11η αγωνιστική: "Χαμένες" Τότεναμ και Αρσεναλ

Επιπλέον βαθμούς έχασαν οι διώκτες της Τσέλσι στην Premiership. Τότεναμ και Αρσεναλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, ενώ η Μάντσεστερ διασύρθηκε από την Μίντλεσμπρο με 4-1. Συνεπώς οι πρωταθλητές αύξησαν τη διαφορά από τους διώκτες τους ακολουθούμενοι πλέον από την εκπληκτική Γουίγκαν!

11η αγωνιστική: "Χαμένες" Τότεναμ και Αρσεναλ
Επιπλέον βαθμούς έχασαν οι διώκτες της Τσέλσι στην Premiership. Τότεναμ και Αρσεναλ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1, ενώ η Μάντσεστερ διασύρθηκε από την Μίντλεσμπρο με 4-1. Συνεπώς οι πρωταθλητές αύξησαν τη διαφορά από τους διώκτες τους ακολουθούμενοι πλέον από την εκπληκτική Γουίγκαν!


Τότεναμ-Αρσεναλ 1-1

Ισόπαλο 1-1 έληξε το μεγάλο λονδρέζικο ντέρμπι της 11ης αγωνιστικής της Premiership, με τις Τότεναμ και Αρσεναλ να μοιράζονται από ένα βαθμό. Οι γηπεδούχοι έφτασαν μια ανάσα από πρώτη νίκη τους επί των "κανονιέρηδων" ύστερα από δώδεκα αποτυχημένες προσπάθειες, ωστόσο το λάθος του Πολ Ρόμπινσον (δεύτερο συνεχόμενο) ένα τέταρτο πριν από τη λήξη (76') ήταν αρκετό προκειμένου η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ να διατηρήσει ανέπαφο το άτυπο ρεκόρ της.

Τα "σπιρούνια" ευτύχησαν να προηγηθούν πολύ νωρίς, μόλις στο 16ο λεπτό, όταν ο Λέντλεϊ Κινγκ εκμεταλλεύτηκε τη σέντρα του Κάρικ και αμαρκάριστος νίκησε τον Λέμαν. Παρά το γεγονός πως η Αρσεναλ ανέβασε στο δεύτερο ημίχρονο την απόδοσή της, η αμυντική λειτουργία της Τότεναμ ήταν τέτοια που δεν της επέτρεψε να απειλήσει ιδιαιτέρως τον Ρόμπινσον. Μια λάθος εκτίμηση πάντως του διεθνή Άγγλου πορτιέρο στο 76' ήταν αρκετή προκειμένου ο Πιρές να ισοφαρίσει διαμορφώνοντας το τελικό (1-1).

Οι συνθέσεις:

Τότεναμ: Ρόμπινσον, Σταλετέρι, Ντόσον, Κινγκ, Λι, Λένον (73' Ριντ), Τζίνας, Κάρικ, Ταϊνιο (79' Μέντες), Μίντο, Ντεφόε (83' Κιν)

Αρσεναλ: Λέμαν, Λαουρέν, Κάμπελ, Τουρέ, Κλισί, Λιούνγκμπεργκ (65' Φαν Πέρσι), Τζιλμπέρτο Σίλβα, Φαμπρέγας, Μπέργκαμπ, Ρέγες (90' Σιγκάν)

Κερδισμένη από την απώλεια βαθμών της Τότεναμ βγήκε η Γουίγκαν (!) η οποία συνεχίζει να προελαύνει ευρισκόμενη πλέον στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Εστω και αν χρειάστηκε ένα γκολ στο τελευταίο λεπτό (90') από τον Γάλλο Τσιμποντά κατέβαλε την αντίσταση της Φούλαμ με 1-0 συμπληρώνοντας επτά νίκες στο πρωτάθλημα.

Η Τσέλσι "τιμώρησε" τη θέληση της Μπλάκμπερν να φύγει με θετικό αποτέλεσμα από το Λονδίνο. Μπορεί τα "ρόδα", με τον Μπέλαμι να σκοράρει δις, να ισοφάρισαν τα δυογρήγοραγκολ των "μπλε", όμως στην επανάληψη Λάμπαρντ και Τζο Κόουλ αποκατέστησαν την τάξη διαμορφώνοντας το τελικό 4-2.

Τρίποντο και για τη Λίβερπουλ 2-0 τη Γουέστ Χαμ. Βοηθήθηκαν από το γρήγορο και τυχερό (βρήκε στον Ρέπκα) γκολ του Αλόνσο οι "κόκκινοι" που διπλασίασαν τα τέρματά τους με τον Ζέντεν. Συνέρχεται ηΕβερτον που πέρασε με νίκη από το Μπέρμιγχαμ, σπουδαίο διπλό επί της Τσάρλτον και τρίτη θέσηγια τηνΜπόλτον. Εκτός αποστολής ο τραυματίας Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Διασύρθηκε στο Ρίβερσαϊντ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από μια εκπληκτική Μίντλεσμπρο. Ο άλλοτε συνεργάτης του Φέργκιουσον, Στιβ ΜακΛάρεν έστησε μαεστρικά την ομάδα του και με τον Γκαΐθκα Μεντιέτα να οργανώνει και να σκοράρει, οι γηπεδούχοι σκόρπισαν την αντίπαλό τους με 4-1. Στις καθυστερήσεις μείωσε ο Κριστιάνο Ρονάλντο.







Τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής


Γουίγκαν-Φούλαμ 1-0

(90' Τσιμποντά)

Τότεναμ-Αρσεναλ 1-1
(16' Κινγκ - 76' Φαν Πέρσι)

Μπέρμινχαμ-Έβερτον 0-1
(43' Ντέιβις)

Τσάρλτον-Μπόλτον 0-1

(72' Νόλαν)

Τσέλσι-Μπλάκμπερν 4-2
(10' Ντρογκμπά, 14'πεν., 62' Λάμπαρντ, 74' Κόουλ - 18'πεν., 44' Μπέλαμι)

Λίβερπουλ-Γουέστ Χαμ 2-0

(18' Αλόνσο, 82' Ζέντεν)

Σάντερλαντ-Πόρτσμουθ 1-4

(4'πεν. Γουίτχεντ - 48' Βούκιτς, 59', 67' Τέιλορ, 74' Σίλβα)

Μίντλεσμπρο-Μάντσεστερ Γιουν. 4-1

(2', 78' Μεντιέτα, 25' Χασελμπάινκ, 45'πεν. Γιακούμπου - 90' Ρονάλντο)

Γουέστ Μπρόμιτς-Νιούκαστλ 0-3

(46',78' Όουεν, 80' Σίρερ)

Μάντσεστερ Σίτι-Αστον Βίλα 3-1
(4', 25' Βασέλ, 83' Κόουλ - 64' Ρίτζγουελ)


































News 24/7

24MEDIA NETWORK