15η αγ.: Η Σίτι πλησίασε στο "τρίποντο" την Τσέλσι, γκέλες για Άρσεναλ, Λίβερπουλ (VIDEOS)

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε δύσκολα την Έβερτον με 1-0, έχασε τον τραυματία Σέρχιο Αγκουέρο και πλησίασε στους 3 πόντους την πρωτοπόρο Τσέλσι, που γνώρισε για πρώτη φορά φέτος την ήττα, στην... καταραμένη έδρα της Νιούκαστλ. Η 15η αγωνιστική δεν επεφύλασε κάτι καλό ούτε για τη Λίβερπουλ, που "κόλλησε" στο 0-0 με τη Σάντερλαντ, ενώ η Άρσεναλ γνώρισε ήττα με 3-2 από τη Στόουκ στο "Μπριτάνια".

15η αγ.: Η Σίτι πλησίασε στο "τρίποντο" την Τσέλσι, γκέλες για Άρσεναλ, Λίβερπουλ (VIDEOS)

Λίγα 24ωρα πριν από τη δοκιμασία στην Ιταλία απέναντι στη Ρόμα που θα κρίνει το μέλλον της στην Ευρώπη, η Μάντσεστερ Σίτι κατάφερε να ανακτήσει τον έλεγχο του πρωταθλήματος με τη νίκη της 1-0 επί της Έβερτον (και σε συνδυασμό με την γκέλα της Τσέλσι), ωστόσο ουδείς φίλος της μπορεί να διώξει την "παγωμάρα" που αισθάνθηκε στο 7ο λεπτό του αγώνα στο "Ετιχάντ". Ο Σέρχιο Αγκουέρο τραυματίστηκε στο γόνατο και αποχώρησε με δάκρυα στα μάτια και πλέον όλοι περιμένουν την ιατρική διάγνωση για τον κορυφαίο παίκτη της φετινής Premier League.

15η αγ.: Η Σίτι πλησίασε στο "τρίποντο" την Τσέλσι, γκέλες για Άρσεναλ, Λίβερπουλ (VIDEOS)

Δίχως τον Αργεντινό στο χορτάρι και με τον Μανουέλ Πελεγκρίνι να επιλέγει τον άπειρο 18χρονο Ισπανό Χοσέ Άνχελ Πόθο, οι "πολίτες" δεν ήταν η ίδια ομάδα. Το αμφισβητούμενο πέναλτι που καταλογίστηκε στον Φιλ Γιαγκέλκα στο 24ο λεπτό έδωσε την ευκαιρία στον Γιάγια Τουρέ να χριστεί σκόρερ στο 24ο λεπτό. Το προβάδισμα των πρωταθλητών Αγγλίας ήταν αρκετά εύθραυστο, αφού τα "ζαχαρωτά" έχασαν ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, στη μεγαλύτερη εκ των οποίων ο Τζο Χαρτ εξουδετέρωσε προσπάθεια του Ρομέλου Λουκάκου. Ο Τιμ Χάουαρντ από την πλευρά του έσωσε τις προσπάθειες των Πόθο, Έντιν Τζέκο, Φρανκ Λάμπαρντ και Σαμίρ Νασρί και το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους για να δώσει την 4η σερί νίκη στη Σίτι.

Μάντσεστερ Σίτι (4-2-3-1): Χαρτ, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλις, Μανγκαλά, Κλισί, Φερνάντο, Τορές, Νάβας (78' Λάμπαρντ), Νασρί, Μίλνερ, Αγκουέρο (7' Πόθο, 63' Τζέκο)

Έβερτον (4-2-3-1): Χάουαρντ, Χίμπερτ, Γιαγκέλκα, Ντεστέν, Μπέινς, Μπέσιτς (56' Μπάρκλεϊ), Μπάρι, Κόουλμαν, Ετό, Μιραλάς (88' Όσμαν), Λουκάκου

15η αγ.: Η Σίτι πλησίασε στο "τρίποντο" την Τσέλσι, γκέλες για Άρσεναλ, Λίβερπουλ (VIDEOS)

H Νιούκαστλ έχασε το βασικό της τερματοφύλακα και ολοκλήρωσε το ματς με παίκτη λιγότερο, αλλά έχει κάθε λόγο να καμαρώνει για το γεγονός ότι έγινε η πρώτη ομάδα που νικά την Τσέλσι εφέτος ( 2-1). Αρκετές σημαντικές ευκαιρίες έχασε στο πρώτο ημίχρονο η Τσέλσι, η οποία ενισχύθηκε από την επάνοδο του Ντιέγκο Κόστα στο αρχικό σχήμα, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα στο 11ο και το 19ο λεπτό με τα σουτ του Γουίλιαν ούτε στην εκπνοή με το ψαλιδάκι του Οσκάρ.

