Το πρωτάθλημα ήδη χάλασε γιατί έδωσε άλλοθι

Το ελληνικό ποδόσφαιρο αναζητά τον 'σωτήρα' του. Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ έχασε την εμπιστοσύνη και του ΠΑΟΚ και φτάνει η στιγμή που θα βγει προτεινόμενος σαν την Άννα-Μαρία στο Big Brother.

Στιγμιότυπο της αναμέτρησης Άρης-ΠΑΟΚ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' | Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020
Στιγμιότυπο της αναμέτρησης Άρης-ΠΑΟΚ για τη Super League Interwetten 2020-2021 στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' | Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 EUROKINISSI SPORTS

Αν οι δυνατότητες των δύο ομάδων στη φετινή Super League Interwetten έπρεπε να αποτυπωθούν σε ένα ματς, ήταν ακριβώς αυτό. Άρης εναντίον ΠΑΟΚ. Ο πρώτος για να αποδείξει τα περί φιλικών και άλλων χαρακτηρισμών, ο δεύτερος, του Πάμπλο Γκαρσία πια, για να πάρει ντέρμπι, να δείξει εμφατικά στον συμπολίτη τη δυναμική του και να παραμείνει, βαθμολογικά, στενός κορσές στον Ολυμπιακό.

Το τέλος της νύχτας κι η αρχή της μέρας μάς βρίσκει ανάμεσα σε ένα σκληρό επικοινωνιακό ροκ, με τον ΠΑΟΚ για πρώτη φορά να ακολουθεί μία τόσο οργίλη τακτική με αποδέκτη τον Ολυμπιακό και τον Ολυμπιακό, από την πλευρά του, να έχει εντονότερη αντιπολιτευτική φωνή μετά το ντέρμπι από αυτήν που θα έπρεπε να έχει ο Άρης.

Στο αγωνιστικό, όλα τελείωσαν στο πέναλτι-γκολ του Μπρούνο Γκάμα. Ο Άρης ήταν ξεκάθαρο ότι μπήκε στο ματς για να κάνει ό,τι δεν έκανε στο προηγούμενο υψηλού επιπέδου παιχνίδι, αυτό με τον Ολυμπιακό. Σκληρή άμυνα, κατοχή στον ΠΑΟΚ, αλλά όχι δημιουργία και παιχνίδι... νεύρων όταν του έκατσε το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ του Γκαρσία μπήκε να παίξει ένα παιχνίδι που πάντα έχει ξεχωριστή σημασία και τακτικά ήταν καλύτερος. Καλύτερος γενικά είναι από τον αντίπαλο, αλλά το βράδυ της Κυριακής δεν μπόρεσε αυτό να αποτυπωθεί στον αγωνιστικό χώρο. Σαρωτική κατοχή στην έδρα του αντιπάλου, αλλά προβλέψιμος στο παιχνίδι του. Γύρω-γύρω όλοι και στη μέση κανένας. Μουσά Ουαγκέ και Άντριγια Ζίβκοβιτς από τη μία, Δημήτρης Γιαννούλης και Χρήστος Τζόλης από την άλλη, αλλά στο 'κουτί' κανείς.

Ο Άρης του Άκη Μάντζιου δεν είναι τυχαίο ότι τα περισσότερα παιχνίδια φέτος τα έχει πάρει στο 1-0. Δυνατή άμυνα, ένα γκολ για να βραχυκυκλώσει ο αντίπαλος και μετά του χαλάμε το μυαλό. Το τελευταίο το έκανε με ιδιαίτερη επιτυχία, μετά το 1-0 με την 'έμπνευση' του Ολλανδού διαιτητή Μπας Νάιχαους να δώσει πέναλτι χωρίς να πάει να ελέγξει το VAR. Κάπου εκεί, το ντέρμπι έλαβε τέλος, ο ΠΑΟΚ ήθελε μεγαλύτερα ψυχικά αποθέματα από αυτά που είχε έως τώρα, ο εκνευρισμός ήταν εμφανής, έγινε εντονότερος όταν στο 40' 'αποφασίστηκε' η διαιτησία να γίνει άλλοθι όποια κι αν ήταν η συνέχεια και ο Άρης πήρε μία νίκη που αφήνει 'πληγές' στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά τούτο δεν τον απασχολεί. Επόμενη αποστολή, το 'Γεντί Κουλέ' και ο ΟΦΗ.

