Όταν ο Πάμπλο Γκαρσία έγινε Άγγελος Αναστασιάδης για μερικά λεπτά

Γκολ, πανηγύρι, ισοφάριση, ξανά γκολ, εκ νέου ισοφάριση, εσωστρέφεια, γκρίνια, ξέσπασμα, πεντάρα, όλα καλά! Σε ένα 90λεπτο, ο ΠΑΟΚ βίωσε ξανά στα άκρα όλα τα συναισθήματα και αυτό έχει την εξήγησή του.

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την ΑΕΛ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Αλκαζάρ' | Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021
Ο προπονητής του ΠΑΟΚ, Πάμπλο Γκαρσία, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την ΑΕΛ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Αλκαζάρ' | Κυριακή 3 Ιανουαρίου 2021 EUROKINISSI SPORTS/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Το ματς με τη Λαμία ήταν το ιδανικό σενάριο για να χωρέσει σε 90 λεπτά όλος ο φετινός ΠΑΟΚ. Γκολ εμείς, γκολ εσείς, γκρίνια, εσωστρέφεια και στο τέλος μία ξεγυρισμένη πεντάρα που ουσιαστικά τον στέλνει από τώρα στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Βάζοντας στην εξίσωση τα social media, αναγκαίο κακό πλέον καθώς διαμορφώνουν απόψεις, αντιλαμβάνεσαι το στίγμα: στο 2-2 της Λαμίας και μέχρι να έρθει το τρίτο γκολ του 'Δικεφάλου', ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν Άγγελος Αναστασιάδης και ο ΠΑΟΚ ήταν για τον κάλαθο των αχρήστων. Όσοι έκλεισαν την τηλεόραση έχασαν την αντεπίθεση και τη δίκαιη νίκη του. Γιατί δίκαιη είναι ακόμα και αν το ματς τελείωνε με το ισχνό 3-2. Και όπως δίκαιο είναι το 5-2 τόσο άδικο ήταν το 2-2 με τον Απόλλωνα προ ημερών στο ίδιο γήπεδο.

Ο ΠΑΟΚ παίζει μπάλα, από τη μέση και μπροστά έχει ποιότητα, αλλά δεν παίρνει αυτό που του αξίζει. Και για να το πάρει, πολλές φορές, πρέπει να 'φτύσει αίμα'. Το ίδιο και το βράδυ της Τετάρτης στην Τούμπα. Η Λαμία δείχνει ανεβασμένη, ίσως στο καταλληλότερο, για εκείνη, χρονικό σημείο, πάνω δηλαδή στη μεγάλη μάχη για τα πλέι άουτ, αλλά δεν είναι τόσο ανεβασμένη για να προκαλέσει προβλήματα στον ΠΑΟΚ. Του τα προκάλεσε, όμως. Και επί της ουσίας μέχρι να γίνει το 3-2 τον έβαλε σε μία 'σοσιαλμιντιακή' εσωστρέφεια που αδικούσε την προσπάθεια της ομάδας του Πάμπλο Γκαρσία.

Δυστυχώς για τον Ουρουγουανό, η εφετινή χρονιά θα έχει τη σύγκριση με τον Ολυμπιακό. Όταν αντιληφθούν άπαντες ότι ο ΠΑΟΚ δεν είναι τόσο καλός με τον Ολυμπιακό και σίγουρα δεν είναι ισάξιός του, τότε η συζήτηση θα γίνει από διαφορετική βάση. Από διαφορετική βάση, επίσης, θα γίνει η συζήτηση για τον Πάμπλο Γκαρσία όταν κάνει προετοιμασία το καλοκαίρι και φτιάξει όπως ο ίδιος επιθυμεί τον ΠΑΟΚ της επόμενης χρονιάς. Ας θυμηθούμε λίγο πώς ανέλαβε (και πότε) τον Δικέφαλο ο Ουρουγουανός προτού τον κρεμάσουμε στα μανταλάκια.

Στον ΠΑΟΚ έχουν στηρίξει άλλους κι άλλους προπονητές. Ακόμα και τον Αμπέλ Φερέιρα. Δεν θα κάνουν το ίδιο και με τον Πάμπλο; Δηλαδή, πιστεύετε ότι αν ερχόταν η γκέλα με τη Λαμία θα έμπαινε θέμα συζήτησης για το μέλλον του; Το θέμα, όμως, όπως φαίνεται, δεν είναι αυτό. Αν η διοίκηση τον στηρίζει -που τον στηρίζει- αλλά πότε ο κόσμος, άπαντες δηλαδή, θα καταλάβουν ότι η τρέχουσα χρονιά έχει μπροστά της στόχους. Δεύτερη θέση και κύπελλο. Κι αν κάποιοι βάζουν στην όποια εξίσωση τις ικανότητες του Γκαρσία αδικούν πρωτίστως τον ΠΑΟΚ και όχι τον Ουρουγουανό.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες δεν θα έπρεπε να γραφτεί σχόλιο για το ΠΑΟΚ-Λαμία. Θα έπρεπε να ήταν ένα ήρεμο απόγευμα πρόκρισης. Το 5-2, που μια χαρά πρόκριση φέρνει, είναι σκορ που θα έπρεπε να φέρει την ηρεμία, αλλά μιλάμε για τον ΠΑΟΚ. Αν δεν υπάρξει γκρίνια, αποδόμηση και σκληρή κριτική από τους προπονητές της εξέδρας, πώς θα κυλήσει η βραδιά;

Προφανώς τα δύο γκολ που δέχθηκε από τη Λαμία και το γεγονός ότι χρειάστηκε κυρίως την ατομική ενέργεια συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών για να φτάσει στην ευρεία νίκη, είναι θέμα που πρέπει να προβληματίσει. Βέβαια, υπάρχει και η άλλη ανάγνωση. Ο ΠΑΟΚ έχει τους λεγόμενους game changers οπότε δεν μπορεί να αμφιβάλλει κάποιος για την ποιότητά του. Απλώς, με τα πλέι οφ να είναι στο βάθος και το ντέρμπι με τον Άρη να περιμένει, ο ΠΑΟΚ και δη ο Πάμπλο Γκαρσία πρέπει να κάτσουν να δουλέψουν αυτό το κομμάτι. Δύο με τον Απόλλωνα και δύο με τη Λαμία. Πολλά για μία ομάδα σαν τον 'Δικέφαλο'.

Να δουλέψει και την ψυχολογία του. Το είπε και ο Ουρουγουανός, στο ημίχρονο επικεντρώθηκε σε αυτό. Αν η ψυχολογία μπει πάνω από το αγωνιστικό τότε το πρόβλημα θα γιγαντωθεί. Ο Πάμπλο δεν ανέλαβε τον ΠΑΟΚ για να κάνει τον ψυχολόγο ούτε για να κάνει... συνεδρίες. Θα γίνουν κι αυτές αν χρειαστούν, όχι όμως με τη Λαμία, ρε διάολε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK