22η αγ.: Αρκέστηκε σε ένα γκολ η Ρεάλ, τα χρειάστηκε η Μπαρτσελόνα

Η Ρεάλ ήταν μέτρια στην εντός Μαδρίτης δοκιμασία με αντίπαλο τη Χετάφε, ωστόσο εξασφάλισε τη νίκη με γκολ του Σέρχιο Ράμος. Από την πλευρά της η Μπαρτσελόνα έχασε σωρεία ευκαιριών για να πάρει ένα άνετο "τρίποντο" επί της Σοσιεδάδ (2-1).

22η αγ.: Αρκέστηκε σε ένα γκολ η Ρεάλ, τα χρειάστηκε η Μπαρτσελόνα

Η πρωτοπόρος του Ζοσέ Μουρίνιο φύλαξε το καλό της πρόσωπο για τις επερχόμενες αναμετρήσεις του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο έφθασε στην 18η εφετινή νίκη της σε σύνολο 21 αγώνων. Το ρεκόρ συνεχίζει όμως να το κατέχει η "αιώνια" αντίπαλος της Μπαρτσελόνα. Αυτό όμως διόλου πειράζει τον Ζοσέ Μουρίνιο από τη στιγμή που πανηγύρισε το διπλό μέσα στο "Κολισέουμ Αλφόνσο Πέρεθ". Ο Σέρχιο Ράμος σκόραρε το μοναδικό τέρμα της "βασίλισσας" με κεφαλιά. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες με τον Μπενζεμά, κινδύνευσαν σε μερικές περιπτώσεις από τους συμπολίτες, αλλά κράτησαν το τρίποντο και φυσικά την πρωτιά στο βαθμολογικό πίνακα. Η Χετάφε είχε κερδίσει εφέτος την Μπαρτσελόνα στη Μαδρίτη, αλλά κόντρα στη "βασίλισσα" δεν μπόρεσε να πάρει ούτε την ισοπαλία.

Από την πλευρά της η Μπαρτσελόνα τα... χρειάστηκε κόντρα στη Σοσιεδάδ, αφού έχασε αρκετές κλασικές ευκαιρίες για να "καθαρίσει" το ματς (μεταξύ αυτών και ένα δοκάρι του Κουένκα). Οι "μπλαουγκράνα" άνοιξαν το σκορ στο 9ο λεπτό με ωραίο πλασέ του Τέγιο, έπειτα από ασίστ του Μέσι και διπλασίασαν τα τέρματά τους με κοντινό πλασέ του Μέσι, ύστερα από πάσα του Ντάνι Άλβες. Η βασκική ομάδα μείωσε ένα λεπτό αργότερα (στο 73') με κοντινή προσπάθεια του Βέλα και άγχωσε τους γηπεδούχους, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι στα εναπομείναντα λεπτά.

Στο “Σαν Μαμές” έγινε εντυπωσιακό παιχνίδι με την Μπιλμπάο να παίρνει προβάδισμα με γκολ του Ντε Μάρκος στο 25'. Η Εσπανιόλ είχε άμεση απάντηση με τον Ρομαρίκ στο 32' και ήταν τυχερή στο τέλος του πρώτου μέρους, αφού ο Γιορέντε έχασε σημαντική ευκαιρία. Δεν έφθανε αυτό, αλλά οι Καταλανοί κατάφεραν να προηγηθούν στις λυκαυγές της επανάληψης με τον Σλοβάκο Βάις. Το 6ο γκολ του Γιορέντε σε διάστημα μίας εβδομάδας έφερε νέα ισορροπία στον αγώνα στο 57'. Οι γηπεδούχοι γύρισαν το παιχνίδι με τον Χάβι Μαρτίνεθ (64') και ως τις καθυστερήσεις είχαν ανέβει στην 4η θέση. Δύο από τις αλλαγές του Ποκετίνο (Ούτσε-Αλμπίν) συνδυάστηκαν με τον δεύτερο να διαμορφώνει το τελικό 3-3. Για πρώτη φορά μετά από 7 χρόνια η Αθλέτικ σκόραρε τρεις φορές στο “Σαν Μαμές” και δεν πανηγύρισε νίκη.

Η Λεβάντε συμπλήρωσε έξι αγώνες χωρίς νίκη μετά το εντός έδρας 1-1 με τη Σανταντέρ. Η ομάδα του Χουάν Ιγκνάθιο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την ισοπαλία στο Μπιλμπάο για να παραμείνει μόνη της στην 4η θέση. Οι Λεβαντίνοι ήταν καλύτεροι στο πρώτο μέρος, προηγήθηκαν με τον Κονέ στο 23' και έδειχναν να βρίσκονται πιο κοντά στη νίκη. Η ισοφάριση από τον Αράνα στο 61' τους έριξε ψυχολογικά και αγωνιστικά. Το 1-1 δεν άλλαξε και η Λεβάντε πρέπει να ανατρέξει στο περασμένο έτος (18/12) για να θυμηθεί τη χαρά τη νίκης.

Στο παγωμένο γήπεδο της Μαγιόρκα η ομώνυμη ομάδα έδειξε να εγκλιματίζεται πιο εύκολα από την Μπέτις και πανηγύρισε τη νίκη με γκολ του Κάστρο στο 23'. Από το 75' και έπειτα είχαμε τρεις αποβολές (86' Ραμίς, 93' Βίκτορ για τη Μαγιόρκα-75' Μάριο για την Μπέτις), αλλά καμία ομάδα δεν βρήκε δίχτυα.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής

Σάββατο 04/02

Μαγιόρκα – Μπέτις 1-0

(23' Κάστρο)

Αθλέτικ Μπιλμπάο – Εσπανιόλ 3-3

(25' Ντε Μάρκος, 57' Γιορέντε, 64' Μαρτίνεθ - 32' Ρομαρίκ, 47' Βάις, 92' Αλμπίν)

Λεβάντε – Ρασίνγκ Σανταντέρ 1-1

(23' Κονέ - 61' Αράνα)

Χετάφε – Ρεάλ Μαδρίτης 0-1

(17' Ράμος)

Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1

(9' Τέγιο, 72' Μέσι / 73' Βέλα)

Κυριακή 05/02

Σπόρτινγκ Χιχόν – Οσασούνα (13:00)

Σεβίλλη – Βιγιαρεάλ (19:00)

Σαραγόσα – Ράγιο Βαγιεκάνο (20:45)

Ατλέτικο Μαδρίτης – Βαλένθια (22:30)

Δευτέρα 06/02

Γρανάδα – Μάλαγα (22:00)

News 24/7

24MEDIA NETWORK