Κατά τα λοιπά, το ελληνικό ποδόσφαιρο αναζητά τον 'σωτήρα' του. Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ έχασε την εμπιστοσύνη και του ΠΑΟΚ και φτάνει η στιγμή που θα βγει προτεινόμενος σαν την Άννα-Μαρία στο Big Brother. Στην επικαιρότητα μπαίνει το όνομα του Θοδωρή Ζαγοράκη ως πρόταση του Λευτέρη Αυγενάκη για πρόεδρος κοινής αποδοχής στην ΕΠΟ και την Τρίτη η Super League έχει τηλεδιάσκεψη για μία σειρά θεμάτων, αλλά με νωπά όσα άφησε το χθεσινό ντέρμπι στο 'Κλεάνθης Βικελίδης'.

Το πρωτάθλημα ήδη χάλασε ό,τι και να γίνει στο φινάλε. Χάλασε γιατί έδωσε άλλοθι, αλλά και γιατί δείχνει ξεκάθαρα ότι οι κακές διαιτησίες είναι μία κανονικότητα, όποιος κι αν είναι ο αρχιδιαιτητής. Εξάλλου, ο Άγγλος έχει αποδείξει στο πρόσφατο παρελθόν ότι μπορεί να πάρει θέση για μία διαιτητική απόφαση, αγνοώντας τα χιλιάδες ζευγάρια μάτια που βλέπουν κάτι διαφορετικό.

Είναι, όμως, ο Κλάτενμπεργκ το πρόβλημα; Ναι, είναι μέρος του προβλήματος σε ένα έτσι κι αλλιώς προβληματικό ποδόσφαιρο. Αλλά το θέμα τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν είναι αυτό, είναι η νοοτροπία του αδικημένου ΠΑΟΚ που δείχνει να αποδέχεται την όποια μοίρα του χωρίς να έχει τελειώσει και -κυρίως- χωρίς να έχει χάσει τη χρονιά.

Μία πρωταθληματική ομάδα, η οποία εξακολουθεί να είναι η πιο σοβαρή αντίπαλος του Ολυμπιακού και στο εφετινό πρωτάθλημα βγάζει μία ηττοπάθεια που δεν συνάδει με τις δυνατότητές της. Αντιμετωπίζει την ήττα από τον Άρη ως καταστροφή όχι λόγω της βαθμολογικής απώλειας, αλλά λόγω της χαμένης εμπιστοσύνης για τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Για τον ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα τελείωσε στο 'Βικελίδης'. Ναι, αδικήθηκε, αλλά αν αυτή είναι η βάση για μία διαφορετική μάχη, εκτός γηπέδου αυτή τη φορά, τότε θα χαθεί αυτή εντός χορταριού.

Σούντγκρεν, Μπερτόγλιο και Ματίγια πανηγυρίζουν με τον Γκάμα το γκολ που πέτυχε ο Πορτογάλος με πέναλτι, στο 1-0 του Άρη επί του ΠΑΟΚ στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' για την 12η αγ. της Super League Interwetten | 13/12/2020
Σούντγκρεν, Μπερτόγλιο και Ματίγια πανηγυρίζουν με τον Γκάμα το γκολ που πέτυχε ο Πορτογάλος με πέναλτι, στο 1-0 του Άρη επί του ΠΑΟΚ στο 'Κλεάνθης Βικελίδης' για την 12η αγ. της Super League Interwetten | 13/12/2020 EUROKINISSI SPORTS

Ένα 'μπράβο', για το τέλος, στον Μάντζιο, που έχει φτιάξει μία ομάδα που δεν έχει την ποιότητα για πρωταθληματισμό, αλλά έχει τον ψυχισμό για να διαψεύδει τις προβλέψεις. Για έναν περίεργο λόγο, ο Άρης του Μάντζιου που δεν νικάει με εντυπωσιακά αποτελέσματα, είναι πιο θελκτικός από την ίδια τη συγκομιδή του στο σκοράρισμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK