10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 11η αγωνιστική

Ώρα για την 11η αγωνιστική, ώστε να ολοκληρωθεί έτσι ο πρώτος γύρος. Ο Αναστόπουλος γύρισε σε ρόλο Die hard, ο Σα Πίντο "παίζει" τη θέση του, ο Νίνης επιστρέφει στη Λεωφόρο. Πάνω απ' όλα, ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός δίνουν πολύ δύσκολα ματς σε Τρίπολη και Ξάνθη αντίστοιχα.

10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 11η αγωνιστική

10. Απάντηση απ'τη Βέροια

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο η ομάδα του Γκρανέρο έχασε για πρώτη φορά στην έδρας της, όταν τη διέλυσαν στις αντεπιθέσεις ο Μαρτίνες, ο Βιγιαφάνιες και ο Κάπελ. Η Βέροια δίνει δεύτερο σερί ματς εντός και υποδέχεται την Καλλονή που δεν έχει νίκη εδώ και επτά ματς. Ο Μαντζουράκης έπαιξε πολύ κλειστά στο Περιστέρι για να πάρει το 0-0, κάτι ανάλογα αναμένεται να επιχειρήσει στη Βέροια και μένει να δούμε την απάντηση της ομάδας του Γκρανέρο μετά την τριάρα απ'τον Παναιτωλικό.

9. Ουζουνίδης στον Πλατανιά

Οριακό ματς για την προσπάθεια των δύο ομάδων να μείνουν στην κατηγορία. Ο Ουζουνίδης επιστρέφει ως προπονητής του Πανιωνίου στον Πλατανιά με τον οποίο ξεκίνησε την περσινή σεζόν. Και οι δύο ομάδες προέρχονται από καλή παρουσία και ήττα εκτός έδρας με ισχυρούς αντιπάλους. Ο Πλατανιάς έπαιξε καλά στο Φάληρο, ισοφάρισε δίκαια και λύγισε στο τέλος, ενώ ο Πανιώνιος “ζόρισε” πολύ τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και σίγουρα θα έφευγε νικητής αν μπορούσε να αμυνθεί καλύτερα στις στημένες φάσεις.

8. Die hard Αναστόπουλος

Τελευταία φορά που ο ΟΦΗ αγωνίστηκε στο πρωτάθλημα είχαμε 2014 και ήταν 20 Δεκεμβρίου. Πέρασαν τα Χριστούγεννα, ήρθε ο νέος χρόνος και ο ΟΦΗ επιστρέφει σαν να πέρασαν μήνες. Γκατούζο δεν υπάρχει, επενδυτές δεν υπήρξαν ποτέ, ο Μαχλάς επιστρέφει στη διοίκηση, ο Πετρόπουλος αποχώρησε και το ίδιο αναμένεται να κάνουν κι άλλοι παίκτες. Συνθήκες διάλυσης και χάους, που σημαίνουν ένα πράγμα: ιδανικό περιβάλλον για να κάνει την εμφάνισή του ο άνθρωπος τον ειδικών αποστολών. Enter, allenatore Nickolo.

10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 11η αγωνιστική

Ο Αναστόπουλος επιστρέφει στην ομάδα με την οποία έκανε ένα μικρό θαύμα πριν από δύο χρόνια και καλείται να το επαναλάβει. Κάτι σαν συνέχεια του Die Hard.

7. Οριακό ματς για Σα Πίντο

Ο Ατρόμητος δεν πατάει καλά απ'τον Αύγουστο και στην ουσία δεν έχει βρει κανένα πραγματικά καλό διάστημα στη σεζόν. Εμφανές πρόβλημα στην δημιουργία και στην εκτέλεση, που σιγά-σιγά πέρασε και στην άμυνα, εκεί που παραδοσιακά ήταν καλός ο Ατρόμητος. Η έλευση Σα Πίντο έδωσε την κλασική ώθηση που δίνει μια αλλαγή προπονητή και σύντομα η ομάδα γύρισε στα ίδια.

