Το surfer κούρεμα του Γκριεζμάν φτιάχτηκε για Βαρκελώνη

Το Contra.gr απευθύνεται στους ειδικούς (και για το μαλλί, δεν υπάρχει πιο ειδικός από τον Πάνο Καλλίτση) και αναλύει το ανέμελο κούρεμα του Αντουάν Γκριεζμάν.

Το surfer κούρεμα του Γκριεζμάν φτιάχτηκε για Βαρκελώνη
AP IMAGES

Ο Αντουάν Γκριεζμάν είναι ένα αγόρι, που εκτός από πολύ καλή μπάλα ξέρει να πειραματίζεται με τα μαλλιά του. Για την ακρίβεια, όχι μόνο να πειραματίζεται αλλά να υιοθετεί τα πιο extreme hairlook εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου χωρίς φόβο και πάθος. Επίτρεψέ μου, να σχολιάσω, με μεγάλη επιτυχία. Έτσι, να σου θυμίσω, τον έχουμε δει με μπλε μαλλιά, ξανθιά πλατινέ μοϊκάνα, ξανθό καρέ, με το κλασικό buzz cut και πολλά ακόμη, ενώ το σήμερα τον βρίσκει με νέα ομάδα και ένα υπέροχο- γνώμη μου- surfer hairlook.

Εφόσον η αποχώρησή του από την Ατλέτικο Μαδρίτης είναι θέμα χρόνου μετά από 133 γκολ με τους 'ροχιμπλάνκος' σε όλες τις διοργανώσεις, μπορούμε να ασχοληθούμε χωρίς άγχος, με το μαλλί του και πιο συγκεκριμένα, με το τελευταίο του κούρεμα. Αυτή τη φορά απευθυνθήκαμε στους hair experts- και πιο συγκεκριμένα στον celebrity hairstylist, Πάνο Καλλίτση, προκειμένου να μας αναλύσει λίγο περισσότερο το νέο του look. Σε ποιους άντρες ταιριάζει, σε ποια πρόσωπα, ποιο τύπο μαλλιών, πώς θα το διατηρήσεις σε περίπτωση που το υιοθετήσεις εν τέλει;

"Τα μαλλιά είναι βασικό στοιχείο της εμφάνισης των ποδοσφαιριστών, όπως και των καλλιτεχνών. Αυτός είναι ο λόγος που φροντίζουν πολύ τα μαλλιά τους και επιλέγουν -οι περισσότεροι- ένα χαρακτηριστικό κούρεμα που τους διαφοροποιεί. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου, που οι περισσότεροι έχουν συμβόλαια με hair brands. Αυτό το αντρικό κούρεμα είναι μεγάλη τάση από πέρυσι. Μοιάζει με αυτό το κούρεμα που κάναμε στα παιδικά μας χρόνια, το soleil κούρεμα των 70s και αυτό που μετέπειτα, εξελίχθει στο αγαπημένο hairlook των surfers. Αν μπορούσαμε να το περιγράψουμε με μια φράση, θα λέγαμε πως είναι ένα 'στρογγυλό' κούρεμα, που αγκαλιάζει το πρόσωπο και το κεφάλι".

Σε ποια πρόσωπα ταιριάζει

"Ταιριάζει σε πρόσωπα με γωνίες και έντονα ζυγωματικά, μιας και προσδίδει ένα ακόμη πιο νεανικό στοιχείο στη συνολική εμφάνιση κάθε άντρα. Επίσης, μπορούν να το υιοθετήσουν άντρες με έντονους κροτάφους- aka μεγάλο μέτωπο- που θέλουν να το καλύψουν ή μεγάλα αυτιά. Στην ουσία, αυτό που κάνει το συγκεκριμένο κούρεμα είναι να δημιουργεί ένα πολύ ωραίο φόντο, που αναδεικνύει αφενός τα όμορφα χαρακτηριστικά του προσώπου πχ τα μεγάλα μάτια, στοιχεία που τονώνουν την αυτοπεποίθηση κάθε άντρα, 'καλύπτοντας' τα λιγότερο κολακευτικά".

Τι τύπο μαλλιών πρέπει να έχεις για να το υιοθετήσεις;

"Ο Γκριεζμάν έχει φυσικά σπαστά μαλλιά. Αυτός είναι και ο ιδανικότερος τύπος μαλλιών για να υιοθετήσει ένας άντρας αυτό το κούρεμα: Να έχει φυσικά σπαστά- ακόμη και σγουρά- μαλλιά. Σε αυτή την περίπτωση, με τα κατάλληλα προϊόντα - που θα του υποδείξει ο κομμωτής του- το καθημερινό styling γίνεται παιχνιδάκι".

Πώς το διατηρείς;

"Αυτό εξαρτάται από τον τύπο τρίχας που έχει κάθε άντρας. Για παράδειγμα, αν έχεις ατίθασα μαλλιά, καλό θα είναι να χρησιμοποιείς προϊόντα που θα τα πειθαρχούν και θα ρίχνουν τον όγκο τους, ενυδατώνοντάς τα παράλληλα. Αν πάλι έχεις πιο λεπτή τρίχα, καλό θα είναι να προτιμάς πιο ελαφριάς σύνθεσης προϊόντα, που θα διατηρήσουν το αυτό, το φυσικό 'σπάσιμο' της τρίχας, όπως για παράδειγμα ανάλαφρες πομάδες ή το spray αλατόνερου, που είναι φανταστικό για τέτοιου είδους χτενίσματα και κουρέματα".

It's a big NO...

"Καλό θα ήταν να το αποφύγουν όσοι έχουν στρογγυλό πρόσωπο, έντονο προγούλι γιατί δεν θα είναι πολύ κολακευτικό ή αντίστοιχα, έχουν πάρα πολλά μαλλιά μιας δεν είναι διαχειρίσιμα στο hairstyling και προσδίδουν αρκετό όγκο. Γενικότερα, δεν είναι το ιδανικότερο κούρεμα για όσους βαριούνται/ δεν το έχουν καθόλου με το καθημερινό styling. Σε αυτή την περίπτωση, ένα buzz-cut είναι αυτό που ταιριάζει γάντι".

News 24/7

24MEDIA NETWORK