5 φορές που ελληνικές ομάδες πανηγύρισαν στην 6η αγωνιστική του Champions League

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει την Μπενφίκα χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, ωστόσο υπάρχουν 5 περιπτώσεις στο παρελθόν που Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός πήραν σπουδαίες προκρίσεις στην 6η αγωνιστική του Champions League.

5 φορές που ελληνικές ομάδες πανηγύρισαν στην 6η αγωνιστική του Champions League
EUROKINISSI

Η ΑΕΚ βρίσκεται στην Πορτογαλία για να αντιμετωπίσει την Μπενφίκα στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής της φάσης των ομίλων του Champions League. Δίχως βαθμό μέχρι στιγμής, ψάχνει ένα θετικό αποτέλεσμα για οικονομικούς λόγους, αλλά και για το γόητρο, αφού μέχρι στιγμής καμία ελληνική ομάδα δεν έχει φύγει από τον θεσμό χωρίς ούτε μία ισοπαλία.

Τουναντίον, υπήρξαν φορές που η 6η αγωνιστική των ομίλων στη διοργάνωση προσέφερε μεγαλειώδεις στιγμές σε εκπροσώπους της χώρας μας. Φορές που δεν υπήρχαν αδιάφορα παιχνίδια και που μία ελληνική ομάδα όχι μόνο έπρεπε να βρει αποτέλεσμα, αλλά να το συνδυάσει και με εκείνο του έτερου αγώνα του ομίλου της.

Το Contra.gr ανατρέχει σε 5 τέτοιες περιπτώσεις που η 6η αγωνιστική κράτησε στο 'κόκκινο' το ενδιαφέρον της Ελλάδας, με ευτυχή κατάληξη.

Κροάσια Ζάγκρεμπ - Ολυμπιακός 1-1

Ημερομηνία: 9 Δεκεμβρίου 1998

Γήπεδο: Μάκσιμιρ (Ζάγκρεμπ, Κροατία)

Διαιτητής: Ρούνε Πέντερσεν (Νορβηγία)

Γκολ: 35' Γέλιτσιτς - 64' Γιαννακόπουλος

Η πρώτη μεγάλη πρόκριση ελληνικής ομάδας στα νοκ άουτ του Champions League ήταν φυσικά εκείνη του Παναθηναϊκού το 1995-1996. Ωστόσο δεν ήταν αποτέλεσμα των πεπραγμένων της 6ης αγωνιστικής, αφού το 'εισιτήριο' είχε εξασφαλιστεί νωρίτερα. Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός αγωνιούσε μέχρι τέλους στο Ζάγκρεμπ, όταν το 1998 αντιμετώπιζε την τότε Κροάσια τώρα Ντίναμο, για το ένα και μοναδικό 'εισιτήριο' του ομίλου του που οδηγούσε στα προημιτελικά.

Άλλες εποχές, άλλη διαδικασία, αφού το Champions League 1998-1999 περιελάμβανε 6 ομίλους, από τους οποίους προκρίνονταν οι 6 νικητές και οι 2 καλύτεροι δεύτεροι. Έλληνες και Κροάτες είχαν κατορθώσει να βάλουν από κάτω τα δύο φαβορί του ομίλου, Άγιαξ και Πόρτο, δίνοντας 'τελικό' στο 'Μάκσιμιρ'.

Μετά από τη νίκη με 2-0 στο Ολυμπιακό Στάδιο, η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς είχε το θεωρητικό προβάδισμα στη μάχη της πρωτιάς από τους Κροάτες, οι οποίοι είχαν στο ρόστερ διάφορους μετέπειτα γνωστούς του ελληνικού κοινού, όπως ο Σίλβιο Μάριτς (Παναθηναϊκός), ο Ντάνιελ Σάριτς (Παναθηναϊκός), ο Ίγκορ Μπίστσαν (Παναθηναϊκός), ο Τόμισλαβ Μπούτινα (Ολυμπιακός) κι ενώ ο Βέλιμιρ Ζάετς είχε αντικαταστήσει τον Ζλάτκο Κράνιτσαρ στον πάγκο.

