6η αγωνιστική: Γκέλα για Μπαρτσελόνα

Με το εντυπωσιακό 4-0 επί της Μαγιόρκα συνέχισε την πορεία της στην Πριμέρα Ντιβιζιόν η Ρεάλ Μαδρίτης. Οι «μερένχες» είχαν σε μεγάλα κέφια τους Βραζιλιάνους τους καθώς οι Ρονάλντο, Ρομπέρτο Κάρλος (δις) και Μπαπτίστα πέτυχαν τα γκολ της νίκης. Νέα γκέλα της Μπαρτσελόνα (εντός έδρας 2-2 με Σαραγόσα), συνεχίζει να εντυπωσιάζει η Χετάφε (2-1 τη Βαλένθια) που παραμένει στην πρώτη θέση.

6η αγωνιστική: Γκέλα για Μπαρτσελόνα

Μπαρτσελόνα-Σαραγόσα 2-2

Εντός έδρας γκέλα για τη Μπαρτσελόνα, η οποία έμεινε στο 2-2 με τη Σαραγοσα μέσα στο "Καμπ Νου", με τους Καταλανούς, μάλιστα, να βρίσκονται πίσω στο σκορ με 2-0 μέχρι το 78ο λεπτό.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αρκετά δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν τις ευκαιρίες τους σε γκολ. Ο Ετό είχε κλειστεί καλά από την άμυνα των φιλοξενουμένων, με αποτέλεσμα ο Ζιουλί, ο Ροναλντίνιο και ο Ντέκο να αναλαμβάνουν το φορτίο της επίτευξης γκολ. Εν τούτοις στα μετόπισθεν, η Σαραγόσα ήταν απειλητική με τον Εβέρτον και τον Ντιέγκο Μίλιτο, αλλά ούτε και αυτή σκόραρε.

Στο δεύτερο μέρος, η Σαραγόσα ήταν αυτή που πανηγύρισε πρώτη. Ο Γκαμπριέλ Μιλίτο πήρε την κεφαλιά από τον Μάρκες και από την μικρή περιοχή των «μπλαουγκράνα» καισκόραρε. Πέντε λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του αδερφού του, Ντιέγκο, να εκμεταλλευτεί λάθος του Ολεγέρ και να διπλασιάσει τα γκολ της Σαραγόσα.

Ο Ράικαρντ προχώρησε σε αλλαγές και η Μπαρτσελόνα έκλεισε τους αντιπάλους της στην περιοχή τους. Στο 78’ ο Τολέδο ανέτρεψε στον Φαν Μπόμελ και αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Ο Ροναλντίνιο το εκτέλεσε (δις) και μείωσε. Οι Καταλανοί έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, είχαν και δοκάρι με τον Ετό, με τον Καμερουνέζο να πετυχαίνει τελικώς το πολυπόθητο γκολ στο 88ο λεπτό, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις:

Μπαρτσελόνα: Βαλντές, Μπελέτι, Πουγιόλ, Ολεγέρ (62’ Φαν Μπόμελ), Φαν Μπρόνκχορστ, Μάρκες, Ντέκο, Ινιέστα (70’ Λάρσον), Ζιουλί (67’ Μέσι), Ροναλντίνιο, Ετό
Σαραγόσα: Θέσαρ, Αλβάρο, Γκ. Μίλιτο, Τολέδο (78’ Οσκαρ Γκονζάλες), Πόνθιο, Θαπατέρ, Μοβίγια, Σάβιο, Εβέρτον, Κάνι (82’ Αρανθάμπαλ), Ντ. Μίλιτο


Ανετη επικράτηση για τη Ρεάλ Μαδρίτης επί της Μαγιόρκα με 4-0 στο "Σαντιάγκο Μπερναμπέου", με τους Καστιγιάνους να σκοράρουν χάρη στους Βραζιλιάνους (Ρονάλντο, Ρομπέρτο Κάρλος 2 γκολ, Μπαπτίστα).

Eν τω μεταξύ,η Xετάφε συνεχίζει να εκπλήσσει τους πάντες στην Ισπανία. Η ομάδα του Μπερντ Σούστερ νίκησε τη Βαλένθια εντός έδρας με 2-1 και έτσι έμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με 14 βαθμούς. Οι "νυχτερίδες" προηγήθηκαν με το Βίγια στο 31’ αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 44’ με το Ρίκι. Η Χετάφε έριξε τη χαριστική βολή στο 89’ με ένα έξοχο τέρμα του Ρεδόνδο. Η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια γνώρισε οδυνηρή εντός έδρας ήττα τη στιγμή που πήγαινε καλά. Η Οσασούνα πέρασε νικηφόρα από το "Ριαθόρ", με τους Γαλιθιάνους να γνωρίζουν την πρώτη τους ήττα.

Η φορμαρισμένη Σανταντέρ δεν άντεξε για τέταρτο συνεχόμενο παινίδι και τελικώς έδωσε την ευκαιρία για... αναπτέρωση της Αλαβές. Η ομάδα της Βιτόρια επικράτησε με 2-1 μέσα στην έδρα της Ρασίνγκ και "ξεκόλλησε" από τον πάτο της βαθμολογίας. Ανεβαίνει σιγά σιγά η Βιγιαρεάλ, η οποία επικράτησε 3-1 της Μπιλμπάο και επανέρχεται σε ψηλές θέσεις.


Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Μπαρτσελόνα-Σαραγόσα 2-2
(78' πέν.Ροναλντίνιο, 88' Ετό - 48' Γκ. Μίλιτο, 53' Ντ. Μίλιτο)

Χετάφε-Βαλένθια 2-1

(44' Ρίκι, 89' Ρεδόνδο- 31΄Βίγια)

Βιγιαρεάλ-Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-1

(45' Ρικέλμε, 61' Μάρι, 77' Σένα - 19' Ετσεμπερία)

Σεβίλλη-Εσπανιόλ 1-1
(90' Κέπα - 14' Φρέντσον)

Καντίθ-Θέλτα 1-1
(14' Φλερκίν - 24' Μπαϊάνο)

Λα Κορούνια-Οσασούνα 0-1
(16' Μουνιόθ)

Σοσιεδάδ-Μπέτις 1-1
(46' Κοβάσεβιτς - 21' Χουανίτο)

Σανταντέρ-Αλαβές 1-2
(90' Καρπιντέρο - 32' Γουέσλι, 77' Χουάνχο)

Ρεάλ Μαδρίτης-Μαγιόρκα 4-0
(32' Ρονάλντο, 45', 65' Ρομπέρτο Κάρλος, 76' Μπαπτίστα)

Μάλαγα-Ατλέτικο Μαδρίτης 0-2
(65' Τόρες, 74' Κέζμαν)

News 24/7

24MEDIA NETWORK