Οι προτάσεις του κουπονιού της Κυριακής

Κυριακή για... καναπέ και στοίχημα η σημερινή, με μεγάλα παιχνίδια εντός και, κυρίως, εκτός συνόρων. Ατλέτικο, Σαουθάμπτον, Λάτσιο, Ξάνθη, Νάπολι... ποιο ή ποια από τα αουτσάιντερ είναι ικανά για την έκπληξη; Το Match Money, σε συνεργασία με το Contra.gr, ξεψαχνίζει το κουπόνι, στέκεται εκεί όπου υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον και προτείνει.

Οι προτάσεις του κουπονιού της Κυριακής

MATCH OF THE DAY

(22:00) Μπαρτσελόνα – Ατλέτικο: Από τα μεγάλα σημερινά παιχνίδια, επιλέγουμε ως match of the day την αναμέτρηση του «Καμπ Νόου», μεταξύ των ισόβαθμων στη δεύτερη θέση Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο. Μία αναμέτρηση που έχει ξεχωριστή σημασία για την Μπάρτσα, λόγω των όσων έχουν γραφτεί τις προηγούμενες ημέρες, περί των σχέσεων του Λουίς Ενρίκε με τους Μέσι και Νεϊμάρ. Μάλιστα, το κοινό πήρε θέση υπέρ του Μέσι στο κυπελλικό 5-0 επί της Ελτσε την Πέμπτη, αποθεώνοντάς τον και αποδοκιμάζοντας τον τεχνικό της ομάδας... Σε κάθε περίπτωση, αποτρεπτικές οι αποδόσεις στον άσο, όταν έχουμε να κάνουμε με μια Ατλέτικο που επί Σιμεόνε μοιάζει γεννημένη για μεγάλα παιχνίδια. Μεσοβδόμαδα «καθάρισε» τη Ρεάλ στο κύπελλο (2-0), πριν τη διακοπή είχε βάλει τέσσερα στην Μπιλμπάο μέσα στο «Σαν Μαμές», για να μην πάμε πίσω στο Μάιο, που πανηγύρισε τον τίτλο μέσα στο «Καμπ Νόου»... Στοιχηματικά, η αξία εντοπίζεται στο Χ2 (4,30 και 6,32 στον Stoiximan.gr).

PUBLIC BETS

Τα public bets είναι τα πονταρίσματα της μάζας. Τα σημεία που συζητιούνται σε όλα τα πρακτορεία, αυτά που παίζουν «όλοι». Εμείς ψάχνουμε το γιατί και συμφωνούμε ή όχι.

(13:30) Ιντερ – Τζένοα: Η Ιντερ ανήκει διαχρονικά στα public bets του ιταλικού ποδοσφαίρου και συγκεντρώνει αρκετό ποντάρισμα, είναι όμως προς αποφυγή αυτό το 1,61. Μπορεί να προέρχεται από το σημαντικότατο 1-1 στη Γιουβέντους, ωστόσο φέτος δεν έχει βρει διάρκεια στην απόδοσή της και έχει μόλις 5 νίκες σε 17 ματς πρωταθλήματος. Και έχει και απουσίες στην άμυνα καθώς λόγω τιμωριών θα λείψουν οι βασικοί στόπερ Ρανόκια και Ζουάν Ζέσους. Περισσότερο ενδιαφέρον έχει η απόδοση του G/G στο 1,90 στον Stoiximan.gr, η Τζένοα έχει παίκτες για να εκμεταλλευτεί τα κενά στην αντίπαλη άμυνα.

(15:30) Αρσεναλ – Στόουκ: Από τα δημοφιλή φαβορί του σημερινού προγράμματος η Αρσεναλ, που στο «Εμιρετς» μετρά τρεις σερί νίκες (Σαουθάμπτον 1-0, Νιούκαστλ 4-1, ΚΠΡ 2-1). Ομως, η Στόουκ είναι σε καλή κατάσταση, με μόλις μία ήττα στην τελευταία εξάδα παιχνιδιών της (από την Τσέλσι), έτσι δεν διακρίνουμε αξία στο προσφερόμενο 1,44 του άσου.

(16:00) Φιορεντίνα – Παλέρμο: Πολλά λεφτά τοποθετημένα στον άσο της Φιορεντίνα, που όμως έδειξε σε κακή κατάσταση στο παιχνίδι μετά τη διακοπή και ηττήθηκε 1-0 από την ουραγό Πάρμα, βγάζοντας και νεύρα στο ματς. Αποβλήθηκαν και θα απουσιάσουν οι δύο βασικοί στόπερ, Σάβιτς και Γκονσάλο Ροντρίγκες, με τον Μοντέλα να έχει σοβαρό πρόβλημα για την κάλυψη των κενών. Λείπουν ακόμα ο φορ Μπαμπακάρ, ο χαφ Ακουιλάνι και ο τερματοφύλακας Νέτο. Η φορμαρισμένη Παλέρμο, αήττητη στα τελευταία εννιά ματς και προερχόμενη από το ευρύ 5-0 επί της Κάλιαρι μπορεί να κάνει την έκπληξη, αυτή που υποδηλώνει τουλάχιστον το 5,60 (!) του διπλού στον Stoiximan.gr.

MISSING LIST

Απουσίες που έχουν κάτι να «πουν» ως προς την πιθανή εξέλιξη ενός αγώνα.

(13:15) Νουμάνθια – Αλκορκόν: Τρία βασικότατα κομμάτια της μεσαίας γραμμής της Αλκορκόν, οι Ρ. Σανθ, Γκιτσόν και Αντερσον, θα λείψουν στη σημερινή αναμέτρηση με τη Νουμάνθια. Κεντρικό πρόσωπο στο ματς ο νυν τεχνικός της Νουμάνθια και πρώην της Αλκορκόν (για τέσσερα χρόνια), Ανκέλα. Σε αρκετά σημεία του γηπέδου αναμένεται να υπάρχει πάγος, γράφουν τα ρεπορτάζ...

(16:00) Κάλιαρι – Τσεζένα: Η Κάλιαρι παραμένει η μοναδική ομάδα χωρίς εντός έδρας νίκη στην Α’ Ιταλίας και συνολικά έχει μόλις δύο στο πρωτάθλημα, η Τσεζένα έκανε νίκη στην πρεμιέρα με την Πάρμα και έκτοτε έχει μαζέψει έξι ισοπαλίες και έχει υποστεί δέκα ήττες. Παιχνίδι προς αποφυγήν και ο άσος στο 1,60 δεν είναι σαφώς προτεινόμενος για να παιχτεί. Εδώ ή σε πάσο πάμε ή σε κόντρα, με τη γηπεδούχο να έχει σημαντικές απουσίες, είναι εκτός οι εξτρέμ Ιμπάρμπο, Φαρίας, οι χαφ Κόσου, Κόντι και ο τερματοφύλακας Κράνιο. Για λίγο ρίσκο το διπλό 6,25 στον Stoiximan.gr μπορεί να παιχτεί.

(18:00) Ναντ – Μετς: Σε καλούτσικη φόρμα η Ναντ, σε χειρότερη η Μετς που μόλις την περασμένη εβδομάδα χάρη στο 2-1 στο κύπελλο επί ημιεπαγγελματικής ομάδας, έδωσε τέλος σε αρνητικό σερί 0-1-7. Επιπλέον οι φιλοξενούμενοι έχουν αρκετές απουσίες τόσο λόγω Κόπα Αφρικα όσο και τραυματισμών. Οι δύο βασικοί της σκόρερ Φαλκόν και Μαϊγκά θα λείψουν. Κατά συνέπεια το μάτι πέφτει προς τα αριστερά αλλά η αλήθεια είναι πως δεν αποτελεί ευκαιρία το 1,85.

(22:00) Πονφεραδίνα – Σανταντέρ: Επτά ήττες και μία ισοπαλία (στο τελευταίο ματς) έχει φέτος η Σανταντέρ δίχως τον Ιβοριανό στράικερ Κονέ στην ενδεκάδα της. Ο αρχισκόρερ της ομάδας θα λείψει και σήμερα στο δύσκολο ματς με την Πονφεραδίνα. Στο 1,70 ο άσος της δυνατής (αλλά ασταθούς εσχάτως) στο γήπεδό της «Πόνφε».

INSIDE INFO

(13:00) Λας Πάλμας – Σαραγόσα: Πρωτοπόρος της Β’ Ισπανίας η Λας Πάλμας και αρκετά δυνατή στην έδρα της, εκεί όπου απέναντι σε ομάδες που δεν παίζουν κλειστά (τέτοια είναι η Σαραγόσα) συνήθως δεν αντιμετωπίζει προβλήματα. Πιθανός ο άσος του 1,60, προτιμότερο το ακριβοπληρωμένο για τα δεδομένα του αγώνα over στο 1,97.

(15:00) Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα: Ονειρα Ευρώπης κάνουν πλέον στον Παναιτωλικό, κόσμος και παίκτες προσδοκούν την είσοδο στην πρώτη πεντάδα. Ο Κωστούλας δίνει έξτρα πριμ και υπόσχεται ακόμα περισσότερα χρήματα σε περίπτωση νέων επιτυχιών, μόνον ο Χάβος κρατά χαμηλούς τόνους αλλά όπου βρεθεί και όπου σταθεί εκθειάζει το ρόστερ. Ο ΠΑΣ Γιάννινα είναι δυσκολοκατάβλητος αλλά θα συναντήσει εχθρική ατμόσφαιρα -ας όψονται οι κάκιστες σχέσεις των δύο ομάδων. Παίζεται ο άσος στο 1,95.

(16:00) Ρόμα – Λάτσιο: Το μεγάλο ντέρμπι της Ρώμης με την πιο έντονη αντιπαλότητα, για τους οπαδούς των Ρόμα και Λάτσιο αυτά τα δύο είναι τα παιχνίδια της χρονιάς. Αμφότερες έρχονται από νίκες, η Ρόμα κέρδισε δύσκολα 1-0 την Ουντινέζε εκτός έδρας, έχοντας και σημαντική διαιτητική βοήθεια, η Λάτσιο αντίθετα έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο 3-0 επί της Σαμπντόρια, με τον Φελίπε Αντερσον σε καταπληκτική βραδιά. Από τη Ρόμα θα λείψουν οι Zερβίνιο και Κεϊτά, στη Λάτσιο το κυριότερο πρόβλημα είναι η απουσία του πασπαρτού χαφ Λούλιτς. Η Λάτσιο προέρχεται από καλύτερες εμφανίσεις στο τελευταίο διάστημα και το διπλό στο 3,90 αποκτά αξία.

(18:00) Μάντσεστερ Γιουν. – Σαουθάμπτον: Ολλανδική κόντρα μέρος δεύτερο, Φαν Χάαλ και Κούμαν τα έχουν «σπάσει» από την κοινή τους θητεία στον Αγιαξ. Η Γιουνάιτεντ νίκησε (2-1) στο «Σεντ Μέρις» στις 8 Δεκεμβρίου, ήταν όμως η εποχή που η Σαουθάμπτον δεν βρισκόταν στα καλύτερά της και, επιπλέον, της έλειπε ο καταλυτικός Σνεντερλέν. Προβλέπεται ντέρμπι, με μηδενική γκανιότα προσφέρεται από τον Stoiximan.gr και το μάτι πέφτει στα παχυλά 3,77 του Χ και 4,85 του διπλού.

(18:00) Λυών – Τουλούζ: Η φορμαρισμένη Λυών που σκοράρει ασταμάτητα και έρχεται από τα 5-0 στην Μπορντό και 3-2 για το κύπελλο στη Λανς, έχει ευκαιρία με νίκη επί της Τουλούζ να ανέβει πρώτη. Και οι δύο ομάδες έχουν απουσίες στο Κόπα Αφρικα, δεν επηρεάζουν πάντως δραματικά. Στη Λυών είναι παρόντες οι Φεκίρ και Λακαζέτ με τον τελευταίο να σκοράρει από δύο γκολ κάθε φορά στα τρία τελευταία στο πρωτάθλημα. Οριο πάντως το 1,57 του άσου.

(18:00) Ζιλ Βισέντε – Πεναφιέλ: Τελευταίος εναντίον προτελευταίου στην Πορτογαλία, με τη Ζιλ Βισέντε να αναζητά ακόμα την πρώτη της νίκη και να πηγαίνει στο ματς με λογική «ή τώρα ή ποτέ». Ερχεται μεν από δύο βαριές ήττες, αλλά σε ματς που είτε δεν ήταν για τα δόντια της (1-5 από την Πόρτο, παίζοντας με δέκα πάνω από ένα ημίχρονο) είτε δεν την πολυενδιέφεραν (5-2 από τη Ρίο Αβε και μεσοβδόμαδος αποκλεισμός στο κύπελλο). Σήμερα είναι ο τελικός της και η ευκαιρία να πιστοποιήσει τη βελτίωση που εμφάνιζε το προηγούμενο διάστημα, μετρώντας κάποιες συμπαθητικές εμφανίσεις. Με την Πεναφιέλ έχει καλή παράδοση (13-10-1) και στις 17/12 την είχε κερδίσει (και αποκλείσει) στο κύπελλο, στοιχεία που ανεβάζουν την αισιοδοξία. Παίζεται ο άσος στο 2,22.

(19:30) Ξάνθη – Ολυμπιακός: Μετά τη χθεσινή συντριβή του ΠΑΟΚ, ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να προσπεράσει στην κορυφή. Ντεμπούτο Βίτορ Περέιρα στον πάγκο των «ερυθρολεύκων», επαναφορά... δυσαρεστημένων (Κασάμι, Αφελάι), όμως θεωρούμε ότι το διπλό δεν είναι για 1,40. Η Ξάνθη μετρά 6-2-0 στα Πηγάδια, εκεί όπου έριξε τρία γκολ στον ΠΑΟΚ και τέσσερα στον Παναθηναϊκό...

(20:00) Γρανάδα – Σοσιεδάδ: Δεκατρείς συνεχόμενες αγωνιστικές χωρίς νίκη η Γρανάδα, στα πρόθυρα της απόλυσης ο Χοακίν Καπαρός, που σφυρίχτηκε μετά και τη νέα ήττα μεσοβδόμαδα για το κύπελλο, το 1-2 από τη Σεβίλλη. Χωρίς εκτός έδρας νίκη η Σοσιεδάδ, που όμως έχει πάρει τα σκαλπ των Ρεάλ, Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα. Το διπλό στο 2,70.

(21:15) Μπράγκα – Σπόρτινγκ: Εντυπωσιακή παράδοση χωρίς ισοπαλία όταν η Μπράγκα υποδέχεται τη Σπόρτινγκ, με 11-0-10 ύστερα από την τελευταία φορά που δεν αναδείχθηκε νικητής το 1994! Την τελευταία δεκαετία οι νίκες πήγαιναν εναλλάξ, μέχρι που η Σπόρτινγκ διέκοψε αυτήν την αλληλουχία με δεύτερο σερί διπλό πέρυσι. Σαφώς δύσκολο ματς. Η Μπράγκα είναι πολύ δυνατή εντός έδρας, με 8-1-0 συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις, έχοντας κερδίσει και την Μπενφίκα, ενώ έρχεται από μεσοβδόμαδο ξέσπασμα στο κύπελλο (7-1 την Μπελενένσες). Αλλά σε καλή κατάσταση είναι και η Σπόρτινγκ, προερχόμενη από πέντε σερί νίκες σε όλα τα μέτωπα, ενώ αποδεικνύεται πιο αξιόπιστη εκτός έδρας (4-2-1). Σημαντική, πάντως, απουσία για τα «λιοντάρια», ο βασικός φορ Σλιμανί, που έφυγε για το Κόπα Αφρικα.

(21:45) Νάπολι – Γιουβέντους: Aναμετρήθηκαν και πριν 20 μέρες για το Σούπερ Καπ, με τους «παρτενοπέι» να επικρατούν στα πέναλτι με 8-7 (1-1 ο κανονικός αγώνας και 2-2 η παράταση) και να κατακτούν το τρόπαιο. Ο τελικός είχε γίνει στην Ντόχα του Κατάρ, τώρα το σκηνικό θα είναι διαφορετικό με τη Νάπολι να έχει στο πλευρό της 60.000 οπαδούς. Και μια πολύ σημαντική πρόσφατη παράδοση, η Γιουβέντους έχει να επικρατήσει από το 2000 στο «Σαν Πάολο», στα εννιά ματς που ακολούθησαν (οχτώ για το πρωτάθλημα και ένα για το κύπελλο) η Νάπολι δεν γνώρισε την ήττα, με έξι νίκες και τρεις ισοπαλίες. Υπό αυτό το πρίσμα ο άσος στο 3,00 μπορεί να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη.

(22:00) Μονακό – Μπορντό: Η Μονακό έχει επτά σερί νίκες στα επτά τελευταία επίσημα. Επιστρέφει και ο Μπερμπάτοφ που έλειπε τον τελευταίο καιρό. Μοναδικό πρόβλημα η απουσία του μέσου Τουλαλάν αλλά πλέον ο Ζαρντίμ έχει λύσεις για κάθε κενό. Η Μπορντό έχει περισσότερα προβλήματα, τόσο λόγω Κόπα Αφρικα όσο και τραυματισμών. Μεταξύ άλλων στερείται των υπηρεσιών του πολύτιμου στόπερ Σανέ, του μεσοεπιθετικού Καζρί (5 γκολ) και του πρώτου σκόρερ Ντιαμπατέ (8 γκολ) που θα λείψει σχεδόν μέχρι το τέλος της σεζόν. Εχει πάντως πολύ ευνοϊκή παράδοση στο Μονακό, 0-5-3 στα οκτώ τελευταία. Προποτζίδικα θα πηγαίναμε στον άσο, στοιχηματικά όμως θα θέλαμε κάτι παραπάνω από το 1,72.

(23:45) Ουν. Κατόλικα – Ουνιόν Εσπανιόλα: Πρώτο παιχνίδι της ανανεωμένης Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα μπροστά στο κοινό της. Στην πρεμιέρα του κόουτς Μάριο Σάλας κέρδισε 3-2 στην Αντοφαγάστα, δείχνοντας πως έχει αλλάξει ο αέρας στα αποδυτήρια και οι παίκτες της θέλουν να πρωταγωνιστήσουν. Υπάρχει κίνητρο και όρεξη για αποδείξεις, είναι δίκαιο φαβορί κόντρα σε μία Ουνιόν Εσπανιόλα που στην πρεμιέρα παρουσίασε άσχημο πρόσωπο, βγάζοντας μεσοαμυντικές παθογένειες που είχε και στο προηγούμενο τουρνουά. Ο άσος στο 1,72.

PUT YOUR MONEY

(13:30) Ιντερ – Τζένοα G/G (1,90 στον Stoiximan.gr)

(15:00) Παναιτωλικός – ΠΑΣ Γιάννινα 1 (1,95 στον Stoiximan.gr)

(16:00) Ρόμα – Λάτσιο 2 (3,90 στον Stoiximan.gr)

(21:45) Νάπολι – Γιουβέντους 1 (3,00 στον Stoiximan.gr )

*** Match Money, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, στα περίπτερα!

*** Μην ξεχνάς, αναλυτικές ειδήσεις, προγνωστικά, στατιστικά και τζίροι στο www.matchmoney.com.gr

*** Η ψηφιακή έκδοση του Match Money στον υπολογιστή ή το tablet σου με 1,79€!

News 24/7

24MEDIA NETWORK