Η NIKE Basketball παρουσιάζει τα νέα KD7

Το έβδομο μπασκετικό παπούτσι με την υπογραφή του Kevin Durant συνδυάζει την καινοτομία στην επίδοση και την σχεδιαστική έμπνευση από τις καιρικές συνθήκες και τον κεραυνό.

Η NIKE Basketball παρουσιάζει τα νέα KD7

Η Nike Basketball παρουσίασε χθες το έβδομο μπασκετικό παπούτσι με την υπογραφή του Kevin Durant. Τα KD7 έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με τις προδιαγραφές ενός MVP και με βάση τα χαρακτηριστικά ενός από τους δυναμικότερους αστέρες του μπάσκετ. Πρόκειται για την απόλυτη καινοτομία για υψηλές αποδόσεις, ενώ ξεχωρίζουν και για το χρωματικό συνδυασμό τους, που πηγάζει από την αγάπη του Durant για τη μετεωρολογία.

Δείτε εδώ το βίντεο από τη χθεσινή παρουσίαση του KD7

ΟΙ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΥ DURANT

Ο Durant συνεργάστηκε στενά με τον σχεδιαστή της Nike, Leo Chang, για τη δημιουργία και το σχεδιασμό των KD7, διαδικασία που ξεκίνησε πριν από ενάμιση χρόνο. Η πρόκληση ήταν να ξεπεράσουν το KD6 -το αγαπημένο έως τότε παπούτσι του Durant και μοντέλο που φορούσε τη σεζόν που αναδείχθηκε MVP, σκοράροντας κατά μέσο όρο 32 πόντους ανά αγώνα και κερδίζοντας τον τέταρτο τίτλο του καλύτερου σκόρερ στην καριέρα του.

Η NIKE Basketball παρουσιάζει τα νέα KD7

"Η κοινή πορεία μου με τη Nike είναι υπέροχη. Νιώθω σιγουριά όταν δίνω στον Leo συγκεκριμένες πληροφορίες σχετικά με το τι αναζητώ σε ένα παπούτσι", δηλώνει ο Durant. "Στην περίπτωση των KD7, αναζητούσα ένα παπούτσι που να μου προσφέρει τη δυνατότητα να κινούμαι γρήγορα, παρέχοντας ταυτόχρονα μεγάλη στήριξη και σταθερότητα. Ήθελα, επίσης, να επανέλθει το strap".

ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ: ΒΕΛΤΙΩΜΕΝΗ ΥΒΡΙΔΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ

Με στόχο την καλύτερη απόδοση, σκοπός του Chang για τα KD7 ήταν να προσφέρει στον Durant την ταχύτητα και την ευελιξία του μπροστινού τμήματος του πέλματος που συνήθως χρειάζεται ένας point guard, συνδυάζοντας ταυτόχρονα τη σταθερότητα και τη στήριξη ενός παπουτσιού που χρειάζεται ένας power forward.

Η NIKE Basketball παρουσιάζει τα νέα KD7
COPYRIGHT DAVID EMMITE

Ο Chang ανταποκρίθηκε σε αυτήν τη σχεδιαστική πρόκληση χρησιμοποιώντας δικτυωτό υλικό χωρίς ραφές στο μπροστινό μέρος, δυναμική τεχνολογία Nike Flywire και ενσωματωμένη αερόσολα Nike Zoom στο μπροστινό μέρος του παπουτσιού. Η απόσταση μεταξύ του μπροστινού τμήματος του ποδιού και της φτέρνας καλύπτεται με ένα strap. Ο Chang συνδύασε τη στήριξη Hyperposite στη φτέρνα με μια νέα, ευδιάκριτη αερόσολα Nike Zoom Air, για αποτελεσματική απορρόφηση των κραδασμών.

Η τεχνολογία Hyperposite, που πρωτοπαρουσιάστηκε στη σειρά KD, παρέχει στον κυρίαρχο MVP τη στήριξη που απαιτούν οι σύνθετοι ελιγμοί και τα ριμπάουντ της θέσης του. Η χαρακτηριστική εμφάνιση του Hyperposite, εξέλιξη του αρχικού Foamposite, παραπέμπει στην καταγωγή του Durant από την πολιτεία του Maryland. Η ιδιαίτερη πατρίδα του έχει μια μακρά σχέση αγάπης με το Foamposite, που έκανε το ντεμπούτο του πριν από δύο δεκαετίες, με την κυκλοφορία του Nike Air Foamposite One το 1997.