5 φορές που ελληνικές ομάδες πανηγύρισαν στην 6η αγωνιστική του Champions League
EUROKINISSI

Στο παιχνίδι της κροατικής πρωτεύουσας, ο Γιόσκο Γέλιτσιτς άνοιξε το σκορ στον οικτρό αγωνιστικό χώρο του παγωμένου γηπέδου μόλις στο 35ο λεπτό. Ένα γλίστρημα του Δημήτρη Ελευθερόπουλου νωρίτερα δεν κόστισε, όμως το γλίστρημα του Γιώργου Ανατολάκη στη φάση του τέρματος έδωσε την ευκαιρία στον Κροάτη να δώσει σκορ πρόκρισης στους γηπεδούχους.

Η απώλεια ισορροπίας, όμως, αποδείχθηκε ευεργετική τελικά για τους Πειραιώτες. Στο 64ο λεπτό ο Ανδρέας Νινιάδης έκανε σουτ εκτός περιοχής και πέφτοντας ο Στέλιος Γιαννακόπουλος έπιασε μία κεφαλιά σχεδόν από το έδαφος. Το 1-1 έστειλε τον Ολυμπιακό στα προημιτελικά, ως πρωτοπόρο του ομίλου, απέναντι στη Γιουβέντους...

Κροάσια (Βέλιμιρ Ζάετς): Λάντιτς, Τόκιτς, Γιούριτς, Ρουκάβινα, Ντ. Σίμιτς, Μάριτς, Μούιτσιν, Μίκιτς (72' Αμπράμοβιτς), Σάριτς, Μπίστσαν (69' Γ. Σίμιτς), Γέλιτσιτς (87' Γιούρτσιτς)

Ολυμπιακός (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Ανατολάκης, Αμανατίδης, Καραταΐδης, Γεωργάτος, Γιαννακόπουλος (79' Αλεξανδρής), Πουρσανίδης, Νινιάδης, Τζόρτζεβιτς (61' Λουτσιάνο), Γκόγκιτς (84' Οφορίκουε)

Παναθηναϊκός - Γιουβέντους 3-1

Ημερομηνία: 9 Νοεμβρίου 2000

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο (Αθήνα, Ελλάδα)

Διαιτητής: Ντικ Γιολ (Ολλανδία)

Γκολ: 7' Σόουζα, 58' πέν. Μπασινάς, 65' Βαζέχα - 24' Ιντζάγκι

Μία ημέρα νωρίτερα, ο Ολυμπιακός είχε αποκλειστεί από τα νοκ άουτ (συνέχισε στο Κύπελλο UEFA) παρότι συγκέντρωσε 9 βαθμούς στον όμιλό του. Η ήττα στην Ολλανδία από τη Χέρενφεν κόστισε στους 'ερυθρολεύκους' που στον 'τελικό' με τη μόνιμη πρωταθλήτρια Γαλλίας Λιόν στο 'Ζερλάν', ηττήθηκαν με 0-1 και αποκλείστηκαν στην ισοβαθμία. Στο παιχνίδι του Ολυμπιακού Σταδίου είχαν νικήσει με 2-1 τους 'γκον', με τον Μαρκ Βιβιάν Φοέ να σημειώνει το καθοριστικό εκτός έδρας γκολ στο 88'.

Το γήπεδο της Καλογρέζας, όμως, θα φιλοξενούσε ακόμα μία νίκη ελληνικής ομάδας κόντρα σε μεγάλη ομάδα προηγμένου πρωταθλήματος. Αυτήν τη φορά, όμως, θα ήταν κομβική για την πρόκριση του εκπροσώπου της χώρας μας και όχι του αντιπάλου.

Στον 5ο όμιλο, οι 'πράσινοι' έκαναν πολύ καλές εμφανίσεις, αλλά έχυναν την καρδάρα με το 'γάλα' στο τέλος. Ισοφαρίστηκαν σε 1-1 στο 84' από τη Λα Κορούνια στο ΟΑΚΑ, ο Νταβίντ Τρεζεγκέ σημείωσε το νικητήριο γκολ της Γιουβέντους (2-1) στο 83' στο 'Ντέλε Άλπι', ενώ ο Βάλτερ Παντιάνι διαμόρφωσε το 1-0 στο 82' στη Γαλικία, στη ρεβάνς με την Ντεπορτίβο. Παρ' όλα αυτά, η νίκη στο Αμβούργο και το 0-0 της ρεβάνς, έφερνε τον Παναθηναϊκό σε τροχιά πρόκρισης, με μία προϋπόθεση: να κερδίσει τη Γιουβέντους στην Αθήνα.

