ΠΑΟΚ-Απόλλων: Βυσσινί από βυσσινί διαφέρει πολύ

Ο Απόλλων με τα βυσσινί δεν ήταν ΑΕΛ και το 2-2 στην Τούμπα στέρησε από τον ΠΑΟΚ άλλους δύο βαθμούς.

Ο Σίντζι Καγκάβα μπήκε για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ, αλλά το 2-2 με τον Απόλλωνα στην Τούμπα τού στέρησε ένα νικηφόρο ντεμπούτο στο πρωτάθλημα
Ο Σίντζι Καγκάβα μπήκε για να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ, αλλά το 2-2 με τον Απόλλωνα στην Τούμπα τού στέρησε ένα νικηφόρο ντεμπούτο στο πρωτάθλημα EUROKINISSI SPORTS

Ο αγώνας πρωταθλήματος με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Τούμπα ήταν ο ενδέκατος για τον ΠΑΟΚ μέσα στο 2021. Νίκη βρήκε μόνο στους μισούς, οι δύο εκ των οποίων με (ουραγό και προβληματική) ΑΕΛ στο κύπελλο. Σ' αμφότερες η ομάδα του κάμπου φορούσε τα classic βυσσινί, ουχί τα άσπρα με τα οποία είχε αποσπάσει το 1-1 στις 3/1, και ο 'Δικέφαλος' τη φιλοδώρησε με 7 γκολ. Τα πιο πρόφατα δύο στη μεσοβδόμαδη επικράτηση του στο Αλκαζάρ.

Η 'ελαφρά ταξιαρχία', που παραδοσιακά φορά λευκά συνδυαστικά με την εκάστοτε απόχρωση του μπλε, δεν πτοήθηκε από τον οιωνό. Παρατάχθηκε με την τρίτη εμφάνισή της. Τα μπορντό που, σαν το φημισμένο κρασί από τους αμπελώνες της γαλλικής πόλης στα δυτικά της χώρας, πρώτα ζάλισαν τον ΠΑΟΚ, κάνοντας να τρεκλίζει, και μετά τον μέθυσαν βγάζοντάς τον νοκ άουτ. Μέσα στη γενικότερη παραζάλη ο Ίνγκασον αποδείχθηκε ο πιο 'νηφάλιος' όλων, μα το 2-2 δεν απέτρεψε ακόμη μία απώλεια βαθμών για την ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία, η οποία μετά το ορμητικό ξεκίνημα και το 5/5, έως ότου δηλαδή επισκεφτεί το 'Κλ.Βικελίδης' διεκδίκησε 33 βαθμούς και καρπώθηκε έναν λιγότερο των μισών (16) παρουσιάζοντας 4-4-3! Όχι ο αριθμητικός αυτός συσχετισμός δεν αφορά κάποιο αλλόκοτο σχηματισμό που διάλεξε ο 'Κομαντάντε', έχοντας προτιμήσει το επιθετικογενές 4-2-3-1 χωρίς 'κόφτη' για τον κυριακάτικο αγώνα, αλλά το αρνητικό ρεκόρ του ΠΑΟΚ από τα μέσα Δεκεμβρίου.

Το γεγονός, άλλωστε, πως οι 'ασπρόμαυροι' προηγήθηκαν, από το ωραίο γυριστό του Ουάρντα στο 29', δεν προεξοφλούσε την απλούστευση της αποστολή τους, δεδομένου ότι απέναντί τους δεν βρισκόταν ένας αντίπαλος με μειωμένες αντιστάσεις.

Του Παράσχου το σύνολο μετρούσε μόλις μια νίκη στα προηγούμενα έξι ματς πρωταθλήματος, έχοντας αντιμετωπίσει βέβαια τις 4 ομάδες της 6άδας, αλλά σε κανένα εξ αυτών δεν νικήθηκε με διαφορά μεγαλύτερη του ενός γκολ, λαμβάνοντας αυθαίρετα πως ακόμη και ο Ολυμπιακός στο 94' βρήκε το τρίτο γκολ του στη Ριζούπολη. Είχε προηγηθεί δε το 2-1 επί της ΑΕΚ στο κύπελλο, αποτέλεσμα που -παρά τον αποκλεισμό- μαρτυρούσε τη δυναμική ενός καλοδουλεμένου συνόλου που, λογικά, δεν προβλέπεται να κινδυνεύσει στα πλέι άουτ.

Η συνολική αυτοπεποίθηση των φιλοξενούμενων αποτυπώθηκε πρώτα στο άριστο χτύπημα πέναλτι του Τσαλμπούρη, στο οποίο όσο κι αν εκτινάχθηκε ο γκολκίπερ Ζίβκοβιτς ήταν ανέφικτο ν’ ανακόψει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα, και κατόπιν στην επιθετικότητα που συνέχισαν να εμφανίζουν στο χορτάρι με αποκορύφωμα τη συνεργασία του 81' για το 1-2 από το καλοζυγισμένο πλασέ του Μαρκ Φερνάντες.

Ο Γκαρσία είχε ψάξει μέσα από τις αλλαγές του, μεταξύ των οποίων ο Καγκάβα και ο έτερος Ζίβκοβιτς, να προκαλέσει ρωγμές στη διάταξη του Απόλλωνα, αλλά την όποια απειλή για τον αξιόπιστο Βέρλχουστ την έφεραν τα στημένα. Του Βιεϊρίνια οι εκτελέσεις φάουλ και το κόρνερ του 88' που επέτρεψε στον Ίνγκασον να πετύχει με προβολή το τέταρτο γκολ του στο πρωτάθλημα, μόλις ένα λιγότερο από την επίδοση του wonder-Τζόλη! Χωρίς, βέβαια, τούτο να είναι ένα κατόρθωμα που γλιτώνει τον ΠΑΟΚ από το hangover που θ' ακολουθήσει αναπόφευκτα μετά το 2-2.


News 24/7

24MEDIA NETWORK