"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": ΚΑΜΙΚΑΖΙ

Τη σκυτάλη στις Εθνικές ομάδες! Οι "ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο", που κυκλοφορούν την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου, προσφέρουν όλη την ειδησεογραφία και τα στατιστικά για τα παιχνίδια του κουπονιού.

"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": ΚΑΜΙΚΑΖΙ

Το τρέχον τριήμερο διεξάγεται η τελευταία αγωνιστική του έτους που αφορά στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2016, του οποίου η τελική φάση θα διεξαχθεί στα γήπεδα της Γαλλίας. Υπό νορμάλ συνθήκες, το ματς της εθνικής Ελλάδος στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" απέναντι στους Νήσους Φερόες θα ήταν απλά μία αγωνιστική υποχρέωση που στο φινάλε της θα αποφέρει τρεις βαθμούς. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται καλά στον όμιλο, καθώς το μόνο που κατάφερε μέχρι στιγμής η ομάδα του Κλαούντιο Ρανιέρι είναι να πάρει έναν βαθμό στη Φινλανδία, ενώ ηττήθηκε στο Φάληρο από Ρουμανία και Βόρειο Ιρλανδία. Κάκιστος απολογισμός, αλλά η μεγαλύτερη ζημιά, πιθανότατα όχι και ανεπανόρθωτη, είναι το κακό κλίμα που καλλιεργήθηκε στα πέριξ της Εθνικής και το οποίο "απειλεί" να προσβάλλει τα υγιή κύτταρα των αποδυτηρίων (ελπίζουμε ότι στο τέλος δεν θα τα καταφέρει).

Ήταν πασιφανές ότι όποιος αναλάμβανε την ευθύνη να διαδεχθεί τον Φερνάντο Σάντος, ο οποίος με τη σειρά του συνέβαλε τα μέγιστα ώστε η αποχώρηση του Ότο Ρεχάγκελ προ τετραετίας να γίνει με "βελούδινο" τρόπο, θα είχε πρόβλημα. Σοβαρό πρόβλημα. Άπαντες τονίζουν την αναγκαιότητα να αλλάξει η νοοτροπία, ώστε οι Έλληνες διεθνείς να παίζουν πιο θεαματικό, πιο επιθετικό ποδόσφαιρο. Ουδείς, βέβαια, φαίνεται να έχει ασχοληθεί σε βάθος για το αν υπάρχουν τα κατάλληλα... υλικά προκειμένου να επιτευχθεί ο συγκεκριμένος στόχος.

Πριν από όχι πολλά χρόνια, η Εθνική είχε συγκεκριμένο άξονα, όσον αφορά στο ρόστερ. Οι παίκτες που έπαιρναν τις κλήσεις ήταν συνήθως συγκεκριμένοι, κάτι που μεταφραζόταν σε έλλειψη άγχους, καθώς μία κακή εμφάνιση δεν σήμαινε και αυτόματη απώλεια της θέσης. Σπάνια υπήρχε κάποιος από πίσω να αρπάξει την ευκαιρία. Με τον Ρανιέρι, αυτό έχει πάει "περίπατο". Φτάνουμε στο 4ο ματς των προκριματικών και ήδη, ο Ιταλός εκλέκτορας έχει καλέσει κάτι λιγότερο από 40 παίκτες. Τώρα περάσαμε στο άλλο άκρο, αυτό της διάλυσης, με την Εθνική να χαρακτηρίζεται από πολλούς ως "κέντρο διερχομένων". Υπάρχει αρκετός κόσμος, ίσως η πλειοψηφία, που επιθυμεί την απομάκρυνση του Ιταλού τεχνικού... χθες κιόλας, αλλά το σίγουρο είναι ότι οποιοδήποτε νέο εγχείρημα στο ποδόσφαιρο χρειάζεται υπομονή. Αυτό ισχύει όταν μιλάμε για σύλλογο, πολύ δε περισσότερο αγγίζει μία Εθνική της οποίας οι παίκτες συνέρχονται για 30-35 μέρες τον χρόνο, όταν δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο τουρνουά το καλοκαίρι.

Το να "ξηλωθεί" ένα εγχείρημα τριών μηνών, ίσως είναι χειρότερο από το να συντηρηθεί και να αποτύχει. Σε τελική ανάλυση, αν θεωρήσουμε εαυτούς αποκλεισμένους από την τελική φάση του Euro 2016, θα μπορέσουμε να κρίνουμε σε βάθος το έργο του Ρανιέρι και αν αυτό έχει τα αποτελέσματα που έχουμε εισπράξει μέχρι τώρα, σε επίπεδο εμφανίσεων και αποτελεσμάτων, τότε οι υπεύθυνοι θα μπορούν να στείλουν τον Ιταλό τεχνικό στη Ρώμη με την πρώτη διαθέσιμη πτήση των ιταλικών αερογραμμών και δίχως το παραμικρό βάρος στη συνείδηση.

Διαβάστε και τις στήλες:

"ΕΠΙ ΤΟΥ ΠΙΕΣΤΗΡΙΟΥ", με τον "psagmeno"

"ΠΟΝΗΡΟ", "ΛΟΓΙΚΟ" και "ΦΑΝΤΑΣΜΑ"

"ΤΟ ΚΑΡΝΤΑΣΙ", με τον Μιχάλη Βραζιλιάνο

"ΚΟΨΕ... ΡΑΨΕ", με τον Ηλία Ζυματούρα

"EINAI ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑΥΡΟ!" με τον Σταύρο Κολίλα

Καλή μελέτη και καλά κέρδη!

"ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ στο περίπτερο": ΚΑΜΙΚΑΖΙ

News 24/7

24MEDIA NETWORK