"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": Για δυνατούς λύτες

Τα βλέμματα σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ! Οι "ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο", που κυκλοφορούν την Τρίτη 20 Ιανουαρίου, προσφέρουν όλη την ειδησεογραφία και τα στατιστικά για τα παιχνίδια του κουπονιού.

"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": Για δυνατούς λύτες

Aγώνες Κυπέλλου και Λιγκ Καπ περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο το κουπόνι. Σε τέτοιες περιπτώσεις, το ρίσκο ανεβαίνει θεαματικά, καθώς πολλές αναμετρήσεις μοιάζουν με "δίκοπο μαχαίρι", καθώς πρέπει να αποσαφηνιστεί ποιες ομάδες θέλουν να προχωρήσουν σε τέτοιες διοργανώσεις και ποιες θέλουν να τις... ξεφορτωθούν.

Στο Κύπελλο Ελλάδος βρισκόμαστε στους "16" και πλέον οι αναμετρήσεις είναι διπλές, κάτι που σημαίνει ότι τα λάθη πλέον κοστίζουν ακριβά, αφού δεν υπάρχει άπλετο περιθώριο επανόρθωσης. Ο κάτοχος του τροπαίου Παναθηναϊκός ταξιδεύει στη Θράκη για να αντιμετωπίσει την Ξάνθη, από την οποία έχασε 4-2 προ εβδομάδων. Οι "πράσινοι" θέλουν εκδίκηση, αν και από τη στιγμή που δεν έχουν νίκη στα τελευταία τέσσερα εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος, η αποστολή τους έχει αυξημένο συντελεστή δυσκολίας.

Η πιο ηχηρή απουσία είναι αυτή του περσινού φιναλίστ ΠΑΟΚ, ενώ ο πρωταθλητής Ολυμπιακός διασταυρώνει τα ξίφη του με τον Τύρναβο και θεωρείται ως ο τυχερός της κλήρωσης. Θα πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα ώστε οι Πειραιώτες να αντιμετωπίσουν προβλήματα και μάλιστα σε δύο ματς, απέναντι σε έναν αντίπαλο δεύτερης κατηγορίας. Η ΑΕΚ έχει βάλει ψηλά τον πήχη στη συγκεκριμένη διοργάνωση και αφού απέκλεισε στον όμιλο τον Ατρόμητο, καλείται να αντιμετωπίσει την Κέρκυρα, σε ένα πολύ σημαντικό τεστ, ώστε να μετρήσουν δυνάμεις στην "Ένωση". Πανιώνιος – Βέροια, Χανιά – ΠΑΣ Γιάννινα, Πανθρακικός – ΟΦΗ, Ηρακλής – Αστέρας Τρίπολης και Απόλλων Σμύρνης – Λεβαδειακός ολοκληρώνουν το πρόγραμμα.

Το Λιγκ Αγγλίας είναι η πιο "προχωρημένη" διοργάνωση του κουπονιού, καθώς βρίσκεται στα ημιτελικά. Η Λίβερπουλ υποδέχεται την Τσέλσι και η Τότεναμ την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, σε διπλές αναμετρήσεις, κάτι που δεν συνηθίζεται στη συγκεκριμένη χώρα. Οι "κόκκινοι" θέλουν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις για την προβληματική παρουσία τους στο πρωτάθλημα, αλλά υποδέχονται μία ομάδα που δεν θέλει να χάνει ούτε σε φιλικά, ενώ η Τότεναμ είναι το ακλόνητο φαβορί και σίγουρα ουδείς αρνείται την παρουσία σε έναν τελικό, αν και μένει να δούμε τι έχουν να πουν επί τούτου οι "λεπίδες" του Σέφιλντ, οι οποίες αποτελούν τη "Σταχτοπούτα" του θεσμού.

Στα προημιτελικά βρίσκεται το Copa del Rey (διπλές αναμετρήσεις) και το ματς που δεσπόζει είναι αυτό ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης. Η ομάδα της πρωτεύουσας απέκλεισε τη Ρεάλ στον προηγούμενο γύρο και μπήκε από νωρίς στα βαθιά, την ώρα που ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του ανεβάζουν στροφές και προβάλλουν ως το φαβορί των δύο αναμετρήσεων.

Κύπελλο έχουμε και στην Ιταλία, αλλά εδώ βρισκόμαστε στους "16" και το ενδιαφέρον δεν έχει χτυπήσει κόκκινο. Πάντως, οι αγώνες είναι νοκ άουτ και προκύπτει απορία για το αν η εκπληκτική φέτος Σαμπντόρια μπορεί να αμφισβητήσει το θεωρητικό φαβορί, την Ίντερ, και μάλιστα εκτός έδρας.

Χωρίς το σούπερ ντέρμπι συνεχίζεται το Κύπελλο Γαλλίας, ενώ σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στο Κόπα Αφρικα, για το οποίο μπορεί να διαβάσετε αναλυτικά ρεπορτάζ.

Διαβάστε και τις στήλες:

"ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ", με τον 'psagmeno"

"ΠΟΝΗΡΟ", "ΛΟΓΙΚΟ" και "ΦΑΝΤΑΣΜΑ"

"ΤΟ ΚΑΡΝΤΑΣΙ», με τον Μιχάλη Βραζιλιάνο

"ΚΟΨΕ... ΡΑΨΕ", με τον Ηλία Ζυματούρα

"EINAI ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑΥΡΟ!" με τον Σταύρο Κολίλα

"ΜΠΑΜΠΑ... ΣΦΥΡΙΞΕ" με διάφορα παρασκήνια

Καλή μελέτη και καλά κέρδη!

"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": Για δυνατούς λύτες

News 24/7

24MEDIA NETWORK