Αυτός ο Παναθηναϊκός είναι η πιο εύκολη δουλειά που πήρε ο Μπόλονι

Ο Λάζλο Μπόλονι αναλαμβάνει έναν Παναθηναϊκό που δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η ποιότητα υπερτερεί των επιλογών που έγιναν το καλοκαίρι ή αν τελικά, πλην εξαιρέσεων, δημιουργήθηκε ένα συγκρότημα χαμηλών απαιτήσεων και δυνατοτήτων που ούτε ο ίδιος θα καταφέρει να ανεβάσει. Γράφει ο Σταύρος Καραΐνδρος.

Ο Δημήτρης Κουρμπέλης του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Θεόδωρος Βαρδινογιάννης' | Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020
Ο Δημήτρης Κουρμπέλης του Παναθηναϊκού σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Θεόδωρος Βαρδινογιάννης' | Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ

Ο πανηγυρισμός του Φεντερίκο Μακέντα στο γκολ του 94ου λεπτού είναι μεγαλύτερος απ' ό,τι άφησε το ίδιο το ματς στο Ηράκλειο. Ο Ιταλός επιθετικός λυτρώνει τον Παναθηναϊκό με δικό του γκολ, αισθάνεται ότι σβήνει το λάθος του χαμένου πέναλτι που φέρει βαρέως και η συζήτηση για το αν έκανε καλά που πανηγύρισε τόσο έξαλλα παραμένει ανοιχτή και έρχεται σε συνάρτηση του μεγέθους του συλλόγου.

Οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού χρειάστηκε να διανύσουν μεγάλη απόσταση για να μεταβούν στα Σπάτα και να περιμένουν την αποστολή της ομάδας στην επιστροφή από την Κρήτη. Θα μπορούσαν να κερδίσουν χρόνο, να κάνουν λιγότερα χιλιόμετρα και να μεταβούν προς Φάληρο μεριά. Εκεί όπου είναι το κέντρο αποφάσεων για τους 'πράσινους' τα τελευταία χρόνια. Αλλά πραγματικά το θέμα δεν είναι πού θα πάνε οι οπαδοί και σε ποιους θα διαμαρτυρηθούν για την εικόνα και τη βαθμολογική θέση της ομάδας, αλλά ότι όλο αυτό το πακέτο (εμφάνιση με ΟΦΗ και αντίδραση του κόσμου) βγάζει μία κάποια κινητικότητα σε έναν σύλλογο που η ευθεία γραμμή στο καρδιογράφημα είναι η καθημερινότητα μίας ιδιότυπης ραστώνης σε όλα τα επίπεδα.

Μόνο η τελευταία εβδομάδα και ό,τι προηγήθηκε με το 'διαζύγιο' με τον Ντάνι Πογιάτος και τον Τσάβι Ρόκα και την πρόσληψη του Λάζλο Μπόλονι φτάνει για να... τελειώσει η χρονιά. Τόσες μαζεμένες εξελίξεις επί Γιάννη Αλαφούζου είχαμε να δούμε χρόνια, ίσως μόνο τότε που ο Παναθηναϊκός, μετά τον νικηφόρο τελικό κυπέλλου επί του ΠΑΟΚ, βρέθηκε να κάνει πρωταθλητισμό και το αφεντικό της 'πράσινης' ΠΑΕ ήταν στα... κάγκελα, σηκώνοντας τη σημαία της επανάστασης στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Από τη στιγμή που αυτή η σημαία μπήκε στο ντουλάπι κι η διοίκηση του Παναθηναϊκού έριξε τους παλμούς σε σημείο 'νεκροφάνειας', οι 'πράσινοι' πέρασαν σε ένα άλλο επίπεδο. Σε αυτό που θεωρείται επιτυχία η ισοπαλία στην έδρα του ΟΦΗ ή ότι κόντρα στον Ολυμπιακό ήρθε ένα τιμητικό 0-0. Σημεία των καιρών και αλλαγών του DNA.

