλίστα για να του συνθέτει looks που θα έκαναν τους editors στο GQ και στο Esquire να 'λυγίζουν' στην όψη τους. Ο Αντετοκούνμπο παραμένει αυθεντικός στο στιλ και το lifestyle που τον εκφράζει και τον κάνει ευτυχισμένο και αν το να φοράει συνέχεια γκρι φόρμες και απλά, basic t-shirts είναι κάτι που τον εκπροσωπεί, εμείς είμαστε μαζί του. Φυσικά, όταν φοράει matching φόρμες, συχνά σε διάφορα prints, όπως αυτές της παραλλαγής, που προσδίδουν αυτό το 'extra something' στις εμφανίσεις του, δεν μας χαλάει καθόλου.

Βέβαια, το αν θα γίνει το επόμενο style icon του μπάσκετ δεν το γνωρίζουμε, γιατί με τον Αντετοκούνμπο όλα είναι πιθανά. Από τη στιγμή που υπέγραψε deal εκατομμυρίων με τη Nike, δημιουργώντας sneakers που φέρουν την υπογραφή του, ίσως να αρχίσει να αναθεωρεί το στιλ του και να εξελίξει τις εμφανίσεις του με την προσωπική αισθητική, χωρίς να χάσει την ταυτότητά του.

Βέβαια, ότι και να 'περιμένει' τον Αντετοκούνμπο στο μέλλον, δεν θα θέλαμε σε καμία περίπτωση να σταματήσει να φοράει τα 'γραφικά', τελείως ταγμένα στο 'Greek Style' κοστούμια, που ακόμα κι αν έχουν τυπωμένα στη φόδρα τους τον Παρθενώνα, εμείς θα εξακολουθούμε να τα απολαμβάνουμε κάθε φορά.

Ό,τι είναι πιστό στον 'diamond in the rough' χαρακτήρα του Greek Freak, εμείς θα είμαστε πάντα φαν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK