ΑΕΚ: Το 'όχι άλλο Μπακάκη' έγινε 'μέχρι να σβήσει ο ήλιος'

Ο Μιχάλης Μπακάκης είναι ο Νίκος Γεωργέας της σύγχρονης εποχής. Η ΑΕΚ αναζητεί διαρκώς κάποιον που θα τον στείλει στον πάγκο, όμως εκείνος στην πορεία καταφέρνει να είναι περισσότερο χρήσιμος. Κι από ό,τι φαίνεται, τη θέση δεν θα καταφέρει να του πάρει ούτε ο νεοαποκτηθείς Όλεγκ Νταντσένκο.

Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, με τον Μιχάλη Μπακάκη σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για τον 1ο αγώνα των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας 2017-2018 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' | Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018
Ο προπονητής της ΑΕΚ, Μανόλο Χιμένεθ, με τον Μιχάλη Μπακάκη σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για τον 1ο αγώνα των προημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας 2017-2018 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' | Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2018 EUROKINISSI SPORTS/ΚΛΟΝΤΙΑΝ ΛΑΤΟ

Η σκληρή πραγματικότητα της ΑΕΚ, όσον αφορά στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος, οδηγεί τον οργανισμό στο ανακουφιστικό συμπέρασμα ότι ''πάλι καλά που επιστρέφει ο Μιχάλης Μπακάκης για να παίξει στο δεξί άκρο της άμυνας''. Ο διεθνής μπακ έδωσε σήμερα (11/2) το 'παρών' στην προπόνηση και δεν θα αποτελούσε έκπληξη αν ο Μανόλο Χιμένεθ είχε μεταβεί στο προπονητικό κέντρο των Σπάτων με μία τούρτα για να το γιορτάσει, συνοδό έναν παπά για να του φορέσει διαβασμένο κομποσκοίνι και μαζί να κάνει ευχέλαιο, ώστε να μην του συμβεί τίποτα ξανά έως το τέλος της σεζόν.

Για πολλούς άλλους εκτός ΑΕΚ, εκείνους που είχαν μεγάλες ενστάσεις όταν γινόταν το ολέθριο λάθος αντικατάστασης του Γκάλο με τον 5 σκάλες κατώτερό του Παουλίνιο, το 'όχι άλλο Μπακακης' ήταν και ένα σήμα κατατεθέν των τελευταίων μηνών. Για άλλους και ετών... Όχι ασφαλώς επειδή δεν αναγνωρίζουν την προσφορά του από το καλοκαίρι του 2014 έως σήμερα, άλλωστε πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή πάντοτε φιλότιμο, οποίος τρύπησε το 'ταβάνι' του κι έφτασε στο σημείο να είναι βασικός στην Εθνική Ελλάδος. Όμως, όσοι θέλουν να βλέπουν την ΑΕΚ να παίζει επιθετικά και να έχει πάνω από τη μεσαία γραμμή της έναν ακραίο μπακ περισσότερο επιδραστικό, ήλπιζαν σε κάτι διαφορετικό. Θέλουν να δουν κάτι άλλο, βρε αδερφέ...

Αυτό το κάτι αποκτήθηκε για να το δώσει ο Όλεγκ Νταντσένκο. Τα αγγίγματά του στη μπάλα, όταν πρέπει να παίξει πάνω από τη μεσαία γραμμή, είναι αρκούντως ικανοποιητικά. Είχε σωστά γυρίσματα μέσα στην αντίπαλη περιοχή στο παιχνίδι κυπέλλου με τον Βόλο, όμως ήταν τόσο αρνητικός ανασταλτικά, που δημιουργήθηκαν απορίες γιατί ο Χιμένεθ έχει παροπλίσει τόσο αδιάκριτα τον Σταύρο Βασιλαντωνόπουλο. Και μόνο το γεγονός ότι φτάνουμε στο σημείο να θυμόμαστε έναν ποδοσφαιριστή που, στο κάτω κάτω της γραφής, ο Χιμένεθ ουδέποτε είχε συμπεριλάβει στα πλάνα του κατά το παρελθόν, καταδεικνύει το μέγεθος της πιθανότητας να έχει προχωρήσει η ΑΕΚ σε μία προσθήκη πολύ μακρινή από αυτό που πραγματικά αναζητούσε και είχε ανάγκη.

Ο Ουκρανός δεν είναι ο ακραίος αμυντικός που θα αλλάξει τη δεξιά πλευρά της ΑΕΚ, όπως πολλοί πίστεψαν και βιάστηκαν να προεξοφλήσουν, προτού ακόμα τον δουν να αγωνίζεται. Και δεν θα την αλλάξει γιατί (λογικά και με τον Μπακάκη υγιή) θα είναι λίγες οι ευκαιρίες που θα πάρει για να το προσπαθήσει από δω και στο εξής. Η απόγνωση του Χιμένεθ για όσα δεν έκανε στο ανασταλτικό κομμάτι απέναντι στον Βόλο τον οδήγησε στην -υπερβολική ομολογουμένως- απόφαση να τον αντικαταστήσει με τον Έλντερ Λόπες, έναν παίκτη που ίσως να χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του σε ρόλο δεξιού μπακ. Ακόμα κι αυτή η προπονητική παράκρουση όμως, είναι ενδεικτική για το τι μέλλει γενέσθαι.

Για τον Χιμένεθ, ο Νταντσένκο είναι ξεκάθαρα ένας ποδοσφαιριστής ο οποίος δεν ξέρει να παίζει άμυνα στο βαθμό που απαιτείται. Και αυτό από μόνο του είναι αρκετό για να συμπεράνουμε, χωρίς την παραμικρή πιθανότητα να πέσουμε έξω -πέραν αστάθμητων παραγόντων-, ότι ο Μπακάκης δεν θα βγαίνει από την ενδεκάδα της ΑΕΚ στα δύσκολα ματς. Επειδή λοιπόν στο άμεσο μέλλον υπάρχουν μόνο τέτοια κι από τη στιγμή που η ομάδα έχει τρομερές μεταπτώσεις, όσο πλησιάζουμε στην τελική ευθεία της Super League Interwetten και στην έναρξη των πλέι οφ, το σύνθημα θα είναι άλλο: "Μπακάκης μέχρι να σβήσει ο ήλιος".

Τα πώς και τα γιατί η ΑΕΚ οδηγήθηκε στο σημείο να αγοράσει έναν ποδοσφαιριστή που πρέπει να δουλέψει για να μάθει πώς πρέπει να συμπεριφέρεται αμυντικά κι ενώ είχε ανάγκη από έναν ο οποίος θα ήταν πιο επαρκής από τον Μπακάκη για να τον στείλει στον πάγκο, συνιστά ακόμα ένα από τα πολλά περίεργα που συμβαίνουν σε αυτό τον οργανισμό. Καλούνται να τα ερμηνεύσουν, να τα αναλύσουν και να τα εξηγήσουν εκείνοι που έχουν τα γένια και τα χτένια σε αυτήν την ομάδα. Το συμπέρασμα όμως είναι ότι αυτό που συνέβη, συνιστά μία καταφανή αστοχία για το σήμερα. Για το πώς θα παρουσιαστεί ο Νταντσένκο έπειτα από μήνες, εφόσον πρώτα μάθει να συμπεριφέρεται ανασταλτικά όπως θέλει ο προπονητής, όρκο δεν μπορεί να πάρει κανείς. Σήμερα, όμως, φαίνεται ότι δεν κάνει γι' αυτό που θέλει ο Χιμένεθ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK