Ο Λιβάγια και ο Ολιβέιρα δεν παίρνουν πια τη φανέλα στο σπίτι

Η ΑΕΚ 'γέμισε' με ποδοσφαιριστές ποιότητας την επιθετική γραμμή της και πλέον δεν θα είναι μια απλή ή δεδομένη υπόθεση για τον Μάρκο Λιβάγια και τον Νέλσον Ολιβέιρα η παρουσία στο αρχικό σχήμα, ειδικά όσο δεν ανανεώουν.

Ο Μάρκο Λιβάγια και ο Νέλσον Ολιβέιρα δεν έχουν πια αγωνιστική ασυλία, γιατί ο Μάσιμο Καρέρα διαθέτει λύσεις στην επιθετική γραμμή
Ο Μάρκο Λιβάγια και ο Νέλσον Ολιβέιρα δεν έχουν πια αγωνιστική ασυλία, γιατί ο Μάσιμο Καρέρα διαθέτει λύσεις στην επιθετική γραμμή MOTIONTEAM

Τα δύο σοβαρά και -επί του παρόντος- άλυτα ζητήματα της ΑΕΚ αυτή την περίοδο (δυόμιση αν προσθέσουμε σε αυτά και το θέμα του Αλμπάνη, σίγουρα όμως όχι... τρία λόγω Παουλίνιο, καθώς ουδείς αγωνιά για το που θα βρει η επόμενη ημέρα τον Πορτογάλο μπακ) αφορούν στις υποθέσεις του Μάρκο Λιβάγια και του Νέλσον Ολιβέιρα, οι οποίες παραμένουν στον αέρα.

Σε 82 ημέρες από σήμερα, αμφότεροι θα αποκτήσουν το δικαίωμα να υπογράψουν σε όποια ομάδα επιθυμούν, δίχως η ΑΕΚ να λάβει το παραμικρό αντίτιμο, καθώς θα απομένουν έξι μήνες για την ολοκλήρωση των εν ισχύ συμβολαίων. Για αυτό και πρέπει πλέον να επισπευστούν οι διαδικασίες των υποθέσεων τους, ώστε να μη χαθεί άλλος χρόνος και να μην αφήνεται αυτή η ιστορία να προχωρά προς τον Δεκέμβριο, δίχως να έχει υπάρξει συμφωνία επέκτασης των δυο συνεργασιών. Ή έστω η γνώση ότι δεν θα συνεχίσουν μαζί, ώστε ο καθένας να κάνει τα κουμάντα του ενόψει της επόμενης ημέρας.

Ο βασικός λόγος για να γίνουν άμεσα αυτές οι συζητήσεις είναι το να φανεί οριστικά (αμετάκλητα δεν μπορείς να το πεις ποτέ, όσο οι άνθρωποι αλλάζουν απόψεις και στάση από τη μία ημέρα στην άλλη), αν υπάρχει ή όχι σημείο επαφής με τον έναν ή και με τους δύο, ώστε η ΑΕΚ να προσπαθήσει για πώληση ή πωλήσεις τούτη την περίοδο, καθώς υπάρχουν ακόμα αγορές ανοιχτές. Ή έστω τον ερχόμενο Γενάρη όταν όμως πλέον θα είναι στη διακριτική ευχέρεια των ποδοσφαιριστών αν θα πάνε κάπου αλλού με χειμερινή πώληση, από τη στιγμή που έξι μήνες μετά θα μπορούν να αγωνιστούν σε όποια ομάδα εκείνοι θελήσουν, δίχως η ΑΕΚ να έχει τον παραμικρό λόγο σε αυτές τις διαπραγματεύσεις.

Αυτό όμως που πρέπει να σημειωθεί είναι ότι δεν θα είναι τόσο απλό όσο ήταν πριν, ούτε για τον Λιβάγια ούτε και για τον Ολιβέιρα, να έχουν μόνιμη θέση στο αρχικό σχήμα. Ο Ανσαριφάρντ έχει πείσει ήδη ότι αξίζει αυτή την περίοδο να είναι ο βασικός φορ της ομάδας, ενώ με την απόκτηση του Τάνκοβιτς η ΑΕΚ προσέθεσε στο δυναμικό της έναν παίκτη ο οποίος αγωνίζεται αριστερά στην επίθεση, εκεί όπου δηλαδή εδώ και καιρό χρησιμοποιείται ο Λιβάγια από τον Μάσιμο Καρέρα.

Η πληθώρα επιλογών και οι 'πορτοκαλιές' του Ίβιτς

Ο καταρτισμός ενός ρόστερ, το οποίο ομολογουμένως δημιουργεί σημαντικές προσδοκίες για την ΑΕΚ την τρέχουσα περίοδο, προϋποθέτει σωστό και δίκαιο χειρισμό. Εξυπακούεται ότι οι θέσεις στην ενδεκάδα, πλέον ακόμα και στην αποστολή, θα κερδίζονται με περισσότερη προσπάθεια, δουλειά και κόπο. Όπως επίσης είναι γενικώς αποδεκτό εντός των 'κιτρινόμαυρων' αποδυτηρίων -δηλαδή εκεί που ως γεγονός μετράει περισσότερο από οπουδήποτε αλλού- ότι ο Μάσιμο Καρέρα είναι δίκαιος προπονητής και πάντοτε προσπαθεί να εμφανίσει στο προσκήνιο αυτούς που είναι πιο φορμαρισμένοι και υπηρετούν σωστά το τακτικό πλάνο του. Δεν θα μπορούσε, λοιπόν, να ισχύει κάτι διαφορετικό για τους Λιβάγια και Ολιβέιρα, τώρα που ο Ιταλός μπορεί να αποφασίζει διαφορετικά, δίχως να φοβάται.

Όταν με το καλό ο Λιβάι Γκαρσία θα είναι ξανά διαθέσιμος, στα άκρα της επίθεσης θα υπάρχει η δυνατότητα συνύπαρξης δύο ποδοσφαιριστών με χαρακτηριστικά που η ΑΕΚ για χρόνια αναζητούσε, αλλά δεν κατόρθωνε να προσθέσει στη λειτουργία της. Ο άλλος είναι ο Τάνκοβιτς, για τον οποίο έχουν ειπωθεί πολλά σχετικά με τις θέσεις που μπορεί να αγωνιστεί, όμως ο άνθρωπος το βιογραφικό του το έφτιαξε τα τελευταία χρόνια παίζοντας αριστερά. Σε αυτή τη θέση είναι ξεκάθαρο ότι νιώθει και αποδίδει καλύτερα. Βέβαια, το ότι έχει παίξει και κάπου 100 επίσημα ματς ως δεύτερος επιθετικός ή φορ περιοχής, λέει πολλά για το εύρος των λύσεων που μπορεί να δώσει στον προπονητή.

Η εξάδα των Μάνταλου, Τάνκοβιτς, Γκαρσία, Ανσαριφάρντ, Λιβάγια και Ολιβέιρα παρέχει στον Καρέρα την ευχέρεια να ξαναδεί το θέμα της διάταξης ή να την παραλλάσει ανάλογα με τον αντίπαλο. Πίσω τους έρχονται ο αμφιλεγόμενος, αλλά καλός ποδοσφαιριστής Αλμπάνης και ο νεαρός Μαχαίρας, τον οποίο ο Ιταλός θέλει οπωσδήποτε να καθιερώσει φέτος. Επιλογές υπάρχουν πολλές και οι φανέλες δεν θα μένουν πλέον στο σπίτι κανενός. Είναι κάτι που ο Λιβάγια και ο Ολιβέιρα πρέπει να συνυπολογίσουν πριν λάβουν την απόφαση για την επόμενη ημέρα στις καριέρες τους. Όπως και πρέπει να γνωρίζουν επίσης ότι, με τον Ίλια Ίβιτς τεχνικό διευθυντή, η ΑΕΚ δεν ανησυχεί ιδιαίτερα πια για το ποιους θα βρει στην περίπτωση που τους χάσει. Έχει πια τον άνθρωπο που γνωρίζει καλά που αλλού βρίσκονται οι πορτοκαλιές…

News 24/7

24MEDIA NETWORK