Το ολίγον τι μίζερο μουστάκι του Αντουάν Γκριεζμάν

Δεν είναι τσαλάκωμα, είναι λύπη.

Ο Αντουάν Γκριεζμάν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού Μπαρτσελόνα-Μπέτις, την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019
Ο Αντουάν Γκριεζμάν κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού Μπαρτσελόνα-Μπέτις, την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019 AP PHOTO/JOAN MONFORT

Δεν είναι όπως το συνηθισμένο μούσι, το 'ευγενικό' μουσάκι, τις πιο 'ισπανικές' φαβορίτες ή τα all-time classic γένια. Το μουστάκι έχει τη δική του μοναδική γοητεία, βαρύτητα και προσωπικότητα γι' αυτό: α) κάθε ένα είναι ξεχωριστό -όπως και κάθε πρόσωπο και β) δεν ταιριάζει σε όλους #ναταλεμεαυτα. Είναι αυτή η παχιά τριχωτή γραμμή πάνω από τα χείλη -ανέγγιχτη καιρό από τις λεπίδες του ξυραφιού- έτοιμη να πει τη δική της ιστορία. Κάποτε, ήταν ένα από τα βασικότερα σημεία αναφοράς κάθε 'ρεμπέτη μάγκα', έτσι τους χαρακτήριζε ο παππούς μου ο Κώστας, ο οποίος αν δυο πράγματα δεν αποχωριζόταν στη ζωή του, ήταν το μουστάκι και το καβουράκι στο κεφάλι του.

Πλέον, το μουστάκι έχει 'εξευγενιστεί' και στο πλαίσιο της στροφής στο #vintage και #hipster love, έχει εξελιχθεί και πλέον θεωρείται ακόμη και δείγμα ενός εκλεπτυσμένου ανθρώπου ή όπλο σαγήνης για εμάς τις γυναίκες. Αλλά στις τρίχες θα τα χαλάσουμε; Ναι, στις τρίχες. Ναι, στην ποσότητα. Γιατί, φίλε μου, αν έχεις 5 τρίχες και 'αφήνεις' ή καυχάσαι δημοσίως πως έχεις μουστάκι, τότε είσαι στα όρια της ιεροσυλίας. Γιατί το μουστάκι πρέπει να είναι πλούσιο, πυκνό, γεμάτο. Με παππού τον Κώστα και Γιώργο Παπαδάκη στην TV μεγάλωσα.

Σε αυτό το σημείο να ξεκαθαρίσω κάτι εξαρχής. Η φάση 'σωστός μουστακαλής' δεν είναι σε καμία περίπτωση έμεινα δύο μέρες αξύριστος και φύτρωσε μουστάκι. Θέλει αρχικά να συμβουλευτείς τον μπαρμπέρη σου, για να δεις αν ταιριάζει στο πρόσωπό σου και στη συνέχεια χρειάζεται σωστή φροντίδα και περιποίηση. Αν δεν θέλεις, λοιπόν, κάποια στιγμή στη ζωή σου να βρεθείς μ' ένα μουστάκι ολίγον τι μίζερο -εφηβικό κατ' άλλους, πέντε τρίχες το λέω εγώ- όπως αυτό που είδα να έχει ο Αντουάν Γκριεζμάν -κρίμα είναι το παιδί, πολύ μου άρεσε το surfer κούρεμά του- αλλά να ακολουθήσεις το safe παράδειγμα του... Καπετανάκη "που 'χει ντούγκλα στο μουστάκι", δεν έχεις παρά να λάβεις πολύ σοβαρά υπόψιν σου τα παρακάτω tips. Εκτός αν είσαι ο αραιοτρίχης Johnny Depp, ο James Franco ή ανήλικος. Τότε σε συγχωρούμε και σε θέλουμε όπως είσαι.

Το ολίγον τι μίζερο μουστάκι του Αντουάν Γκριεζμάν
Το μουστάκι του Γκριεζμάν στις αρχές του, περίπου ένα μήνα πριν AP PHOTO/JOAN MONFORT

> Ο πατροπαράδοτος τρόπος για να αφήσεις μουστάκι είναι να αφήσεις αρχικά τα γένια σου να μεγαλώσουν, δίνοντας χρόνο ώστε οι τρίχες να αρχίσουν να πυκνώνουν ιδιαίτερα στο πάνω χείλος και στη συνέχεια να του δώσεις το σχήμα που θέλεις. Βασική προϋπόθεση, δεν θέλω να ξεχνάς, είναι να έχεις αρκετή τριχοφυΐα. Αν δεν, ξυρίσου τελείως.

> Βρες το look που πηγαίνει στο χαρακτήρα και στο πρόσωπό σου. Παχύ ή πιο λεπτό; Πιο μακρύ καλλιτεχνικό ή πιο κοντό; Κάτι κλασικό ή ανατρεπτικό; Μίλα με τον μπαρμπέρη σου. Αυτός ξέρει. Φυσικά, στο πλαίσιο του πειραματισμού, μπορείς να γίνεις όσο extreme θέλεις, αν το τραβάει η όρεξή σου.

> Καλύτερα εργαλεία στα χέρια σου, η ξυριστική μηχανή και το trimmer. Γρήγορα, εύκολα, απλά, μπορείς να το τριμάρεις και να πετύχεις το επιθυμητό αποτέλεσμα, αλλάζοντας ή διατηρώντας το σχήμα του.

> Αν έχεις επιλέξει ένα παχύ μουστάκι ή απλά έχεις έντονη τριχοφυΐα, τη χτένα σου τη χρειάζεσαι για να στρώνει κάπως το πράγμα.

> Από το παιχνίδι δεν θα μπορούσαν να λείπουν τα λάδια, τα κεριά ή τα ειδικά balms που τιθασεύουν και μαλακώνουν τις τρίχες, δίνοντάς τους παράλληλα το styling που θέλεις (μπορεί να την έχεις δει Νταλί ή τσέλιγκας, #δικαίωμασου).

Για την ιστορία, το μεγαλύτερο μουστάκι λέγεται πως έχει μήκος 4,29 μέτρα και ανήκει στον Ινδό Ram Singh Chauhan. #ΚανεναςΚαραϊσκακης

News 24/7

24MEDIA NETWORK