Το ολέθριο διπλό λάθος της ΑΕΚ με Λιβάγια και Ολιβέιρα

Τον Ιανούαριο του 2020 η ΑΕΚ είχε την ευκαιρία να παραχωρήσει με σημαντικό κέρδος τους Λιβάγια και Ολιβέιρα και να προχωρήσει σε αποφάσεις για πιο ορθολογικό ρόστερ. Πήγε για τα περισσότερα και τώρα απειλείται να μην πάρει απολύτως τίποτα.

Ο Μάρκο Λιβάγια δεν έχει απαντήσει ακόμη στην πρόταση της ΑΕΚ
Ο Μάρκο Λιβάγια δεν έχει απαντήσει ακόμη στην πρόταση της ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Το κατά τα φαινόμενα 'sad end' στην ιστορία του Μάρκο Λιβαγια και της ΑΕΚ δεν κατέστη εν τέλει δυνατό να ανατραπεί από το εικοσαήμερο περιθώριο που ζήτησε για να αλλάξει την κατάσταση ο νέος τεχνικός διευθυντής της ομάδας Παναγιώτης Κονέ. Είναι ο τελευταίος ασφαλώς που ευθύνεται καθώς η πρόταση της ΑΕΚ ήταν καλή βάσει των οικονομικών δεδομένων της και εκείνος το προσπάθησε όσο μπορούσε σε ένα σπριντ 20 και κάτι ημερών, όταν πίσω του υπήρχε ένα πεντάμηνο σεναρίων και ένας ολόκληρος χρόνος από τότε που η ΠΑΕ αποφάσισε να πράξει λάθος μην παραχωρώντας τον Κροάτη στην ιταλική ΣΠΑΛ.

Θα θυμάστε καλά και αν όχι θα σας το επαναφέρουμε εμείς ότι τον περασμένο Ιανουάριο, εκείνον του 2020, η ΑΕΚ έγινε αποδέκτης διπλής πρότασης από τον ιταλικό σύλλογο με την τελευταία να φτάνει στα 4 εκατομμύρια ευρώ. Παρά τις εκ του αντιθέτου εισηγήσεις των ανθρώπων που είχαν λόγο στην ομάδα, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος είναι αυτός που χειρίζεται τέτοιες υποθέσεις και έχει τον τελευταίο λόγο, έκρινε ότι τα χρήματα αυτά δεν επαρκούν για την παραχώρηση του 26χρονου επιθετικού. Το πρόσχημα ότι και ο ίδιος δεν ήθελε να παίξει ξανά στην Ιταλία ήταν περισσότερο ένα όχημα δικαιολόγησης αυτής της απόφασης, παρά μια απόλυτα πιστευτή κατάσταση.

Εκείνες τις ημέρες, την πόρτα της ΑΕΚ είχε χτυπήσει και η αγγλική Γουλβς για τον Νέλσον Ολιβέιρα. Η πρόταση των 4 εκατομμυρίων ευρώ αντιμετωπίστηκε επίσης ως μη συμφέρουσα από το αφεντικό της ομάδας. Ζήτησε ακατέβατα τη ρήτρα που προέβλεπε το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή ώστε μετά και το ποσοστό που αναλογούσε στον ίδιο τον Ολιβέιρα, στο ταμείο της ΑΕΚ να έμπαιναν 5 εκατομμύρια ευρώ. Κοντολογίς η δουλειά δεν έγινε για ένα εκατομμύριο ευρώ παραπάνω χρήματα, τα οποία σίγουρα δεν είναι λίγα αλλά από την άλλη... κάλλιο τέσσερα και στο χέρι παρά πέντε και καρτέρι. Η έντονη πίεση του ίδιου του ποδοσφαιριστή να του επιτραπεί να αποχωρήσει, δεν ήταν αρκετή ώστε να διαφορροποιηθεί η ανένδοτη στάση της ΑΕΚ.

Σήμερα λοιπόν, μόλις έξι μήνες πριν από το τέλος της συνεργασίας με τους δύο ποδοσφαιριστές βάσει των εν ισχύ υπαρχουσών συμφωνιών, η ΑΕΚ φαίνεται ότι έχει χάσει τον Λιβάγια κι ενώ είναι αρκετά πιθανό να της συμβεί το ίδιο και με τον Πορτογάλο φορ. Το πως ο καθένας ερμηνεύει, ενθουσιάζεται, αποδέχεται ή αναθεματίζει αυτή την εξέλιξη, η οποία σε πρώτη φάση φαίνεται ότι θέτει τον Κροάτη επιθετικό εκτός ομάδας, δεν μπορεί να σκεπάσει το λάθος εκείνης της περιόδου, όταν στην ομάδα δόθηκε η ευκαιρία να απεμπλακεί από τον Λιβάγια (ή τον Ολιβέιρα, αν όχι και τους δύο) με πολύ σημαντικό κέρδος και με τα χρήματα αυτά να 'χτίσει' το ρόστερ της περισσότερο ορθολογικά με παίκτες που είχε πραγματικά ανάγκη. Ωστόσο νορμάλ ποδοσφαιρικό σχέδιο και ΑΕΚ είναι έννοιες που δεν συμβαδίζουν συχνά.

Ας κρατήσουμε πάντως στην άκρη του μυαλού μας ότι ανάλογες υποθέσεις έχουν οδηγηθεί σε δυνατές ανατροπές, τη στιγμή που άπαντες πιστεύουν ότι μία σχέση έχει τελειώσει. Δεν αποκλείεται λοιπόν, ο Λιβάγια να τηρήσει διαφορετική στάση στην περίπτωση που αντιμετωπίσει κατάφατσα τον κίνδυνο να μην αγωνιστεί ξανά έως το τέλος της σεζόν, ενώ μία τέτοια απόφαση ίσως φέρει πιο κοντά τον Ολιβέιρα σε υπογραφή συμβολαίου ώστε να μην του συμβεί το ίδιο. Κι αν εν τέλει ο Πορτογάλος τα βρει με την ΑΕΚ και συνεχίσει σε αυτήν, τότε ποιος μας λέει ότι και ο Κροάτης δεν θα βάλει νερό στο κρασί του επιστρέφοντας με την ουρά στα σκέλια. Ακόμα λοιπόν τίποτα δεν έχει τελειώσει όταν υπάρχει χρόνος μπροστά που να προσφέρεται για αλλαγές σκηνικών οι οποίες εντυπωσιάζουν τον κόσμο και συνιστούν επικοινωνιακές επιτυχίες.

News 24/7

24MEDIA NETWORK