5 tips για την ομάδα σου στο Fantasy του Μουντομπάσκετ

Πώς μπορείς να γίνεις αστέρι στο Fantasy τουρνουά του Stoiximan.gr για την πρώτη φάση των ομίλων του Μουντομπάσκετ. Συμβουλές για αρχάριους και μη που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο πιο ακριβός παίκτης στο Fantasy του Παγκοσμίου Κυπέλλου
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο πιο ακριβός παίκτης στο Fantasy του Παγκοσμίου Κυπέλλου EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ένας. Άλλον τέτοιον δεν θα συναντήσεις στο παγκόσμιο μπάσκετ. Φαινόμενο που -απόντων των μεγάλων αστέρων του ΝΒΑ- λειτουργεί ως ατραξιόν για το Μουντομπάσκετ που θα φιλοξενηθεί στην Κίνα από το Σάββατο 31 Αυγούστου ως την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου. Την ημέρα που στο Πεκίνο θ' αναδειχθεί η νέα Πρωταθλήτρια της Υφηλίου!

Αυτές οι δύο εβδομάδες θα είναι αφιερωμένες εξ ολοκλήρου στο σπορ με την πορτοκαλί μπάλα. Ταυτόχρονα όμως με την παρακολούθηση των αγώνων της Α' φάσης τι καλύτερο από τη δημιουργία τουλάχιστον μιας ομάδας στο Fantasy του Stoiximan.gr για τη φάση των ομίλων στο Παγκόσμιο Κύπελλο; Διότι όλοι κρύβουμε μέσα μας έναν προπονητή, πόσο μάλλον έναν πρόεδρο που επιλέγει και κατατάσσει παίκτες.

Το παν βέβαια είναι, με τις 130.000.000 μονάδες που υπάρχουν διαθέσιμες, να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα καταφέρει να έχει διάρκεια, γιατί πρόκειται για τουρνουά πολλαπλών αγωνιστικών. Επίσης μην σκεφτείς να φτιάξεις περισσότερες από πέντε ομάδες, διότι δεν κατέχεις αυτό το δικαίωμα. Μην γίνεις πλεονέκτης, σου αρκούν αυτές για να διεκδικήσει τα έπαθλα των 30.000 ευρώ*, η διανομή των οποίων πραγματοποιείται με αναλογία 15% επί των συμμετοχών. Υπό την προϋπόθεση πως θα καταστρώσεις και θα εφαρμόσεις τη σωστή τακτική.

Μια τακτική που έχει τα κρυμμένα μυστικά της.

Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός

Κάθε ξεκίνημα είναι απαιτητικό. Έχεις στη διάθεσή σου όλους τους παίκτες για να καταλήξεις με πολύ κόπο σ' εκείνους που θα σε οδηγήσουν σταθερά κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων αγωνιστικών. Οι επιλογές του Fantasy καλύπτουν κάθε οπτική. Θα πρέπει να προσέξεις όμως, διότι δυνατότητα αλλαγής από τη στιγμή που θ' αρχίσει η διοργάνωση δεν υπάρχει. Ούτε μεταγραφών από αγωνιστική σε αγωνιστική όπως προσφέρονται στ' αντίστοιχα ποδοσφαιρικά παιχνίδια του Stoiximan.gr. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει απαραιτήτως να πας με παίκτες από ομάδες-φαβορί. Εκεί θα στηριχθείς, αλλά επειδή το τουρνουά μοιάζει ανοικτό σε προβλέψεις, τσέκαρε τους ομίλους και βρες παίκτες σε πιο προσιτές τιμές από εθνικές που μπορούν να προκριθούν. Όπως η Τουρκία, η Πολωνία, η Τσεχία ή η Νιγηρία.

Μια ομάδα που παίζει σε δύο ταμπλό

Κάθε σωστός προπονητής δεν διαλέγει μονάχα παίκτες - πριμαντόνες. Παίκτες που θα βάλουν την μπάλα στο καλάθι, ξοδεύοντας πολλές προσπάθειες. Έχει ανάγκη από παίκτες που θα κάνουν δουλειά εκεί που δεν φαίνεται. Παίκτες που θα μαζέψουν ριμπάουντ, θα μοιράσουν ασίστ, θα κλέψουν ή θα κόψουν μπάλες κάνοντας λιγότερα φάουλ. Να προτιμάς κάποιον που ξέρεις ότι είναι συνεπής στις δύο πλευρές του παρκέ. Διότι για κάθε 1 πόντο που προσφέρει μια ελεύθερη βολή, η ασίστ δίνει 1.25 ενώ το κλέψιμο 2! Καταλαβαίνεις αυτομάτως τη διαφορά που μπορεί να κάνει στο φινάλε μια τέτοια απόφαση, καθώς στην περίπτωση που σημειώσει ταυτόχρονα διψήφιο αριθμό σε δύο κατηγορίες μαζεύεις έξτρα βαθμούς. Δεν λογαριάζουμε να πετύχει triple double.

Σοφό θα ήταν ένας τέτοιος πληθωρικός παίκτης να είναι ο ένας και μοναδικός αναπληρωματικός σου.

Το 4άρι που κάνει τη διαφορά

Γνώμη. Άρχισε να ξοδεύεις τα χρήματα του προϋπολογισμού με παίκτες από το 3-4. Όλο το σύγχρονο μπάσκετ έχει στηριχθεί στην έννοια του 'point forward', του παίκτη που δεν είναι περιφερειακός, αλλά παίζει ως τέτοιος. Που παίρνει την μπάλα είτε με πρόσωπο είτε με πλάτη και 'χτίζει' μια ολόκληρη επίθεση. Που εκτελεί ή πασάρει με την ίδια συχνότητα και κυρίως αποδοτικότητα. Για την Ελλάδα αυτός είναι αναμφίβολα ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Υπάρχουν όμως αντίστοιχες επιλογές αλλού, αν πιστεύεις ότι οι μονάδες για τον MVP του ΝΒΑ είναι πάρα πολλές (17.000.000) - είναι ο πιο ακριβός όλων. Τον Σέρβο Νεμάνια Μπιέλιτσα, φερ' ειπείν, θα τον πληρώσεις με 2.500.000 λιγότερες, όπως επίσης τον Λιθουανό Ντομάντας Σαμπόνις - γιο του θρυλικού Άρβιντας. Είναι όλοι τους παίκτες που θα σκοράρουν, θα μπουν στη μάχη των ριμπάουντ, που θα φτιάξουν παιχνίδι, που θα παίξουν άμυνα. Ένα πλήρες πακέτο, δηλαδή.

Γιάννης Αντετοκούνμπο εν δράσει
Γιάννης Αντετοκούνμπο εν δράσει EUROKINISSI SPORTS

Ο καλός ο σουτέρ

Το μπάσκετ είναι το άθλημα των ψηλών, αλλά οι κοντοί κάνουν, σε πολλές περιπτώσεις, τη διαφορά. Επειδή το τρίποντο είναι απαραίτητο στοιχείο για ένα ισορροπημένο και κατ' επέκταση επιτυχημένο σύνολο, βρες αυτόν που θα βάλει τα περισσότερα, διότι για κάθε εύστοχο σουτ πίσω από τα 6μ75 οι πόντοι είναι 3.5. Οι Βραζιλιάνοι φερ' ειπείν εκτελούν σταθερά απ' έξω, αλλά χάνουν πολλά. Απόφυγέ τους, ακόμη κι αν τους βρεις σε ωφέλιμες τιμές. Όπως ξεχωριστές περιπτώσεις σαν του Μπελινέλι ή του Κορκμάζ που θα τεστάρουν το χέρι τους και είναι πιθανόν να έχουν χαμηλά ποσοστά σ' ένα ματς. Ο Μπογκντάνοβιτς προσφέρει ασφάλεια, αλλά ταυτόχρονα είναι πιο 'αλμυρός'. Μια φαινομενικά ελκυστική περίπτωση είναι ο Λιθουανός Μάριους Γκριγκόνις του 44% στην Euroleague. Θα πρέπει βέβαια να του δίνουν την μπάλα.

O Captain, my captain

Η Fantasy ομάδα σου θα πρέπει να διαθέτει έναν αρχηγό. Όταν θα έχεις ολοκληρώσει τη σύνθεση των 10+1 παικτών, θα πρέπει να κατασταλάξεις σ' εκείνον που θα ηγηθεί του υπόλοιπου συνόλου. Αυτόν που πιστεύεις ότι θα σου προσφέρει κάθε φορά τους περισσότερους πόντους. Διότι η δική του απόδοση θα διπλασιάζεται αυτομάτως στο φινάλε. Θα έχεις και υπαρχηγό σε περίπτωση που, για οποιονδήποτε λόγο, δεν αγωνιστεί η πρώτη επιλογή σου. Φερ' ειπείν μπορεί μια ομάδα να έχει εξασφαλίσει την πρόκριση - πρωτιά μετά τη 2η αγωνιστική της Α' Φάσης και ο ομοσπονδιακός προπονητής να ξεκουράσει τον αστέρα του. Γι' αυτό πρόσεξε πολύ το δίδυμο που θα χρίσεις.

*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις. Αφορά το συνολικό ποσό επάθλων του τουρνουά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK