ΑΕΚ: Τα γελάκια του Λιβάγια δεν αφήνουν την Ένωση να χαμογελάσει

Η ΑΕΚ είχε τρόπο να αντιδράσει, έδωσε ένα κανονικό ντέρμπι στον Ολυμπιακό και στο τέλος μπορούσε ακόμα και τη νίκη. Ωστόσο, η αντίδραση του Μάρκο Λιβάγια στο γκολ του Ολυμπιακού, δεν την αφήνει να χαμογελάσει.

Ο Μάρκο Λιβάγια της ΑΕΚ μαζί με τον Νέλσον Ολιβέιρα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Κράιοβα για τον 1ο αγώνα του 2ου προκριματικού γύρου του Europa League 2019-2020 στην Κράιοβα, Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019
Ο Μάρκο Λιβάγια της ΑΕΚ μαζί με τον Νέλσον Ολιβέιρα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Κράιοβα για τον 1ο αγώνα του 2ου προκριματικού γύρου του Europa League 2019-2020 στην Κράιοβα, Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019 EUROKINISSI SPORTS

Είναι από τα αποτελέσματα εκείνα που αν ρωτούσες τους δύο προπονητές πριν από τη σέντρα αν θα το ήθελαν, θα σου απαντούσαν ότι θα το αγόραζαν. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει αήττητος και πρωτοπόρος χωρίς μεγάλη ζημιά, η ΑΕΚ δεν έχασε από τον Ολυμπιακό, πόσω μάλλον με... ισοπεδωτικό τρόπο που αρκετοί προέβλεπαν με βάση την τελευταία εικόνα της. Παραμένει σε πρωταθληματική τροχιά κι οι ζημιές συνολικά από τα κέρδη είναι λιγότερες.

Επί της ουσίας όμως, η ΑΕΚ δεν βγαίνει κάπου πραγματικά κερδισμένη, ώστε να μπορεί να κοιτάξει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Εκτός αν η γενικότερη εικόνα της κόντρα στον Ολυμπιακό θα έχει συνέχεια και κυρίως βελτίωση, τότε ναι θα μιλήσουμε υπό διαφορετική φάση και θα μπει στην εξίσωση η κουβέντα για το 'κλικ' του διακόπτη που έφερε την αλλαγή στην ΑΕΚ. Μέχρι τότε, η Ένωση χρειάζεται πολλά τέτοια παιχνίδια σαν αυτό το βράδυ της Τετάρτης, για να διορθώσει τις 'ανορθογραφίες' του πρόσφατου παρελθόντος.

Το ταμείο δεν θα γίνει τώρα, με την ισοπαλία κόντρα στον Ολυμπιακό, ένα ματς έμεινε, αυτό με το Βόλο την προσεχή Δευτέρα κι ένα που εκκρεμεί με τον Άρη για να γίνει η συνολική αποτίμηση του α' γύρου. Και στο θέμα του προπονητή και στο θέμα των ποδοσφαιριστών, αλλά και στο θέμα της νοοτροπίας. Για παράδειγμα, τα γελάκια του Μάρκο Λιβάγια που προέκυψαν στην 'κιτρινόμαυρη' επικαιρότητα λίγη ώρα μετά το ντέρμπι, αυτομάτως σβήνουν ό,τι έγινε στο ΟΑΚΑ και επαναφέρουν στο τραπέζι το πραγματικό πρόβλημα των 'κιτρινόμαυρων'.

Είναι αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός, κρύβει τα προβλήματα στο χαλάκι. Το 1-1 με τους 'ερυθρόλευκους', σαν σεναριακό μοτίβο έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, έμοιαζε ιδανικό. Δέχθηκε γκολ, ισοφάρισε, έβγαλε αντίδραση, είχε έναν παρεμβατικό Μάσιμο Καρέρα, λίγο έλειψε να έρθει κι η ανατροπή στο φινάλε. Τα υπόλοιπα είναι όσα συμβαίνουν... πίσω από τις κάμερες και όπως φαίνεται, στην ΑΕΚ δεν μπορούν να πουν το καλλιτεχνικό κλισέ "περνάμε καλά στα καμαρίνια και αυτό βγαίνει προς τα έξω".

Οπότε, το αποτέλεσμα του ντέρμπι κρατά κάπως τα στεγανά, όσον αφορά στην εσωστρέφεια και στο να μην ξεχυθούν τα όποια προβλήματα ταλαιπωρούν την ομάδα. Το ιδανικό θα ήταν τα γελάκια του Λιβάγια να ήταν γέλια έπειτα από γκολ, αλλά ο Κροάτης, χαμένος στη... μετάφραση των απαιτήσεων του ντέρμπι, δεν ήταν ο περιβόητος game changer, από αυτούς που έχει μπόλικους ο Ολυμπιακός. Η ΑΕΚ είναι 'καταδικασμένη' να βασίζεται στους ίδιους, παίζοντας 'κορόνα-γράμματα' την αγωνιστική αντίδραση τους στα ντέρμπι.

Στο τέλος της ημέρας λοιπόν, αντί να μένει η αντίδραση της ΑΕΚ στον (κακό) αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, κρατώντας συνολικά την υπόσχεση ως προς την εικόνα στο 'ματς της χρονιάς' που οριοθετήθηκε από τον ίδιο τον προπονητή της, μένουν τα γελάκια του Λιβάγια και ανοιχτό το ερώτημα για το αν η Ένωση εκτός από ηρεμία έχει και ηγέτες.

Είναι οξύμωρο να λέμε ότι οι 'κιτρινόμαυροι' άντεξαν την πίεση του μεγέθους αυτού του παιχνιδιού, με βάση το πώς είχαν δημιουργηθεί οι απαιτήσεις πριν από αυτό, αλλά να μην μπορεί να αντέξει τη δική της πίεση που δημιουργείται από -όπως φαίνεται- μία σειρά άλυτων θεμάτων.

Τώρα, η ΑΕΚ καλείται να τελειώσει και την αποστολή με τον Βόλο, να διατηρήσει (ή να μειώσει) αυτό το -6 από την κορυφή της Super League Interwetten που της δίνει την οπτική δυνατότητα με την 1η θέση και τον στόχο του πρωταθλήματος και στη συνέχεια να επικεντρωθεί στα προβλήματα. Η λύση αυτών ίσως να φέρει την αυτοπεποίθηση και τις απαντήσεις. Πάντως, το ερώτημα αν ο Καρέρα είναι ο κατάλληλος για να βγάλει τη χρονιά στον πάγκο της ΑΕΚ των απαιτήσεων, δεν έχει απαντηθεί ακόμα. Και δεν αφορά μόνο το αγωνιστικό κομμάτι αυτή η παρατήρηση.

News 24/7

24MEDIA NETWORK