2ο Φεστιβάλ Ευ Ζην

Το 2ο Φεστιβάλ Ευ Ζην που διοργανώνεται την Κυριακή 1η Παγκόσµιας Ηµέρας Επιζώντων Καρκίνου στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά έχει σκοπό να συνεχίσει την επιτυχημένη αυτή προσπάθεια που πραγματοποιήθηκε πέρσι κατακτώντας τους εξής στόχους.

2ο Φεστιβάλ Ευ Ζην

1. Να διαδώσει τα μυστικά της ευεξίας και να προτείνει συμπληρωματικούς τρόπους διαχείρισης κρίσεων, καταρρεύσεων και ασθενειών.

2. Να στείλει το ενδυναμωτικό μήνυμα "Είμαι Νικητής" σε όσους εμπλέκονται με τον καρκίνο, μέσα από τις υπερβάσεις των αθλητών , στην προσπάθειά τους να τερματίσουν στα αθλήματα που θα συμμετέχουν.

3. Να στηρίξει έμπρακτα με τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν (το 100% των εσόδων του Φεστιβάλ μετά την κάλυψη του κόστους) επιλεγμένες ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας και εμπνέουν με το έργο και τη δράση τους.

2ο Φεστιβάλ Ευ Ζην

Οι δράσεις του Φεστιβάλ περιλαμβάνουν αθλητικές δραστηριότητες που είναι σχεδιασµένες για να µπορούν να λάβουν µέρος άτοµα µε κάθε είδους αθλητική ικανότητα. Οι συµµετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν µέρος χωριστά ή σε οποιοδήποτε πιθανό συνδυασµό αυτοί επιθυµούν στα εξής αγωνίσματα:

- Τρέξιμο (5χλμ)

- Ποδήλατο (15 χλμ)

- Καγιάκ (open race 3 χλμ)

2ο Φεστιβάλ Ευ Ζην

Παράλληλα οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε δραστηριότητες όπως

- Ενδυναμωτικές ομιλίες γύρω από το Ευ Ζην, τη Διατροφή, τη Πρόληψη, τη Θετική Ψυχολογία καθώς και ποικίλες Ιστορίες δύναμης και έμπνευσης.

- Σεμινάρια εναλλακτικών θεραπειών και βιωματικά εργαστήρια πάνω σε μουσικοθεραπεία, Yoga, Reiki, Tai Chi, Ρεφλεξολογία, Διαλογισμό κλπ.

- Διαδραστικά παιχνίδια για μικρούς και μεγάλους

- Αθλητικές επιδείξεις από επαγγελματίες σε Zumba, capoeira, Swing κλπ.

- Ψυχαγωγικό πρόγραμμα που θα ολοκληρωθεί με την οργάνωση ενός πάρτι με ζωντανή

2ο Φεστιβάλ Ευ Ζην

Στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Ευ Ζην και της πρωτοβουλίας του ΣΚΑΙ "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και στην ΥΓΕΙΑ" θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση αντικαρκινικών φαρμάκων και υγειονομικού υλικού. Τα φάρμακα και το υλικό θα διατεθούν για την ενίσχυση του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής (του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών ΑΠΟΣΤΟΛΗ) αλλά και των Κοινωνικών Ιατρείων και Φαρμακείων των Δήμων και της Περιφέρειας.

Λίγα λόγια για τις δράσεις της ομάδας των Surfers4Life

Οι Surfers4Life είναι µία οµάδα δράσης που γεννήθηκε από το όραµα ενός καρκινοπαθή να διασχίσει µία θάλασσα για να ενδυναµώσει την κοινότητα των ανθρώπων που εµπλέκονται µε τον καρκίνο. Η οµάδα διοργάνωσε µε επιτυχία τον 1o Διάπλου Αλληλεγγύης, όπου 23 αθλητές διέσχισαν τον Ευβοϊκό τον Ιούνιο του 2012 και συγκέντρωσε χρήµατα για τρείς ΜΚΟ. Από τότε συνεχίζει να οργανώνει και να συµµετέχει σε δράσεις συνεισφοράς και έµπνευσης όπως το 1ο Φεστιβάλ Ευ ζην που διοργανώθηκε την Κυριακή 2 Ιουνίου 2013, η συμμετοχή στον 30ο Κλασσικό Μαραθώνιο Αθηνών για τους Γιατρούς χωρίς Σύνορα και στον 31ο για τη ΜΚΟ "Κ.Ε.Φ.Ι.", τα μηνιαία µαγειρέµατα για όσους έχουν ανάγκη σύτισης, οι ενδυναµωτικές οµιλίες για τη σηµασία της συνεισφοράς σε ΤedMed, Athens Bienalle κτλ).

Για να μάθετε περισσότερα μπορείτε να επισκεφτείτε τις παρακάτω σελίδες:

Ιστοσελίδα ομάδας

Γενικό βίντεο ομάδας

Σελίδα Facebook

Surfers στην εκπομπή Για μια Καλύτερη Ζωή

Surfers στην Πράξη

Διάπλους Αλληλεγγύης

Φωτογραφίες από το 1ο Φεστιβάλ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