Η Νιούκαστλ, από την πλευρά της, άγγιξε το γκολ στο 32ο λεπτό, όταν ο Τζακ Κόλμπακ ηττήθηκε σε τετ α τετ από τον Τιμπό Κουρτουά, ενώ στάθηκε άτυχη, καθώς τραυματίστηκε ο βασικός τερματοφύλακας Ρομπ Έλιοτ και αντικαταστάθηκε από τον Μπεν Όλνγουικ.

15η αγ.: Η Σίτι πλησίασε στο "τρίποντο" την Τσέλσι, γκέλες για Άρσεναλ, Λίβερπουλ (VIDEOS)

Οι "μπλε" απείλησαν πιο πολύ από ποτέ στο 57ο λεπτό με την κεφαλιά του Τζον Όμπι Μίκελ και στην επόμενη φάση ο νεοεισελθών Παπίς Σισέ άνοιξε το σκορ, υποχρεώνοντας τον Ζοζέ Μουρίνιο να κάνει εντός του επόμενου δεκαλέπτου και τις τρεις αλλαγές του.

Η ιστορία επαναλήφθηκε λίγο αργότερα, αφού δευτερόλεπτα μετά από το δοκάρι του Εντέν Αζάρ, ο Σισέ έγινε αποδέκτης μιας μπαλιάς του Μουσά Σισοκό (ξανά από αριστερά) και προ κενής εστίας διπλασίασε το προβάδισμα των γηπεδούχων, οι οποίοι έμειναν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Στίβεν Τέιλορ στο 81' και δέχθηκαν γκολ από τον Ντιντιέ Ντρογκμπά στο 83', αλλά άντεξαν στην πίεση των τελευταίων λεπτών.

Νιούκαστλ (4-2-3-1): Έλιοτ (45' Όλνγουικ), Γιάνμαατ, Τέιλορ, Κολοτσίνι, Ντάμετ, Τιοτέ, Κόλμπακ, Καμπελά (53' Σισέ), Σισοκό, Αμεόμπι (83' Γουίλιαμσον), Αγιόσε Πέρες.

Τσέλσι (4-2-3-1): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα (67' Φιλίπε Λουίς), Φάμπρεγκας, Μίκελ, Γουίλιαν (67' Ντρογκμπά), Οσκάρ (61' Σίρλε), Αζάρ, Κόστα.

15η αγ.: Η Σίτι πλησίασε στο "τρίποντο" την Τσέλσι, γκέλες για Άρσεναλ, Λίβερπουλ (VIDEOS)

Η Λίβερπουλ πλήρωσε την κακή εμφάνισή της αυτήν τη φορά, αφού το... λυτρωτικό γκολ που συνήθως σημείωνε σε αγώνες όπως αυτός κόντρα στη Σάντερλαντ δεν ήρθε ποτέ. Το 0-0 στο "Άνφιλντ" διακόπτει ένα μίνι νικηφόρο σερί που οι "κόκκινοι" ήλπιζαν να σημάνει την επανεκκίνηση της σεζόν, λίγες ημέρες πριν από τον "τελικό" των ομίλων του Champions League με αντίπαλο τη Βασιλεία στο Μέρσεϊσαϊντ, ωστόσο η καλά οργανωμένη άμυνα των φιλοξενουμένων οδήγησε σε ένα κακό παιχνίδι, με λίγες φάσεις και δίχως σκορ.

15η αγ.: Η Σίτι πλησίασε στο "τρίποντο" την Τσέλσι, γκέλες για Άρσεναλ, Λίβερπουλ (VIDEOS)

Ο Στίβεν Τζέραρντ άρχισε ξανά από τον πάγκο και για ακόμα μία φορά η απουσία του έμοιαζε να στοιχίζει στους γηπεδούχους, που δεν είχαν αποτελεσματικό τρόπο ανάπτυξης, παρά την επάνοδο του Φελίπε Κουτίνιο. Ο Κόνορ Γουίκαμ, μάλιστα, ήταν αυτός που είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα στο 1ο μέρος, για τις "μαύρες γάτες" που παρατάχθηκαν με τον Χάρη Μαυρία εκτός αποστολής. Η είσοδος του αρχηγού στο 67ο λεπτό βελτίωσε αισθητά την εικόνα της ομάδας του Μπρένταν Ρότζερς, ωστόσο αυτή ήταν και η μοναδική βοήθεια από τον πάγκο, με το 0-0 να μένει μέχρι τέλους.

