Το πρώτο Hackathon by Stoiximan χτυπάει στην καρδιά της τεχνολογίας της μεγαλύτερης εταιρείας GameTech στην Ελλάδα

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου, 132 εργαζόμενοι από Αθήνα και Θεσσαλονίκη του Τμήματος Τεχνολογίας της Stoiximan, της μεγαλύτερης εταιρείας GameTech στην Ελλάδα, έγιναν οι πρωταγωνιστές μίας μοναδικής εμπειρίας - γιορτής.

Το πρώτο Hackathon by Stoiximan χτυπάει στην καρδιά της τεχνολογίας της μεγαλύτερης εταιρείας GameTech στην Ελλάδα

Οι έννοιες της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας ίσως ακούγονται συχνότερα απ' όσο θα έπρεπε και δεν είναι λίγες οι φορές που καλούμαστε να τις αποδεχτούμε ως έχουν. Χωρίς να γίνονται ερωτήσεις, χωρίς να λύνονται απορίες, χωρίς να αιτιολογείται η βαρύτητά τους σε μία εποχή που έχουν περισσότερη σημασία από ποτέ. Πώς όμως μπορούμε να ξεχωρίσουμε τις δράσεις και τους φορείς που ανταποκρίνονται; Πώς σχετίζεται το GameTech με τέτοια ερωτήματα; Και το σημαντικότερο, πώς μπορεί να δώσει λύσεις;

Η απάντηση βρίσκεται στο πρώτο Hackathon by Stoiximan.

Τι είναι το Hackathon by Stoiximan;

Την Παρασκευή 12 Ιουλίου, 132 εργαζόμενοι από Αθήνα και Θεσσαλονίκη του Τμήματος Τεχνολογίας της Stoiximan, της μεγαλύτερης εταιρείας GameTech στην Ελλάδα, έγιναν οι πρωταγωνιστές μίας μοναδικής εμπειρίας - γιορτής. Μέσα από το Hackathon έδωσαν σάρκα και οστά στο μόττο μας «οι άνθρωποι αναπτύσσουν τεχνολογία, εμείς αναπτύσσουμε ανθρώπους». Με αυτή την πρωτοβουλία επιχειρήσαμε να βελτιώσουμε περαιτέρω τα  προϊόντα και τις υπηρεσίες μας και να φτάσουμε ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο μας. Αυτός δεν μπορεί να είναι άλλος από την καλύτερη δυνατή εμπειρία σε αυτούς που μας εμπιστεύονται για την ψυχαγωγία τους.

Έτσι, μακριά από αυτοαναφορικά κοπλιμέντα και διαφημιστικά τρικάκια, το Τμήμα Τεχνολογίας της Stoiximan αξιοποίησε για ακόμα μια φορά το ζενίθ των γνώσεων και του πάθους του. Διαγωνίστηκε σε ομάδες ώστε να δημιουργήσει πρωτότυπες τεχνολογικές λύσεις για κάθε πιθανό πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίσει ο χρήστης.

Μέσα από έναν ολοήμερο μαραθώνιο προγραμματισμού, οι ομάδες κατέθεσαν τις ιδέες και τα σχέδια τους, παρουσίασαν τις προτάσεις τους και μετά την ανακοίνωση των νικητών ακολούθησε ένα εορταστικό after party για όλους.

Το πρώτο Hackathon by Stoiximan χτυπάει στην καρδιά της τεχνολογίας της μεγαλύτερης εταιρείας GameTech στην Ελλάδα

Οι ομάδες Scrum και η Καινοτομία εν δράσει

Η έννοια της Καινοτομίας δεν μπορεί να περιορίζεται στο τελικό αποτέλεσμα, αλλά πρέπει να αφορά ολόκληρη τη δημιουργική διαδικασία. Μόνο με μια ριζική αλλαγή στη δομή μπορεί να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον φιλικό σε φρέσκες ιδέες και το σπάσιμο νέων ορίων στην Τεχνολογία και την Εξυπηρέτηση. Οι 20 ομάδες Scrum, μια εξίσου καινοτόμα μέθοδος εργασίας που εφαρμόζεται από την Stoiximan και στις οποίες εργάστηκαν οι συμμετέχοντες, πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις.

Όπως σχολίασε ο CTO της εταιρείας, Άρης Δημαράκης: "Στη Stoiximan κάνουμε τα πάντα για να προσφέρουμε ένα φρέσκο και δημιουργικό περιβάλλον εργασίας στους ανθρώπους μας. Αυτή την στιγμή ανήκουμε σίγουρα στα κορυφαία Tech workplaces στην Ελλάδα. Το Hackathon είναι μία ενέργεια σε αυτή την κατεύθυνση. Αυτή ήταν μόνο η αρχή. Αυτό ήταν το 1ο Hackathon της Stoiximan".

Με βασικό ορίζοντα την ανάπτυξη ασφαλών και πρωτοπόρων λύσεων που να ανταποκρίνονται πάντα στις ανάγκες των χρηστών της πλατφόρμας, το αποτέλεσμα μας δικαίωσε. Οι νικητές ξεχώρισαν μέσα από την ουσιαστική κι αειφόρο καινοτομία, την πρακτική εφαρμογή και χρηστικότητα των προτάσεών τους, την προστιθέμενη αξία στον τελικό καταναλωτή και φυσικά ανταμείφθηκαν με ποικίλα δώρα και δραστηριότητες.

Τα συμπεράσματά μας από το Hackathon by Stoiximan

Το πρώτο Hackathon αποτέλεσε μια μοναδική εμπειρία τεχνολογίας, γεμάτη ενθουσιασμό, ένταση, πάθος, ταλέντο, καινοτομία, σκληρή και ομαδική δουλειά για τους 200 και πλέον ανθρώπους που είναι η ψυχή και το σώμα του Τμήματος Πληροφορικής και Τεχνολογίας της Stoiximan.

News 24/7

24MEDIA NETWORK