Το market value του Σέμεδο παραμένει χαμηλά λόγω παρελθόντος

Οι πορτογαλικές ομάδες εισέρχονται η μία μετά την άλλη στο κόλπο απόκτησης του Ρούμπεν Σεμέδο, όμως τα χρήματα που θέλει ο Ολυμπιακός από αυτά που φέρονται ότι προσφέρουν οι συμπατριώτες του, απέχουν αρκετά. Και γι αυτό υπάρχει εξήγηση...

Ο Ρούμπεν Σεμέδο στο ντέρμπι των πλέι οφ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ
Ο Ρούμπεν Σεμέδο στο ντέρμπι των πλέι οφ μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ EUROKINISSI SPORTS

Είναι μια πραγματικότητα το να ισχυριστεί κάποιος ότι η καριέρα του Ρούμπεν Σεμέδο, είχε σχεδόν ισοπεδωθεί, όταν αφίχθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού. Το παρελθόν του ήταν ένας κακός οιωνός, η περιπέτειά του με τη φυλακή προκαλούσε την εύλογη απορία για το ρίσκο που έπαιρναν οι 'ερυθρόλευκοι'. Η επιμονή του Πέδρο Μαρτίνς αποδείχτηκε ότι ήταν αποτέλεσμα μελέτης. Ένα ταξίδι στο μέλλον, μια απόφαση με προφητική κατάληξη.

Το πόσο καλός ποδοσφαιριστής είναι ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός δεν χρειάζεσαι πολλά ματς να το διαπιστώσεις, όπως επίσης και να επισημάνεις ότι είναι στιγμές που το αίσθημα υπεροχής του τον οδηγεί σε γκάφες με μια συχνότητα ανησυχητική. Βέβαια όταν είναι απολύτως συγκεντρωμένος και αποφεύγει παιχνίδια με τη φωτιά, είναι σταθερά ένας από τους πλέον διακριθέντες, ενώ δίπλα του όλοι νιώθουν και αποδίδουν καλύτερα. Υπάρχει όμως κι ένα ζήτημα που πάντοτε θα τον ακολουθεί: το παρελθόν του παραμένει ένα αγκάθι για την εξέλιξη που ο ίδιος επιθυμεί να έχει η καριέρα του.

Ο Σεμέδο θέλει να αγωνιστεί σε πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα από το ελληνικό, όπως και άλλοι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, είτε επειδή θ' απολαύσουν υψηλότερες αποδοχές είτε διότι κάποιοι από αυτούς έχουν την εικόνα ότι η εφετινή εντυπωσιακή πορεία, η οποία τους κάνει να ονειρεύονται ακόμα και την κατάκτηση ευρωπαϊκού τίτλου, συνιστά το ταβάνι που θα μπορούσε να φτάσει μια ελληνική ομάδα. Όταν όμως έχεις τον αναγεννημένο Σεμέδο στην ομάδα σου, ο οποίος μέσα από τη δική σου ασφάλεια, στήριξη και προστασία, κατάφερε να σώσει την καριέρα του, κάπου θέλεις και να απολαύσεις τους καρπούς της ευτυχούς συγκυρίας.

Η πρόταση αγοράς του αντί 7 εκατ. ευρώ από την Πόρτο είναι ποσό μάλλον μίζερο για την αξία του Σεμέδο. Ωστόσο, εξαιρετικά χαμηλό παραμένει και το market value του Πορτογάλου στόπερ, παρά τη σχετική άνοδο συγκριτικά με την περίοδο της απόλυτης κατάρρευσης όταν έπαιζε ως δανεικός από τη Βιγιαρεάλ στην Ουέσκα. Εξακολουθεί να διατηρείται σε πολύ μεγάλη απόσταση από τα 14 εκατ., ευρώ, ύψος στο οποίο η χρηματιστηριακή αξία του είχε εκτοξευτεί τον Αύγουστο του 2017. Η εντυπωσιακή σεζόν του με τον Ολυμπιακό δεν ήταν ικανή να τον οδηγήσει πάνω από τα 5 εκατ.

Ασφαλώς, η τιμή ενός ποδοσφαιριστή καθορίζεται από την ανάγκη και τη ζέση μιας άλλης ομάδας για την αγορά του. Στον Πειραιά έχουν την εικόνα ότι o Σεμέδο μπορεί να πωληθεί με 15 εκατ. ευρώ και δεν θα τον έδιναν (σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ) για λιγότερα από 12 εκατ. Αν λοιπόν εμφανιστεί η Μπενφίκα, την τεχνική ηγεσία της οποία ανέλαβε ο Ζεσούς, που έχει ιδιαίτερη σχέση με τον Σεμέδο, είναι πολύ πιθανό να φτάσει το ποσό πώλησης στα χρήματα που ο Ολυμπιακός αξιώνει.

Ακόμα και αυτά όμως απέχουν πολύ από τη χρηματιστηριακή αξία που ο 26χρονος Σεμέδο θα μπορούσε και θα έπρεπε να έχει, αν το παρελθόν του δεν προκαλούσε φόβο σε επίδοξους αγοραστές. Σύμφωνα με απόψεις ατζέντηδων αλλά και προπονητών που τον γνωρίζουν, ο Πορτογάλος θα μπορούσε να είναι ποδοσφαιριστής των 30 εκατ, ευρώ. Αλλά όπως όλα δείχνουν, αυτό είναι ένα νούμερο που δεν θα μπορέσει έστω να πλησιάσει στην καριέρα του ξανά, από τη στιγμή που για εκείνον δεν δείχνουν ενδιαφέρον οι πιο ισχυροί σύλλογοι της Αγγλίας και της Ισπανίας, παρά μόνο εκείνοι της πατρίδας του.


News 24/7

24MEDIA NETWORK