8η αγωνιστική: Ανατροπή-θρίλερ για Βέρντερ

Με τον Βαλντέζ λυτρωτή στο 89' η Βέρντερ Βρέμης πραγματοποίησε...απόδραση απο το Βερολίνο, επικρατώντας με 2-1 της Χέρτα. Η ομάδα του Τόμας Σαάφ βρισκόταν πίσω στο σκορ μέχρι το 85', όταν ο Μπορόφσκι με ωραία προσπάθεια έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Στην πρώτη θέση παρέμεινε η Μπάγερν (2-0 τη Βόλφσμπουργκ) με το Αμβούργο σε απόσταση αναπνοής (νίκη 3-0 εκτός έδρας με Καιζερσλάουτερν).

8η αγωνιστική: Ανατροπή-θρίλερ για Βέρντερ

Χέρτα-Βέρντερ 1-2

Εκπληκτική ανατροπή για τη Βέρντερ Βρέμης, η οποία κέρδισε μέσα στο Βερολίνο τη Χέρτα, ενώ βρισκόταν πίσω στο σκορ μέχρι το 85ο λεπτό. Η ομάδα του Τόμας Σάαφ βρήκε τα ψυχικά αποθέματα για να απαντήσει στο τέλος και να πάρει τρεις βαθμούς που τη διατηρούν κοντά στην πρωτοπόρο Μπάγερν Μονάχου.

Η Βέρντερ ήταν αυτή που είχε την υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο στο πρώτο μέρος. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για το γκολ, με τους Κλάσνιτς και Βαλντέζ να αποτελούν το δίδυμο της επίθεσης. Εν τούτοις, οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει αποτελεσματικά τους διαδρόμους και οι καλές στιγμές για τη Βέρντερ ήταν ελάχιστες. Ανάλογος ήταν και ο αριθμός των επιθέσεων των γηπεδούχων, οι οποίοι αρκέστηκαν στο να τρέχουν μπροστά όταν έχαναν τη μπάλα οι αντίπαλοί τους.

Ωστόσο, το δεύτερο μέρος άρχισε θετικά γι' αυτούς. Ο Μπαστούρκ από τα πλάγια τροφοδότησε τον Πάντελιτς, αυτός πέρασε ωραία τη μπάλα από τον Ράινκε και ο επερχόμενος Νταρντάι άνοιξε το σκορ. Μάλιστα, η Χέρτα δεν σταμάτησε εκεί, και με ακόμα δύο καλές επιθέσεις απείλησε εκ νέου την εστία των φιλοξενούμενων, ωστόσο ο Μαρσελίνιο και ο Μπαστούρκ δεν κατάφεραν να κερδίσουν τον τερματοφύλακα της Βέρντερ.

Η απάντηση της ομάδας της Βρέμη ήρθε στο 85'. Ο Μπορόφσκι υποδέχθηκε με τον καταλληλότερο τρόπο την πάσα του Οβομογέλα και ισοφάρισε. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Βαλντέζ εξιλεώθηκε για τις ευκαιρίες που έχασε κατά τη διάρκεια του αγώνα και σημείωσε το δεύτερο γκολ της ομάδας του, μη αφήνοντας περιθώρια στους γηπεδούχους να αντιδράσουν.

Οι συνθέσεις

Χέρτα: Φίντλερ, Φρίντριχ, Μάντλουνγκ, Σίμουνιτς, Φατχί (64’ Σρέντερ), Νταρντάι, Κόβατς, Μπαστούρκ, Ζιλμπέρτο, Μαρσελίνιο, Πάντελιτς (80’ Σάμπα)
Βέρντερ: Ράινκε, Οβομογέλα, Μπάουμαν, Νάλντο, Σουλτς, Φρινγκς, Βράνιες (72’ Γένσεν), Μπορόφσκι, Μικού, Κλάσνιτς, Βαλντέζ


Δυσκολεύτηκε αρκετά η Μπάγερν Μονάχου για να κάμψει την αντίσταση της Βόλφσμπουργκ (2-0), ωστόσο επέστρεψε στις νίκες (ύστερα από την ήττα στο Αμβούργο) και αυτό είναι που μετράει. Η ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ παραμένει πρώτη στη βαθμολογία, με το Αμβούργο να ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής, ύστερα από την άνετη νίκη με 3-0 επί της Καϊζερσλάουτερν στο "Φριτς Βάλτερ Στάντιον".

Σημαντική νίκη για τη Σάλκε, η οποία εκτός έδρας επιβλήθηκε της Αϊντραχτ (ο Αμανατίδης άρχισε βασικός, αλλά τραυματίστηκε στον μηρό και αντικαταστάθηκε στο 42’) και παραμένει σε επαφή με τις πρώτες θέσεις. Αντιθέτως, τόσο το Ανόβερο, όσο και η Λεβερκούζεν έφεραν απρόσμενες εντός έδρας ισοπαλίες (1-1) απέναντι σε Ντούισμπουργκ και Αρμίνια αντίστοιχα.


Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

Μπάγερν-Βόλφσμπουργκ 2-0

(66’ Σάντα Κρουζ, 90’ Λούσιο)

Αϊντραχτ-Σάλκε 0-1
(65’ Λάρσεν)

Ανόβερο-Ντούισμπουργκ 1-1
(8’ Ντελούρα - 14’ Αχάνφουφ)

Χέρτα-Βέρντερ 1-2
(48’ Νταρντάι – 85’ Μπορόφσκι, 89’ Βαλντέζ)

Λεβερκούζεν-Αρμίνια- 1-1

(84’ Βορονίν - 58’ Μποάκιε)

Γκλάντμπαχ-Μάιντς 1-0
(32’ Ζε Αντόνιο)

Νυρεμβέργη-Κολονία 2-1
(32’, 67’ Κίμπιλνγκ 75’ Χελμς)

Ντόρτμουντ-Στουτγκάρδη 0-0

Καϊζερσλάουτερν-Αμβούργο 0-3
(36', 82' φαν ντερ Φάαρτ, 50' Μπάρμπαρεζ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK