Τι προκαλεί τον εκνευρισμό του Μπόλονι

Το πρόβλημα δεν είναι η αντίδραση του Λάζλο Μπόλονι στην ερώτηση του δημοσιογράφου κι η άκομψη απάντησή του, το πρόβλημα είναι τι προκαλεί τον εκνευρισμό του Ρουμάνου και γιατί είναι απολογούμενος το τελευταίο διάστημα.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Λάζλο Μπόλονι, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την ΑΕΚ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020
Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Λάζλο Μπόλονι, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την ΑΕΚ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο Ολυμπιακό Στάδιο | Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS/ΚΛΟΝΤΙΑΝ ΛΑΤΟ

Από τις διακοπές του Πέτρου Κωστόπουλου στο Ντουμπάι μέχρι αυτές των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού με υπερατλαντικά ταξίδια, είναι μία... ηλιθιότητα δρόμος. Έτσι χαρακτήρισε την ερώτηση που δέχθηκε επί του θέματος ο Λάζλο Μπόλονι, επί της ουσίας έτσι χαρακτήρισε τον ρεπόρτερ της NOVA που ρώτησε το αυτονόητο. Κι αν η αντίδραση του Ρουμάνου τεχνικού του Παναθηναϊκού έγινε αντικείμενο συζήτησης, αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να απασχολεί.

Οι 'πράσινοι' πήγαν να παίξουν με τον Αστέρα με 4 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού. Οι απουσίες έφεραν αγωνιστική σύγχυση, ο Μπόλονι δεν είχε στη διάθεσή του τους Μαουρίσιο και Λούκας Βιγιαφάνιες, ο Αστέρας αδικείται από το τελικό αποτέλεσμα και ο Σωκράτης Διούδης, ο οποίος έμεινε εκτός Τούμπας λόγω προβλήματος στη μέση επανήλθε στην ενδεκάδα όντας, μακράν του δεύτερου, ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του.

Το πρόβλημα, λοιπόν, δεν είναι η αντίδραση του Μπόλονι στην ερώτηση του δημοσιογράφου κι η άκομψη απάντησή του, το πρόβλημα είναι τι προκαλεί τον εκνευρισμό του Ρουμάνου και γιατί είναι απολογούμενος το τελευταίο διάστημα. Τη μία ο Βασίλης Ζαγαρίτης κι η μη χρησιμοποίησή του κόντρα στον ΠΑΟΚ, την άλλη ο Φεντερίκο Μακέντα και τώρα η άδεια που έδωσε στους ποδοσφαιριστές.

Το πρόβλημα γενικότερα στον Παναθηναϊκό είναι πάνω από το αγωνιστικό και αφορά το οργανωτικό κομμάτι, την κεφαλή που είναι ο Μπόλονι, τον Πιερ Ντρεοσί, που υποτίθεται ότι ανέλαβε για να βάλει σε τάξη τα πράγματα και όχι να λέει στους παίκτες να είναι προσεκτικοί με τον κορονοϊό, λίγες μέρες πριν πάρουν πολυήμερη άδεια, και φυσικά τον Γιάννη Αλαφούζο, ο οποίος με την ίδια λογική που προσέλαβε τον Ντάνι Πογιάτος, προσέλαβε και τον Μπόλονι. Καμία λογική δηλαδή.

Αν η πρόσληψη του Ρουμάνου τεχνικού έγινε με το φυσιολογικό του πράγματος, δηλαδή ότι είναι κανονικός προπονητής, άρα καλύτερος του Πογιάτος, άρα πιο ορθολογική επιλογή, έχει καλώς. Έτσι το αντιμετωπίσαμε. Αν, όμως, η πρόσληψη έγινε γιατί ο μεγαλομέτοχος της ομάδας θεωρεί ότι τα αποδυτήρια είναι άνω-κάτω και χρειαζόταν ένας 'μπαμπούλας' για να τα βάλει σε τάξη, τότε έχει... κακώς. Γιατί αν είναι έτσι τα πράγματα, χρειάζονται μεγαλύτερες τομές.

Ο Μπόλονι το έχει πάει 'μαστίγιο-καρότο'. Από τη μία 'αδειάζει' δημοσίως ποδοσφαιριστές του, από την άλλη δίνει άδειες και δεν σκέφτεται τα παρελκόμενα αυτών, αισίως βρίζει ρεπόρτερ και ταυτόχρονα θα λύσει τα κορδόνια ποδοσφαιριστή του. Μέρα, νύχτα, άσπρο, μαύρο, λιακάδα, συννεφιά. Κάπως έτσι είναι από τη μέρα που ανέλαβε ο Ρουμάνος και κάπως έτσι φαίνεται ότι θα κυλήσει η χρονιά μέχρι το τέλος της.

Μία χρονιά που, ειρήσθω εν παρόδω, είναι χαμένη. Και δεν χάθηκε λόγω Μπόλονι, η ζημιά έγινε πολύ νωρίτερα. Και ΟΚ, δεν είναι η πρώτη φορά που η χρονιά χάνεται από τα Θεοφάνεια, συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια, αλλά ας φτιάξουν τουλάχιστον κάτι από τώρα για του χρόνου. Αυτό το κάτι να είναι ορθολογικό, στέρεο και χωρίς πλάνα με ημερομηνίες λήξης και αλλαγές, ανάλογα το πώς θα ξυπνήσει ο ιδιοκτήτης.

Το ότι οι δηλώσεις Μπόλονι έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη αξία από κάθε αγώνα του Παναθηναϊκού δείχνει ακριβώς το πρόβλημα. Και μία εσωστρέφεια που διατηρεί ο ίδιος ο 67χρονος προπονητής. Εκτός αν είναι μέρος ενός σχεδίου που εμείς οι πεζοί δεν έχουμε αντιληφθεί. Κι η αποδόμηση σχέδιο είναι, το έχει 'φορέσει' πολλές φορές η ιδιοκτησία τα τελευταία χρόνια.

News 24/7

24MEDIA NETWORK