ΣΧΕΔΙΑΣΤΙΚΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ: Ο ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΧΤΥΠΑ

Το ενδιαφέρον του Kevin Durant για μια καριέρα στη μετεωρολογία αποτέλεσε την έμπνευση για τους χρωματικούς συνδυασμούς των KD4 Weatherman το 2011. Το σχέδιο χρησιμοποιήθηκε και στην πέμπτη και έκτη συλλογή που υπογράφηκε από τον Durant, και συνεχίζοντας σήμερα εξελίσσεται στα νέα KD7.

Η σχεδιαστική λογική για τους χρωματισμούς του KD7 ξεκινά με τον κεραυνό και συγκεκριμένα με τη μέση θερμοκρασία του: 35.000 βαθμοί Φαρενάιτ. Βασίζεται όμως ταυτόχρονα και στην επιθυμία του Durant να είναι γρήγορος σαν κεραυνός.

Η NIKE Basketball παρουσιάζει τα νέα KD7
COPYRIGHT DAVID EMMITE

Η χρωματική γκάμα των 35.000 βαθμών Φαρενάιτ των KD7 περιλαμβάνει ζωηρές αποχρώσεις του μάνγκο στο πάνω μέρος, μια φλούο πράσινη εξωτερική σόλα και σκούρες γκρίζες πινελιές που παραπέμπουν στον ηλεκτρισμό του κεραυνού. Ταυτόχρονα, γραφικά που θυμίζουν την στρατόσφαιρα και αστραπές εμφανίζονται στη σόλα και το Swoosh.

Όλοι οι χρωματικοί συνδυασμοί του νέου KD7 διαθέτουν κάποιο προσωπικό στοιχείο του Kevin Durant. Το περίγραμμα της πολιτείας του Maryland -της ιδιαίτερης πατρίδας του Durant- είναι ενσωματωμένο στην εξωτερική σόλα, ενώ στο strap στο μπροστινό μέρος αναγράφονται τα ονόματα της μητέρας του, Wanda, της γιαγιάς του, Barbara, του πατέρα του, Wayne, και του αδελφού του, Tony.

Οι ασορτί κάλτσες Nike Elite Digital Ink, σχεδιασμένες με τη νέα διαδικασία εκτύπωσης που χρησιμοποιεί αποκλειστικά η Nike, ταιριάζουν άψογα με τα παπούτσια, τον εξοπλισμό και το σακίδιο, ολοκληρώνοντας τη σειρά KD7 35.000 Degrees.

Οι χρωματικοί συνδυασμοί του KD7 θα είναι όλοι επικεντρωμένοι στο μετεωρολογικό μοτίβο.

ΝΕΑΡΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ

Τα KD7 θα είναι επίσης διαθέσιμα για τους νεαρούς αθλητές: από βρέφη και νήπια μέχρι παιδιά του δημοτικού σχολείου. Κάθε έκδοση είναι ειδικά σχεδιασμένη και προσαρμοσμένη στην ηλικία και το στάδιο ανάπτυξης του ποδιού, δίνοντας προτεραιότητα στην ευκαμψία της σόλας. Μια αποκλειστική συλλογή ιδιαίτερων χρωματικών συνδυασμών για τους νεαρούς αθλητές, η KD7 Carnival, θα παρουσιαστεί τον Αύγουστο.

Τα KD7 θα είναι διαθέσιμα στο Nike.com και σε επιλεγμένα καταστήματα παγκοσμίως από τις 26 Ιουνίου. Ο χρωματικός συνδυασμός KD7 July 4th θα προηγηθεί του KD7 35.000 Degrees, που θα κάνει την εμφάνιση του στις 12 Ιουλίου. Μπορείτε επίσης να φτιάξετε τα δικά σας KD7 μέσω του Nike.com/NIKEiD.

Για επιπλέον πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό επισκεφθείτε το http://nikeinc.com/news/lightning-strikes-unveiling-the-kd7#/inline/30855.

News 24/7

24MEDIA NETWORK