5η αγωνιστική: Ολική επαναφορά για "Μπάρτσα"

5η αγωνιστική: Ολική επαναφορά για "Μπάρτσα"
Στην έδρα που πέρυσι έκανε την πρώτη της ήττα η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις νίκες μετά από ατυχή αποτελέσματα. Οι Καταλανοί πέρασαν με 4-1 από την έδρα της Μπέτις, με τον Ετόο να είναι και πάλι πρωταγωνιστής. Την Κυριακή η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε το 2Χ2 κόντρα σε Βάσκους, μέσα σε τέσσερις ημέρες, αφού μετά την Μπιλμπάο, νίκησε και την Αλαβές με 3-0. Πάντως, στην πρώτη θέση της βαθμολογίας βρίσκεται Θέλτα, μετά και το 2-1 επί της Σεβίλλης στον τελευταίο αγώνα της 5ης αγωνιστικής


Μπέτις - Μπαρτσελόνα 1-4

Μπορεί να μην είχε στην σύνθεση της τους Ντέκο και Ροναλντίνιο, αλλά η Μπαρτσελόνα παρουσιάστηκε ανανεωμένη. Οι πρωταθλητές Ισπανίας άλωσαν με 4-1 την έδρα της Μπέτις και ξαναμπήκε στο...μονοπάτι των επιτυχιών. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της αναμέτρησης έπαιξε η χαζή αποβολή του Ολιβέιρα που έδωσε την ευκαιρία στους "μπλαουγκράνα" να κάνουν...πάρτι, με τον Ετόο να πετυχαίνει δύο γκολ.

Tο προβάδισμα για την "Μπάρτσα" ήρθε στο 19'. Ο Τσάβι εκτέλεσε φάουλ και ο Φαν Μπόμελ νίκησε με κεφαλιά την άμυνα της Μπέτις και με το πρώτο το γκολ στην Ισπανία έκανε το 0-1. Δύο λεπτά αργότερα ο Ολιβέιρα μονομάχησε με τον Μπελέτι και ο διαιτητής τον χρέωσε με φάουλ. Ο Βραζιλιάνος, για άγνωστο λόγο, αντέδρασε έντονα, με αποτέλεσμα ο Πέρεθ Λάσα να τον στείλει πρόωρα στα αποδυτήρια. Παρ' αυτά οι Ανδαλουσιάνοι δεν το έβαλαν κάτω και στο 37' ο Χουανίτο ήρθε στην πλάτη της άμυνας των Καταλανών και ισοφάρισε τον αγώνα.

Στο ημίχρονο ο Ράικαρντ πέρασε στην θέση του Εντμίλσον τον Ινιέστα και οι παίκτες του βελτίωσαν την εικόνα τους. Ο νεαρός μέσος ήταν αυτός που τους οδήγησε στην ισοφάριση, αφού στο 57' πάσαρε στον Ετόο και ο Καμερουνέζος νίκησε τον Ντόμπλας με αριστερό σουτ. Το δεύτερο γκολ του Ετόο ήρθε στο 76' σε μία φάση που βρέθηκε δίπλα στον Μάξι Λόπεζ και ουσιαστικά "έκλεψε" την μπουκιά από το στόμα του Αργεντινού, κάνοντας το 1-3. Το τελικό 1-4 διαμορφώθηκε από το παρθενικό γκολ του Σάντι Εθκέρο με την φανέλα των "μπλαουγκράνα" με προσπάθεια μέσα από την περιοχή.

Μπέτις: Ντόμπλας, Βαρέλα, Χουανίτο, Οσκαρ Λόπεζ, Ρίβας (73' Ισραελ), Μιγκέλ Ανχελ, Ασουνσάο, Χοακίν, Ριβέρα, Φερνάντο (70' Σίσκο), Ολιβέιρα
Μπαρτσελόνα: Βίκτορ Βαλντέζ, Μπελέτι, Πουγιόλ, Ολεγκέρ, Σιλβίνιο, Εντμίλσον (46' Ινιέστα), Τσάβι, Φαν Μπόμελ, Ζουλί (70' Εθκέρο), Ετόο, Λάρσον (77' Μάξι Λόπεζ)


Τρεις ημέρες πριν αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό στο Τσάμπιονς Λιγκ, η Ρεάλ Μαδρίτης έδειξε σε καλή κατάσταση. Οι Καστιλιάνοι, αν και στο πρώτο ημίχρονο δεν βρήκαν στο δρόμο προς τα δίχτυα, στην επανάληψη με πρωταγωνιστή τον Ρονάλντο έφτασε σε μια ευρεία νίκη με 3-0. Δύο γκολ ο Βραζιλιάνος και ένα ο Γκούτι στις καθυστερήσεις.

Ο Λάμπρος Χούτος σκόραρε, όμως η Μαγιόρκα ηττήθηκε από τη Μάλαγα στο "Σον Μόις" με 4-1. Ο Έλληνας επιθετικός,ο οποίος μπήκε ως αλλαγή στο 76ο λεπτό,πέτυχεένα λεπτό αργότερατο γκολ τις τιμής για τους νησιώτες.
Το Σάββατο η αγωνιστική επεφύλασσε άλλη μία έκπληξη. Η Χετάφε άλωσε την έδρα της Ατλέτικο και την υποχρέωσε σε δεύτερη συνεχή ήττα μετά από αυτή στο Σαν Σεμπαστιάν.Κοντά στην κορυφήβρίσκεται η Βαλένθια, με τις "νυχτερίδες" να επικρατούν 2-1 της Σοσιεδάδ, με τον Βίγια να σκοράρει για τρίτο συνεχές αγώνα. Με το ίδιο σκορ η Βιγιαρεάλ επέστρεψε στις νίκες μέσα στην έδρα της Εσπανιόλ. Στον άλλο αγώνα της ημέρας, Σαραγόσα και Λα Κορούνια έμειναν στο ισόπαλο 1-1, με τους Γαλιθιάνους να βρίσκονται στο γκρουπ της κορυφής. Στην πρώτη θέση της Πριμέρα βρίσκεται η Θέλτα, η οποία επικράτησε με 2-1 της Σεβίλλης και πάτησε...πλατύσκαλο.
Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Ατλέτικο Μαδρίτης-Χετάφε 0-1
(70' Πέρνια)

Εσπανιόλ-Βιγιαρεάλ 1-2
(59' Λουίς Γκαρσία - 43' Χοσίκο, 65' Μάρκος Σέννα)

Βαλένθια-Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-1
(33' Aϊμάρ, 46' Βίγια - 61' Νιχάτ)

Σαραγόσα-Λα Κορούνια 1-1
(12' Mιλίτο - 44' Τριστάν)

Μπέτις-Μπαρτσελόνα 1-4

(37' Χουανίτο - 19' Φαν Μπόμελ, 57', 76' Ετο'ο, 88' Εθκέρο)

Αλαβές-Ρεάλ Μαδρίτης 0-3

(59', 82' Ρονάλντο, 93' Γκούτι)

Μαγιόρκα-Μάλαγα 1-4
(77' Χούτος - 28' Σάλβα, 30', 56' Ντούντα, 58' Έντγκαρ)

Οσασούνα-Καντίθ 2-0
(26' Λόπεζ, 87' Μόχα)





Αθλέτικ Μπιλμπάο-Σανταντέρ 0-0

Θέλτα-Σεβίλη 2-1
(1' Μπαϊάνο, 14' Ουμπίνα - 53' πεν. Μαρέσκα)

News 24/7

24MEDIA NETWORK