Λίβερπουλ (4-2-3-1): Μινιολέ, Τζόνσον, Σκέρτελ, Τουρέ, Μορένο, Χέντερσον, Λούκας, Λαλάνα (67' Τζέραρντ), Κουτίνιο, Στέρλινγκ, Λάμπερτ

Σάντερλαντ (4-1-4-1): Παντιλιμόν, Βερχίνι, Ο' Σέι, Μπράουν, Ρεβεγέ, Μπρίντκατ, Τζόνσον, Γκόμεθ, Λάρσον (70' Κάτερμολ), Γουίκαμ, Άλτιντορ (70' Άλβαρες)

15η αγ.: Η Σίτι πλησίασε στο "τρίποντο" την Τσέλσι, γκέλες για Άρσεναλ, Λίβερπουλ (VIDEOS)

Η σπουδαία νίκη επί της Σαουθάμπτον έπεσε στο κενό για την Άρσεναλ, η οποία γνώρισε την ήττα στο "Μπριτάνια" της Στόουκ με 3-2. Μόλις στο 55ο δευτερόλεπτο, η άμυνα των "κανονιέρηδων" έδειξε από τι είναι... φτιαγμένη, επιτρέποντας στον Πίτερ Κράουτς να ανοίξει το σκορ με κοντινό πλασέ. Μετά από την αδράνεια του Έκτορ Μπεγερίν σε μία φάση που άρχισε από αριστερά, ήρθε η σειρά της αδράνειας του Περ Μέρτεζακερ σε φάση που άρχισε από δεξιά, για το 2-0 του Μπόγιαν Κρκιτς στο 35'. Στο 45ο λεπτό, το 100ό γκολ του Τζον Γουόλτερς κατέστησε την Στόουκ την 4η ομάδα στην ιστορία της Premier League που παίρνει προβάδισμα τουλάχιστον 3 γκολ σε ημίχρονο αγώνα με τους Λονδρέζους (μετά από Λίβερπουλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Τσέλσι).

15η αγ.: Η Σίτι πλησίασε στο "τρίποντο" την Τσέλσι, γκέλες για Άρσεναλ, Λίβερπουλ (VIDEOS)

Το 2ο μέρος άρχισε με ευκαιρία των γηπεδούχων και δοκάρι του Αλέξις Σάντσες κι ένα ακυρωθέν γκολ του Κρκιτς. Μέσα σε τρία λεπτά από το παραλίγο 4-0, ήρθαν -περίπου- τα πάνω κάτω. Ένα εύστοχο πέναλτι του Σάντι Καθόρλα και ένα γυριστό του Άαρον Ράμσεϊ έφεραν τους Λονδρέζους σε απόσταση γκολ από την Στόουκ και ξανά στο παιχνίδι. Η πίεση, όμως, δεν ήταν αποτελεσματική, η αποβολή με 2η κίτρινη κάρτα του Κάλουμ Τσέιμπερς δεν βοήθησε και η ήττα δεν απετράπη για την Άρσεναλ, που διατηρήθηκε εκτός θέσεων Champions League.

Στόουκ (4-2-3-1): Μπέγκοβιτς, Μπάρντσλεϊ, Σόκρος, Μουνιέσα (63' Γουίλαν), Πίτερς, Ενζονζί, Κάμερον, Γουόλτερς, Κρκιτς (87' Χουτ), Ντιουφ (69' Άνταμ), Κράουτς

Άρσεναλ (4-2-3-1): Μαρτίνες, Μπεγερίν (46' Γουέλμπεκ), Τσέιμπερς, Μέρτεζακερ, Γκιμπς (90+2' Κάμπελ), Φλαμινί, Ράμσεϊ, Οξλέιντ Τσάμπερλεϊν, Καθόρλα, Αλέξις, Ζιρού (63' Ποντόλσκι)

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν έχει νικήσει ποτέ σε ματς πρωταθλήματος στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ" (δύο ισοπαλίες - τρεις ήττες).

# Ο Γιώργος Σαμαράς ήταν εκτός αποστολής στην εκτός έδρας ισοπαλία της Γουέστ Μπρομ με τη Χαλ.

# Ο Κώστας Σταφυλίδης έσωσε ένα βέβαιο γκολ πάνω στη γραμμή, αλλά από φάουλ του προήλθε το 2ο και στο τέλος του αγώνα τραυματίστηκε, στην ταπεινωτική εντός έδρας συντριβή της Φούλαμ από τη Γουότφορντ με 5-0 για την Championship.

# Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος αγωνίστηκε στον εκτός έδρας θρίαμβο της Μίντλεσμπρο με 5-1 επί της Μίλγουολ.

Τα αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2014

14:45 Νιούκαστλ - Τσέλσι 2-1

(57', 78' Σισέ - 83' Ντρογκμπά)

17:00 Χαλ - Γουέστ Μπρομ 0-0

17:00 Λίβερπουλ - Σάντερλαντ 0-0

17:00 ΚΠΡ - Μπέρνλι 2-0

(51' Φερ, 72' Όστιν)

17:00 Στόουκ - Άρσεναλ 3-0

(1' Κράουτς, 35' Κρκιτς, 45' Γουόλτερς)

17:00 Τότεναμ - Κρίσταλ Πάλας 0-0

19:30 Μάντσεστερ Σίτι - Έβερτον 1-0

(24' πέν. Τουρέ)

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2014

15:30 Γουέστ Χαμ - Σουόνσι 3-1

(41', 66' Κάρολ, 87' Σακό - 19' Μπονί)

18:00 Άστον Βίλα - Λέστερ 2-1

(17' Κλαρκ, 71' Χάτον - 13' Ουγιόα)

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

22:00 Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

ΚΠΡ (4-4-2): Γκριν, Ίσλα, Νταν, Κόκερ, Γιουν, Βάργκας (78' Ματς), Μπάρτον, Χένρι, Φερ (90+1' Φίλιπς), Ζαμόρα (66' Κράνιτσαρ), Όστιν

Μπέρνλι (4-4-2): Χίτον, Τρίπιερ, Κιν, Σέικελ, Μι, Μπόιντ, Μάρνεϊ, Τζόουνς (86' Γιούτκιεβιτς), Άρφιλντ (75' Γουάλας), Μπαρνς (89' Σορντέλ), Ινγκς

Γουέστ Χαμ (4-1-2-1-2): Αντριάν, Τζένκινσον (79' Ο' Μπράιεν), Τόμκινς, Ρέιντ, Κρέσγουελ, Σονγκ, Κουγιατέ (86' Κόλινς), Ντάουνινγκ, Νόλαν, Βαλένσια (46' Σακό), Κάρολ

Σουόνσι (4-2-3-1): Φαμπιάνσκι, Ράνχελ (86' Ντάιερ), Μπάρτλεϊ, Γουίλιαμς, Ρίτσαρντς, Μπρίτον (71' Τρέμελ), Κι, Ράουτλετζ, Σίγκουρντσον, Μοντέρο (75' Γκομίς), Μπονί

Άστον Βίλα (4-3-3): Γκουζάν, Χάτον, Οκορέ, Κλαρκ, Σισοκό, Κλέβερλι (62' Γκρίλις), Γουέστγουντ (44' Ρίτσαρντσον), Σάντσες, Ενζογκμπιά (76' Μπακούνα), Μπεντέκε, Αγκμπόνλαχορ

Λέστερ (4-4-2): Σμάιχελ, Σίμπσον, Βασιλέβσκι, Μουρ, Κοντσέσκι, Μαχρέζ, Τζέιμς, Καμπιάσο, Σλουπ (78' Ολμπράιτον), Ουγιόα (46' Νούτζεντ), Βάρντι (66' Γουντ)

Χαλ (3-5-1-1): Μακγκρέγκορ, Ντόσον, Τσέστερ, Ροσίνιορ (61' Μπρέιντι), Ελμοχαμαντί, Μέιλερ, Χάντλστοουν, Λίβερμορ, Κουίν (60' Ρόμπερτσον), Αλούκο, Ερνάντες

Γουέστ Μπρομ (4-2-3-1): Φόστερ, Γουίσντομ, Μακόλεϊ, Λέσκοτ, Ποκονιολί, Μουλουμπί, Γκάρντνερ, Ντόρανς, Μόρισον, Σεσενιόν (67' Βαρέλα), Ανιτσέμπε

Τότεναμ (4-2-3-1): Λορίς, Ντάιερ, Φάσιο, Βερτόνγκεν, Ντέιβις, Μέισον (6' Παουλίνιο), Μπενταλέμπ, Λαμέλα (46' Σαντλί), Κέιν, Έρικσεν, Σολδάδο (83' Λένον)

Κρίσταλ Πάλας (4-1-4-1): Σπερόνι, Κέλι, Νταν, Χάνγκελαντ, Γουόρντ, Γέντινακ, Ζάχα (66' Πάντσεον), Μακάρθουρ, Λέντλεϊ, Μπολάσι, Σαμάκ

News 24/7

24MEDIA NETWORK