Δεν είναι μυστικό, το ματς με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή είναι οριακό για τον Σα Πίντο. Αν δεν το πάρει, δύσκολα θα συνεχίσει.

6. Τεστ για Παναιτωλικό

Ο Παναιτωλικός έφτασε εκεί που τον περιμέναμε στην πεντάδα. Τώρα η πρόκληση αφορά το αν μπορεί να παραμείνει σ'αυτήν. Η ομάδα του Χάβου έχει τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία στα τελευταία πέντε ματς. Όλα αυτά ενώ εξακολουθεί να λείπει ο σκόρερ των πρώτων αγώνων, ο Μορένο, με τον Παναιτωλικό να βασίζεται στην ποιότητα των Κάπελ, Μαρτίνες και Βιγιαφάνιες. Ο τελευταίος έχει πέντε γκολ με έξι(!) σουτ, την ώρα που ο Μαρτίνες είναι πρώτος στις ασίστ του πρωταθλήματος, με οκτώ.

Πάγιο ζητούμενο, η ισορροπία, με την ομάδα του Χάβου να μην είναι ακόμα σταθερή στην αμυντική της λειτουργία. Απολύτως απαραίτητη απέναντι στον πάντα επικίνδυνο στην κόντρα ΠΑΣ Γιάννινα.

5. Με Νίνη για το δύο στα δύο

Τρία ματς έδωσε μακριά απ'τη Λεωφόρο ο Παναθηναϊκός και δεν νίκησε κανένα, με ισοπαλίες σε Τρίπολη και Γιάννενα και βαριά ήττα στα Πηγάδια. Επιστρέφει στη Λεωφόρο, για να παίξει δύο ματς σερί, με Εργοτέλη και Λεβαδειακό. Επιστρέφουν Νάνο και Μέντες και έχει ενδιαφέρουν να δούμε 2-3 πράγματα. Πως θα είναι ο Παναθηναϊκός χωρίς τον κομβικό Ζέκα, που θα είναι τιμωρημένος. Αν με την επιστροφή του Νάνο θα δούμε τον Χουχούμη να παίζει πιο μπροστά, την κατάσταση των Μπεργκ-Αντζαγκούν και, πάνω απ'όλα, τον Νίνη να επιστρέφει στη Λεωφόρο.

10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 11η αγωνιστική

Ο Νίνης έκανε ντεμπούτο επιστροφής με γκολ στον αγώνα Κυπέλλου στα Χανιά και πέρασε τις κάθετες που όλοι περιμένουν απ'αυτόν. Δύσκολα θα πάρει φανέλα βασικού για δεύτερο σερί ματς την Κυριακή, αλλά δύσκολα θα μείνει στον πάγκο για όλο το ματς.

4. Χωρίς κομβικούς χαφ

Κοινό στοιχείο των δύο ομάδων στη μάχη της Τρίπολης, η απουσία των κομβικών παικτών. Ο Αστέρας δεν θα έχει ούτε τώρα τον Ουσέρο, που θεωρείται ξένο σώμα και αναμένεται να αποχωρήσει (μάλλον για τη Θεσσαλονίκη), ενώ ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει τον Κάτσε. Βέβαια, η ομάδα του Βεργέτη παίζει εδώ και καιρό χωρίς τον 30χρονο Ισπανό, ενώ ο Κάτσε θα λείψει για μόλις δεύτερο ματς πρωταθλήματος, αφού μέχρι τώρα έχει αγωνιστεί σε όλους τους αγώνες, εκτός απ'την πρεμιέρα με την Καλλονή.