Οι 'μπιανκονέρι' δεν είχαν βρει ακόμα ρυθμό στη σεζόν, αλλά βρίσκονταν στη 2η θέση του ομίλου πριν από τη σέντρα των αγώνων της 6ης αγωνιστικής. Με παίκτες όπως ο Αλεσάντρο ντελ Πιέρο, ο Φιλίπο Ιντζάγκι, ο Αντόνιο Κόντε, ο Έντβιν φαν ντερ Σαρ, ο Ντάρκο Κοβάτσεβιτς και ο Τσίρο Φεράρα στην ενδεκάδα, οι Ιταλοί ήταν το απόλυτο φαβορί. Οι Ζινεντίν Ζιντάν και Έντγκαρ Ντάβιντς απουσίαζαν λόγω της αποβολής τους στην εντός έδρας ήττα από το Αμβούργο την προηγούμενη αγωνιστική (ο Ολλανδός τιμωρήθηκε με 5 αγώνες), ωστόσο η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι παρέμενε το απόλυτο φαβορί.

5 φορές που ελληνικές ομάδες πανηγύρισαν στην 6η αγωνιστική του Champions League
EUROKINISSI

Η παρέα του Πάουλο Σόουζα, όμως, είχε διαφορετική άποψη. Μόλις στο 7ο λεπτό, ο Πορτογάλος έπαιρνε εκδίκηση κόντρα στην πρώην ομάδα του με μία ιστορική εκτέλεση φάουλ από πλάγια αριστερά, με την οποία νίκησε τον Ολλανδό τερματοφύλακα της 'γηραιάς κυρίας'. Ο Αντώνης Νικοπολίδης που επελέγη από τον Άγγελο Αναστασιάδη αντί του Γιόζεφ Βάντσικ έκανε ορισμένες σωτήριες επεμβάσεις σε Κόντε και Κοβάτσεβιτς, αλλά δεν τα κατάφερε με τον Ιντζάγκι στο 24'.

Στο 2ο μέρος, όμως, όλα βάφτηκαν πράσινα. Ο Φαν ντερ Σαρ υπέπεσε σε πέναλτι στον Νίκο Λυμπερόπουλο και αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον Άγγελο Μπασινά να αναλαμβάνει την εκτέλεση και να σκοράρει για το 2-1. Επτά λεπτά αργότερα, στο 65', ο Κριστόφ Βαζέχα έγραψε το 3-1 και έβαλε το κερασάκι στην 'τούρτα', με τον Κοβάτσεβιτς να αποβάλλεται κι αυτός στο 68' και τη Γιουβέντους χωρίς καμία ελπίδα να αποκλείεται πιο νωρίς από ποτέ στην ιστορία της στη διοργάνωση.

Το 'τριφύλλι' προκρίθηκε πίσω από τη Λα Κορούνια, αλλά δεν τα κατάφερε στη δεύτερη φάση ομίλων κόντρα σε Βαλένθια, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Στουρμ Γκρατς.

Παναθηναϊκός (Άγγελος Αναστασιάδης): Νικοπολίδης, Φύσσας, Χένρικσεν, Γκούμας, Βόκολος, Σάριτς, Μπασινάς, Σόουζα (46' Γκαλέτο), Καραγκούνης (80' Σιμπνιέβσκι), Λυμπερόπουλος, Βαζέχα (74' Βλάοβιτς)

Γιουβέντους (Κάρλο Αντσελότι): Φαν ντερ Σαρ, Φεράρα, Ο' Νιλ (60' Μπιριντέλι), Τακινάρντι, Πεσότο, Κόντε, Ιουλιάνο, Τζάνκι (57' Ραμπούλα), Ντελ Πιέρο, Κοβάτσεβιτς, Ιντζάγκι (63' Τρεζεγκέ)

Ολυμπιακός - Βέρντερ Βρέμης 3-0

Ημερομηνία: 11 Δεκεμβρίου 2007

Γήπεδο: 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' (Πειραιάς, Ελλάδα)

Διαιτητής: Λοράν Ντουαμέλ (Γαλλία)

Γκολ: 12', 74' Στολτίδης, 70' Κοβάτσεβιτς

Ο Ολυμπιακός είχε πραγματοποιήσει το πρώτο διπλό στην ιστορία του στον θεσμό, με 3-1 στη Βρέμη κόντρα στη Βέρντερ και είχε την τύχη στα χέρια του στον 3ο όμιλο. Έχοντας κοντράρει στα ίσια τη Ρεάλ Μαδρίτης σε δύο παιχνίδια (ήττα 2-4 στην Ισπανία, 0-0 στο 'Γεώργιος Καραϊσκάκης'), ήταν ισόβαθμος με τους 'μερένγκες' την τελευταία αγωνιστική και θα ευνοείτο σε οποιαδήποτε ισοβαθμία με τη Λάτσιο, αφού τη νίκησε στη Ρώμη (2-1 στο 'Ολίμπικο', 1-1 στην Ελλάδα).

Ο κίνδυνος προερχόταν από τη Γερμανία, αφού η Βέρντερ διατηρούσε ακόμα ελπίδες πρόκρισης. Ταξίδεψε στην Ελλάδα με 6 βαθμούς, αφού την προηγούμενη αγωνιστική είχε νικήσει τη Ρεάλ με 3-2 και είχε ακόμα ένα 'τρίποντο' από το εντός έδρας παιχνίδι με τη Λάτσιο. Αν κέρδιζε και στο φαληρικό γήπεδο, θα προσπερνούσε τους πρωταθλητές Ελλάδας και θα ακολουθούσε τη Ρεάλ στα νοκ άουτ.

Ο Τόμας Σάαφ βρισκόταν ακόμα στην άκρη του πάγκου της, κάτι που σήμαινε επίθεση για τη Βέρντερ και επικίνδυνες στιγμές για την εστία του Νικοπολίδη. Ο Ούγκο Αλμέιδα βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση και είχε ήδη σκοράρει κόντρα στους Πειραιώτες στο πρώτο παιχνίδι, ενώ οι Άαρον Χουντ, Μάρτιν Χάρνικ και Μπουμπακάρ Σανογκό συνεπικουρούσαν στην επίθεση. Στην άμυνα υπήρχε ο Νάλντο, στο τέρμα ο Τιμ Βίζε και στο κέντρο ενορχήστρωνε ο Ντιέγκο.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ-ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS-WERDER
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ / ΟΣΦΠ-ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ / CHAMPIONS LEAGUE / OLYMPIAKOS-WERDER EUROKINISSI

Το παιχνίδι άρχισε με πολλές φάσεις και για τις δύο ομάδες, αλλά μόνο τον Ολυμπιακό να σκοράρει, με μακρινό αριστερό σουτ του Ιεροκλή Στολτίδη. Από τη στιγμή που έμενε το μηδέν στην άμυνα των Πειραιωτών, οι Γερμανοί άρχισαν να χάνουν την ψυχραιμία τους, αφού ήθελαν μόνο νίκη για την πρόκριση.

Στο 70' ο Κοβάτσεβιτς με κεφαλιά έκανε το 2-0 και με την πρόκριση να έχει 'κλειδώσει', 4 λεπτά αργότερα ο Στολτίδης έγραψε το τελικό 3-0. Η ελληνική ομάδα προκρίθηκε ως ισόβαθμη (αλλά 2η) με τη Ρεάλ Μαδρίτης, αλλά στη φάση των 16 'λύγισε' από την Τσέλσι με την ήττα 0-3 στο Λονδίνο.

Ολυμπιακός (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Πατσατζόγλου (24' Μενδρινός), Πάντος, Αντζας, Ζεβλάκοφ, Λεντέσμα, Στολτίδης, Τοροσίδης, Λούα Λούα, Γκαλέτι (85' Νούνιες), Κοβάτσεβιτς (82' Μήτρογλου)

Βέρντερ Βρέμης (Τόμας Σάαφ): Βίζε, Φριτς, Πάσανεν, Νάλντο, Γένσεν, Μπάουμαν (82' Τόσιτς), Βράνιες (58' Χουντ), Μπορόβσκι, Ντιέγκο, Ρόσενμπεργκ, Σανογκό (67' Αλμέιδα)

Ολυμπιακός - Άρσεναλ 1-0

Ημερομηνία: 9 Δεκεμβριου 2009

Γήπεδο: 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' (Πειραιάς, Ελλάδα)

Διαιτητής: Λουσίλιο Καρντόζο Κορτέζ Μπατίστα (Πορτογαλία)

Γκολ: 47' Λεονάρντο

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε αναταραχή. Ο Τιμούρ Κετσπάγια που άρχισε στην άκρη του πάγκου αντικαταστάθηκε από τον Μπόζινταρ Μπάντοβιτς πριν από την έναρξη των υποχρεώσεων στον 8ο όμιλο του Champions League. Παρ' όλα αυτά, οι 'ερυθρόλευκοι' ποντάρουν στην έδρα τους και δικαιώνονται με δύο νίκες επί της Άλκμααρ και της Σταντάρ Λιέγης.

Η Άρσεναλ ενδιάμεσα δυσκολεύεται απέναντι στην ελληνική ομάδα (με προπονητή τον Ζίκο πλέον), όμως δύο γκολ στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα από τους Ρόμπιν φαν Πέρσι και Αντρέι Αρσάβιν δίνουν τη νίκη στους 'κανονιέρηδες' στο Λονδίνο.

Ο Ολυμπιακός χάνει 0-2 στο Βέλγιο και λόγω του εκτός έδρας τέρματος στο 2-1 του 'Γεώργιος Καραϊσκάκης', η Σταντάρ απέκτησε το πλεονέκτημα στην ισοβαθμία. Το 0-0 του Ολυμπιακού με την Άλκμααρ ουσιαστικά αφήνει εκτός νυμφώνος τους Ολλανδούς και πλέον, πίσω από την Άρσεναλ το 'εισιτήριο' της πρόκρισης έπρεπε να καταλήξει σε Ολυμπιακό ή Σταντάρ.

5 φορές που ελληνικές ομάδες πανηγύρισαν στην 6η αγωνιστική του Champions League
EUROKINISSI

Η ομάδα του Λάσλο Μπόλονι είχε μόλις 4 βαθμούς, έναντι 7 του Ολυμπιακού, όμως οι 'ερυθρόλευκοι' καλούνταν να υποδεχθούν την ισχυρή ομάδα του ομίλου (αλλά με πολλές αλλαγές), την Άρσεναλ, στην 6η αγωνιστική. Ενδεχόμενη νίκη των Άγγλων και εντός έδρας νίκη των Βέλγων με Άλκμααρ στο άλλο ματς, θα έφερνε Ολυμπιακό και Σταντάρ ισόβαθμους στους 7 βαθμούς, με τους Βέλγους να προκρίνονται ως 2οι.

Τα πάντα κρίθηκαν δευτερόλεπτα πριν και μετά από την ανάπαυλα των αγώνων. Στο 42ο λεπτό ο Γερεμάιν Λενς έβαλε μπροστά στο σκορ την ολλανδική ομάδα μέσα στη Λιέγη, ενώ στο 47' ο Λεονάρντο άνοιξε το σκορ για τον Ολυμπιακό εις βάρος της Άρσεναλ.

Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για την ισοφάριση, ωστόσο δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες τους και ο Ολυμπιακός προκρίθηκε ως 2ος στον όμιλο με 10 βαθμούς. Στα νοκ άουτ, όμως, 'αυτοκτόνησε' αφού έπεσε πάνω στην Μπορντό και υπέστη δύο ήττες, με συνέπεια να μην συνεχίσει πιο μακριά.

Ολυμπιακός (Ζίκο): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μπράβο, Ντουντού (86' Ντομί), Όσκαρ (90+3' Πάντος), Λεονάρντο, Μαρέσκα, Γκαλέτι, Μήτρογλου

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Φαμπιάνσκι, Μπάρτλεϊ, Κρούιζ, Γκίλμπερτ, Σιλβέστρ, Σονγκ, Γουίλσιερ (76' Σουνού), Γουόλκοτ, Ράμσεϊ, Βέλα, Μέριδα

Ολυμπιακός - Άντερλεχτ 3-1

Ημερομηνία: 10 Δεκεμβρίου 2013

Γήπεδο: 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' (Πειραιάς, Ελλάδα)

Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ (Γερμανία)

Γκολ: 33', 58' Σαβιόλα, 90+5' Ντομίνγκες / 39' Κλιέσταν

Ο Ολυμπιακός ζούσε στον αστερισμό του Ρομπέρτο. Ο Πορτογάλος τερματοφύλακας, δανεικός ακόμα από την Ατλέτικο Μαδρίτης, είχε προσφέρει απλόχερα με τις επεμβάσεις του ένα διπλό στην Άντερλεχτ με 3-0 και είχε συμβάλει τα μέγιστα ώστε οι πρωταθλητές Ελλάδας να φύγουν 'αλώβητοι' από το πρώην 'σπίτι' του (1-1), εκείνο της Μπενφίκα όπου αγωνιζόταν παλιότερα.

Το φαβορί του ομίλου, η Παρί Σεν Ζερμέν των εκατομμυρίων, είχε περάσει από το 'Γεώργιος Καραϊσκάκης' πιο δύσκολα από όσο φαίνεται από το 4-1 της πρεμιέρας και όλα έδειχναν ότι η δεύτερη πρόκριση θα κρινόταν μεταξύ Ολυμπιακού και Μπενφίκα.

Με το 1-0 του Κώστα Μανωλά στο Φάληρο κόντρα στους Λουζιτανούς, η ομάδα του Μίτσελ απέκτησε προβάδισμα στην ισοβαθμία. Ο Έλληνας διεθνής στόπερ λίγο έλειψε να δώσει την πρόκριση από την 5η αγωνιστική, αφού ισοφάρισε στο 80' σε 1-1 μέσα στη Γαλλία την (ουσιαστικά αδιάφορη) Παρί, όμως ο Έντινσον Καβάνι έγραψε το τελικό 2-1 στο 90'.

5 φορές που ελληνικές ομάδες πανηγύρισαν στην 6η αγωνιστική του Champions League
EUROKINISSI

Ολυμπιακός και Μπενφίκα πήγαν με 7 βαθμούς στην 6η αγωνιστική. Οι Πορτογάλοι υποδέχονταν την Παρί και ήθελαν καλύτερο αποτέλεσμα από τους Έλληνες που υποδέχονταν την αδιάφορη Άντερλεχτ. Ο Ολυμπιακός τα βρήκε σκούρα απέναντι σε έναν... μετέπειτα παίκτη του. Αν και υπήρχε διαφορά κλάσης μεταξύ των δύο ομάδων, ο Σάσα Κλιέσταν κατάφερε να ισοφαρίσει το γκολ του Χαβιέρ Σαβιόλα στο 1ο ημίχρονο και στη συνέχεια ανέλαβε δράση ο Σίλβιο Προτό.

Ο Βέλγος τερματοφύλακας απέκρουσε τα πέναλτι των Σαβιόλα και Βλάντιμιρ Βάις, με τον Αργεντινό, πάντως, να έχει προλάβει να γράψει το 2-1 προτού δώσει τη θέση του στον Σλοβάκο. Η Άντερλεχτ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σεϊκού Κουγιατέ στο 49' και με 9 λόγω αποβολής του Φαμπρίς Ενσακαλά στο 88'. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε και ο Προτό, σε μία φάση στην οποία η μπάλα στήθηκε ξανά στη βούλα. Αυτήν τη φορά εκτελεστής ήταν ο Αλεχάντρο Ντομίνγκες που ευστόχησε κι έγραψε το τελικό 3-1.

Στο άλλο παιχνίδι, η Μπενφίκα είχε κάνει την έκπληξη και είχε νικήσει με 2-1 την Παρί με ανατροπή, ωστόσο το 'τρίποντο' δεν ήταν αρκετό, εφόσον νίκησε και ο Ολυμπιακός. Οι 'ερυθρόλευκοι' προχώρησαν στη φάση των 16 όπου παρά τη νίκη με 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ελλάδα, αποκλείστηκαν από τη συνέχεια για ακόμα μία φορά.

Ολυμπιακός (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Σαλίνο, Σάμαρης, Μασάδο (53' Βάις), Κάμπελ, Φουστέρ (89' Εντινγκά), Ολαϊτάν, Σαβιόλα (61' Ντομίνγκες)

Άντερλεχτ (Γιον βαν ντεν Μπρομ): Φαμπιάνσκι, Μπάρτλεϊ, Κρούιζ, Γκίλμπερτ, Σιλβέστρ, Σονγκ, Γουίλσιερ (76' Σουνού), Γουόλκοτ, Ράμσεϊ, Βέλα, Μέριδα

Photo credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK