13η αγωνιστική: Αφιλόξενοι οικοδεσπότες, με τη Λιόν να δυσκολεύεται

Τρεις ημέρες πριν αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον Πειραιά για την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, η Λιόν κατέβαλε με πολύ κόπο την αντίσταση της Σοσό στο "Ζερλάν" (1-0).

13η αγωνιστική: Αφιλόξενοι οικοδεσπότες, με τη Λιόν να δυσκολεύεται
Τρεις ημέρες πριν αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στον Πειραιά για την 4η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, η Λιόν κατέβαλε με πολύ κόπο την αντίσταση της Σοσό στο "Ζερλάν" (1-0). Παρά το γεγονός πως ο Ζεράρ Ουγέ δεν ξεκούρασε κάποιον από τους βασικούς παίκτες εν όψει του ταξιδιού στην Ελλάδα, οι πρωταθλητές αντιμετώπισαν δυσκολίες απέναντι στην ανεβασμένη τον τελευταίο καιρό ομάδα από το Μοντπελιάρ, η οποία με βάση την άμυνα επεδίωξε να πάρει την ισοπαλία. Το μοναδικό γκολ των γηπεδούχων πέτυχε ο Φλοράν Μαλουντά στο 54ο λεπτόβρίσκοντας τον τρόπο να διασπάσει την άμυνα των "κυανοκίτρινων".

Εντός έδρας πάει καλά η Μονακό. Η ομάδα του Φραντσίκο Γκουιντολίν, μετά τον αποκλεισμό-σοκ στο Λιγκ Καπ, δεν πτοήθηκε και πήρε μια εύκολη νίκη, 3-0 την Αζαξιό. Την τιμητική είχαν όσοι επέστρεφαν από τραυματισμό, αφού οι Σεβαντόν και Πλάσιλ σκόραραν. Το άλλο γκολ ο Ζιβέ. Με ένα λιγότερο γκολ (2-1) φιλοδώρησε την ουραγό Μετς η Ρεν. Το θετικό για την αντίπαλο του ΠΑΟΚ ήταν πως χωρίς τους Ισάκσον και Κάλστρομ έπαιξε εξίσου καλά με προηγούμενους αγώνες της. Εξάλλου, η ομάδα της Λοραίνης μείωσε στο τέλος.

*** Βασικός ήταν ο Στάθης Ταυλαρίδης στην εκτός έδρας ισοπαλία της Λιλ με τη Μαρσέιγ (1-1) στο Βελοντρόμ. Αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού.

*** Μέχρι το 2008 ανανέωσε το συμβόλαιό του με τη Λιόν ο Γκρεγκορί Κουπέ, ο οποίος βρίσκεται στην εστία των πρωταθλητών Γαλλίας από το 1997.

Από τη δεύτερη θέση της βαθμολογίας έπεσε η Παρί Σεν Ζερμέν. Οι πρωτευουσιάνοι δεν κατόρθωσαν να φύγουν με βαθμούς από τη Βουργουνδία χάνοντας από την καλύτερη Οσέρ με 2-0. Χρειάστηκε πάντως το αυτογκόλ του Σισέ προκειμένου οι γηπεδούχοι να μπουν μπροστά στο σκορ. Ο Βέλγος Πιερόνι διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Μετά από επτά συνεχόμενες ισοπαλίες, η Λανς βρήκε το δρόμο προς τη νίκη. Το γκολ του Κουσέν ήταν αρκετό να της χαρίσει τους τρεις βαθμούς της νίκης. Μόνο η Σεντ Ετιέν, ως φιλοξενούμενη, κατόρθωσε να πάρει νίκη μακριά από το σπίτι της. Εκμεταλλεύτηκε την κακή αγωνιστική κατάσταση της Στρασμπούρ και πέρασε με 1-0 από την Αλσατία.

Τα αποτελέσματα της 13ης αγωνιστικής

Σάββατο 29 Οκτωβρίου

Μαρσέιγ-Λιλ 1-1

(29' Κόκε - 51' Ατσίμοβιτς)

Μπορντό-Τρουά 2-0

(7', 54' Νταρσεβίλ)

Λανς-Τουλούζ 1-0
(24' Κουσέν)

Λιόν-Σοσό 1-0

(54' Μαλουντά)

Μονακό-Αζαξιό 3-0

(38' Σεβαντόν, 67' Ζιβέ, 74' Πλάσιλ)

Ναντ-Λε Μαν 1-0
(19'πεν. Κεσερού)

Ρεν-Μετς 2-1
(17' Ουτάκα, 57' Φρέι - 90' Τουμ)

Στρασμπούρ-Σεντ Ετιέν 0-1
(72’ Γκομί)

Κυριακή 30 Οκτωβρίου

Νανσύ-Νις 0-0

Οσέρ-Παρί Σεν Ζερμέν 2-0

(53'αυτ. Σισέ, 86' Πιερόνι)

























News 24/7

24MEDIA NETWORK