3. Ξάνθη στην κόντρα

Κόντρα στον Πανθρακικό η Ξάνθη σταμάτησε το σερί της και έμεινε στο 0-0. Όμως είχε πολλές ευκαιρίες, δοκάρια και συνεχίζει να είναι αήττητη εντός έδρας. Χτυπάει την πόρτα της πεντάδας και υποδέχεται τον Ολυμπιακό, σ'ένα σενάριο που τη βολεύει, αφού είναι σχεδόν δεδομένο πως οι ερυθρόλευκοι θα θέλουν μόνο τη νίκη, άρα θα γίνουν αφεντικό και θα επιτεθούν.

Ιδανικό σενάριο για την ομάδα του Λουτσέσκου, που “χτυπάει” στην κόντρα με Κλέιτον, Σολτάνι, Λουσέρο και “κολώνα” τον Καπετάνο, τους παίκτες δηλαδή που σχολίασε και ο Περέιρα. Ούτως ή άλλως, τα Ξάνθη-Ολυμπιακός συχνά-πυκνά προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις.

2. Μάχη στην Τρίπολη

Θα το πούμε άλλη μία φορά. Η χρονιά του ΠΑΟΚ κρίνεται μακριά απ'την Τούμπα. Εκτός έδρας πήρε φορά με τις νίκες σε Πλατανιά, Αγρίνιο, Ηράκλειο και Φάληρο, εκτός έδρας “φρέναρε” με τις βαριές ήττες σε Ξάνθη και Γιάννενα. Ο Δικέφαλος θέλει οπωσδήποτε τη νίκη σε μια έδρα όπου πέρσι έχασαν και οι τρεις μεγάλοι και φέτος Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν ήδη πάρει ισοπαλία.

Δύσκολο έργο, αφού ο Αστέρας έχασε στην Κέρκυρα και περιμένει πως και πως τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ, που συν τοις άλλοις έχει μόνο μία νίκη σε επτά αγώνες πρωταθλήματος στην Τρίπολη. Βασικό ζητούμενο, η προσέγγιση του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ μπήκε να γίνει αφεντικό σε Ξάνθη και Γιάννενα και την πάτησε, μένει να δούμε πως θα μπει με τον Αστέρα, που λογικά θα θέλει να επιτεθεί απ'την αρχή.

1. Πρεμιέρα Περέιρα στα Πηγάδια

Αγώνα με τον αγώνα πήγαινε ο Μίτσελ και εννοείται πως κάποια στιγμή θα ερχόταν το τέλος. Με απόλυτα ελληνικό και “Ολυμπιακό” τρόπο, το τέλος ήρθε όταν οι ερυθρόλευκοι έκαναν για πρώτη φορά στη σεζόν τέσσερις σερί νίκες στο πρωτάθλημα. Όχι βέβαια πως ήταν κάποιο κατόρθωμα, αφού ο Ολυμπιακός δεν έλυσε κάποιο απ'τα προβλήματά του σ'αυτό το διάστημα, κάτι που ούτως ή άλλως ήταν αδύνατο.

10 πράγματα που πρέπει να προσέξετε στην 11η αγωνιστική

Ο Βίτορ Περέιρα ήρθε και ο Ολυμπιακός θα πάει με αυτόν στην Ξάνθη. Εννοείται πως δεν θα έχει αλλάξει τίποτα στη μία προπόνησηπου έχει κάνει, ενώ ακόμα και για την ενδεκάδα δεν έχει πολλά περιθώρια αλλαγών. Το δίδυμο στους στόπερ δεν γίνεται να αλλάξει, οι χαφ είναι μετρημένοι με τις απουσίες των Εντινγκά και Μιλοβόγεβιτς.

Μένει να δούμε αν θα υπάρξει ξαφνική επιστροφή του Σαλίνο και τα πρόσωπα που θα διαλέξει ο Περέιρα για τα άκρα της επίθεσης, με τον Αφελάι να επιστρέφει λογικά στ'αριστερά και να υπάρχει ερωτηματικό για την άλλη πλευρά.

News 24/7

24MEDIA NETWORK