Ο Παναθηναϊκός του 'Γεντί Κουλέ' έχει πολλά να κρατήσει και να 'χτίσει' πάνω τους. Το αποτέλεσμα δεν τον βοήθησε, άξιζε τη νίκη, αλλά ύστερα από όσα προηγήθησαν και με δεδομένο ότι η όλη κατάσταση είναι προβληματική, η εικόνα κόντρα στον ΟΦΗ αφήνει υποσχέσεις. Παράλληλα, δίνει τη δυνατότητα στον Μπόλονι να αρχίσει από μία διαφορετική αφετηρία την προσπάθεια ανοικοδόμησης μίας ομάδας, που από τον Οκτώβριο (αντίστοιχο Σεπτέμβριο προ κορονοϊού) κινδυνεύει να μείνει εκτός στόχων. Και ο ρεαλιστικός στόχος αυτήν τη στιγμή είναι η έξοδος στην Ευρώπη, η οποία αν δεν έρθει, στην πρώτη χρονιά ύστερα απ' την τιμωρία, θα είναι η 'μαχαιριά' στην καρδιά κάθε φιλάθλου και ρωγμή στην έτσι κι αλλιώς τσαλακωμένη, διοικητικά, εικόνα του επικεφαλής της ΠΑΕ.

Ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά το απόγευμα της Κυριακής, με διαφορετικό αντίπαλο. Ο 'ολλανδικός' ΟΦΗ του Γιάννη Σαμαρά απέναντι στον Σωτήρη Συλαϊδόπουλο του... Γιάννη Σαμαρά. Ένα ανοιχτό ματς, δύο ομάδες που έπαιξαν όπως ορίζουν τα ποδοσφαιρικά 'θέλω' του διευθυντή ποδοσφαίρου της κρητικής ομάδας, μία χορταστική αναμέτρηση γεννημένη για ευκαιρίες και πολλά γκολ. Με λίγα λόγια, ο Παναθηναϊκός βρήκε και τα έκανε, γιατί είχε απέναντί του έναν αντίπαλο που δεν φοβάται να επιτεθεί κι ας εκτεθεί πίσω και που το ποδοσφαιρικό dna που δημιουργεί, θα έχει πολλαπλά κέρδη σε βάθος χρόνου. Με ομάδα πίσω από την μπάλα και καταστροφική διάθεση, όπως κάποιες εκ των προηγούμενων που αντιμετώπισε, το ερώτημα παραμένει ως προς την αντίδραση του 'τριφυλλιού'.

Ο Φεντερίκο Μακέντα του Παναθηναϊκού πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΟΦΗ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Θεόδωρος Βαρδινογιάννης', Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020
Ο Φεντερίκο Μακέντα του Παναθηναϊκού πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στον ΟΦΗ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Θεόδωρος Βαρδινογιάννης', Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ


Σήμερα, Δευτέρα, ξημερώνει ακόμα μία διαφορετική μέρα για τον Παναθηναϊκό. Ακόμα ένα restart. Ο Μπόλονι αναλαμβάνει μία ομάδα που ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η ποιότητα υπερτερεί των επιλογών που έγιναν το καλοκαίρι ή αν τελικά, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, δημιουργήθηκε ένα συγκρότημα χαμηλών απαιτήσεων και δυνατοτήτων που ούτε ο Μπόλονι θα καταφέρει να ανεβάσει.

Τουλάχιστον ο έμπειρος προπονητής γνωρίζει πού πηγαίνει. Στη δική του εποχή στον ΠΑΟΚ, ο Παναθηναϊκός ήταν ανταγωνιστικός και όριζε ο ίδιος τη μοίρα του. Τώρα, η μοίρα του ορίζεται από τα πλάνα που δημιουργούνται ανάλογα τη διάθεση του επικεφαλής και ανάλογα με το πώς ο ίδιος αντιλαμβάνεται το ποδόσφαιρο.

Μέχρι να γίνει το ξεκίνημα του Μπόλονι και να αρχίσει η δουλειά, με φόντο το σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Βόλο και την πιθανότητα παρουσίας κόσμου στο ΟΑΚΑ (αν αποφασιστεί το άνοιγμα των γηπέδων γι' αυτήν την αγωνιστική), η συζήτηση θα περιστρέφεται στην αντίδραση του Παναθηναϊκού στην έδρα του ΟΦΗ. Την ποδοσφαιρική από τη μία, του Μακέντα από την άλλη. Και τα δύο τα έχει ανάγκη ο σύλλογος τη δεδομένη χρονική στιγμή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK