22η αγ.: Ο Νενέ έκανε τα πάντα για την Παρί

Η Παρί Σεν Ζερμέν ξεπέρασε γρήγορα το σοκ του ημίχρονου, νίκησε με 3-1 την Εβιάν και παρέμεινε στην κορυφή του Championnat. Παραμένει στο -3 η Μονπελιέ, δόθηκε τέλος σε δύο σερί.

22η αγ.: Ο Νενέ έκανε τα πάντα για την Παρί

Τα πράγματα για την ομάδα του Κάρλο Αντσελότι δυσκόλεψαν όταν στο τέλος του πρώτου μέρους η Εβιάν άνοιξε το σκορ με τον Καμπόν και “πάγωσε” τους φίλους των πρωτευουσιάνων. Ευτυχώς για τον Ιταλό τεχνικό ο Νενέ....έβγαλε τους οπαδούς από την κατάψυξη μόλις στο 47'. Ο Βραζιλιάνος έπαιξε το 1-2 με τον Μενέζ και ισοφάρισε. Η μεγάλη του στιγμή ήταν στο 68', όταν απέκρουσε πάνω στη γραμμή την προσπάθεια του Γουάλς και κράτησε το 1-1. Δέκα λεπτά μετά πανηγύρισε το 10ο εφετινό του γκολ και γνώρισε την αποθέωση. Ο Γκαμέιρο έβαλε την υπογραφή του στο τελικό 3-1 με γκολ στο 86'.

Η Μονπελιέ μπορεί να είναι πιο φειδωλή από την βαθύπλουτη Παρί, αλλά παραμένει στο -3 στο κυνήγι του τίτλου. Αυτή τη φορά δεν βρήκε δίχτυα ο Ζιρού, αλλά ήταν ο Ντερνίς ο οποίος σκόραρε το μοναδικό τέρμα της ομάδας του στο 41'.

Λύτρωση μετά από 14 μήνες για τη Βαλενσιέν. Τόσο είχε να κερδίσει μακριά από την έδρα της και το πέτυχε μέσα στο σπίτι της Ντιζόν. Στο 2' ο Κοάντ εκμεταλλεύτηκε το γλίστρημα του Σουπλαγιέν και έκανε το 0-1, ενώ 40 λεπτά μετά ο Ντανίκ βρέθηκε απέναντι στον Ρεϊνέ και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-2. Η Ντιζόν μπόρεσε να αντιδράσει μόλις στο 91΄ με τον Τιλ.

Σε αντίθεση με τη Βαλενσιέν σταμάτησε το εντυπωσιακό σερί των τεσσάρων νικών για την Αζαξιό. Οι Κορσικανοί προηγήθηκαν της Νις με πέναλτι (αλά Πανένκα) του Εντουάρντο στο 57'. Στο 85' η άμυνα τους έκανε ένα ασυγχώρητο λάθος, με τον Γκονσάλβες να το εκμεταλλεύεται και να ισοφαρίζει στο τελικό 1-1.

Στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της Μπορντό ο Λουντοβίκ Ομπρανιάκ έκανε το 2-0 στη νίκη των Γιρονδίνων επί της Τουλούζ. Ο πρώην παίκτης της Λιλ βρήκε δίχτυα στο 40', αλλά η δουλειά για την ομάδα του Φρανσίς Ζιλό την είχε κάνει ο Ζούσιε μόλις στο 1ο λεπτό του αγώνα. Ο Βραζιλιάνος πανηγύρισε μόλις το 2ο εφετινό του τέρμα, αλλά μ' αυτό άνοιξε διάπλατα το δρόμο για την 6η εφετινή νίκη της Μπορντό. Η Τουλούζ επέστρεψε στις ήττες και έχασε την ευκαιρία να αναρριχηθεί εκ νέου στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη.

Χωρίς γκολ έληξε η αναμέτρηση της Νανσί με τη Ρεν, ενώ το Σεντ Ετιέν-Λοριάν διεκόπη στο 10ο λεπτό, αφού ο αγωνιστικός χώρος του “Ζοφρουά Γκισάρ” ήταν σε κάκιστη κατάσταση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Κυριακής θα ληφθεί απόφαση αν θα διεξαχθεί το Καέν-Οσέρ, αφού ο αγωνιστικός χώρος του “Μισέλ Ντ' Ορνανό” είναι σε κακή κατάσταση. Νωρίτερα το Σάββατο έγινε πρόταση να μετατεθεί για νωρίτερα το κυριακάτικο ντέρμπι της Μαρσέιγ με τη Λιόν, ωστόσο η λίγκα δεν έδωσε την απαραίτητη έγκριση.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής:

Σάββατο 04/02

Ντιζόν-Βαλενσιέν 1-2

(91' Τιλ - 2' Κοάντ, 42’ Ντανίκ)

Νανσί-Ρεν 0-0

Σεντ Ετιέν-Λοριάν (διεκόπη)

Αζαξιό-Νις 1-1

(57' πεν. Εντουάρντο - 85' Γκονσάλβες)

Μονπελιέ-Μπρεστ 1-0

(41' Ντερνίς)

Παρί Σεν Ζερμέν-Εβιάν 3-1

(47', 78' Νενέ, 86' Γκαμέιρο - 45' Καμπόν)

Μπορντό-Τουλούζ 2-0

(1' Ζούσιε, 40' Ομπρανιάκ)

Κυριακή 05/02

Καέν-Οσέρ (18:00)

Σοσό-Λιλ

Μαρσέιγ-Λιόν (22:00)

News 24/7

24MEDIA NETWORK