8ος Όμιλος: Η Ίντερ και οι άλλοι

8ος Όμιλος: Η Ίντερ και οι άλλοι
Ο όγδοος όμιλος του Τσάμπιονς Λιγκ αρχίζει και μένει να δούμε αν η Ίντερ θα κάνει έναν υγιεινό περίπατο, κάτι που δεν θα αποτελέσει έκπληξη. Οι Ιταλοί ταξιδεύουν στη Μπρατισλάβα για να αντιμετωπίζουν τους Σλοβάκους της Αρτμίντια, ενώ η Ρέιντζερς φιλοξενεί τη Πόρτο στη Γλασκώβη.

Ibrox Park
Ρέιντζερς – Πόρτο

Ίσως ο όγδοος όμιλος να μην είναι ο πλέον εμπορικός ή θεαματικός αλλά αν υποθέσουμε πως η Ίντερ είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί, τότε Πόρτο και Ρέιντζερς θα παλέψουν μέχρις εσχάτων για τη δεύτερη θέση. Οι δύο κύριοι μνηστήρες πρόκρισης, καλούνται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους από την πρεμιέρα κιόλας, στη Γλασκώβη. Στο παρελθόν, έχουν συναντηθεί μία φορά, στη φάση των "16" του Κυπέλλου Κυπελλούχων τη σεζόν 1983-84. Οι Σκωτσέζοι είχαν πάρει τη νίκη με 2-1 εντός αλλά στο "Άντας" είχαν ηττηθεί με 0-1 και είχαν αποκλειστεί από τα προημιτελικά.

Περνώντας στο παρόν, ο Άλεξ ΜακΛίς θα παρατάξει τους "Τζερς" με την καλύτερη δυνατή σύνθεση. Μπορεί τα αποτελέσματα στο πρωτάθλημα να τους έχουν αφήσει οκτώ πόντους πίσω από την εκπληκτική Χαρτς αλλά το Τσάμπιονς Λιγκ είναι άλλη υπόθεση, αν και όχι απαραίτητα ευχάριστη για την ομάδα. Θέση στην ενδεκάδα διεκδικούν οι Πέτερ Λόβενγκραντς και Φράνσις Τζέφερς, ενώ θεωρείται απίθανο οι νεοαποκτηθέντες Φίλιπο Μανιέρο και Ολιβιέ Μπερνάρ να βρουν θέση στην αποστολή.

Στον αντίποδα, ο Κο Αντριάνσε άφησε την Άλκμααρ για να συμμαζέψει τη Πόρτο, στη μετά-Μουρίνιο εποχή. Το εγχείρημα μόνο εύκολο δεν δείχνει, ενώ ο Ολλανδός τεχνικός καλείται να αντιμετωπίσει προβλήματα στη γραμμή κρούσης. Ο Μπένι ΜακΚάρθι είχε διατρανώσει την επιθυμία του να αποχωρήσει, αυτό δεν έγινε και ο Νοτιοαφρικανός προέβη σε σειρά πειθαρχικών παραπτωμάτων, με συνέπεια να μείνει στην Ιβηρική Χερσόνησο. Τραυματίας είναι ο συνήθως βασικός επιθετικός, Έλντερ Πόστιγκα, όπως και οι Ζορζ Κόστα (στόπερ και αρχηγός), Μποσίνκβα (δεξιός μεσοαμυντικός). Οι... γνωστοί μας, Πάουλο Ασουνσάο και Μπρούνο Άλβες βρίσκονται στην 20μελή αποστολή.

Πιθανές συνθέσεις
Ρέιντζερς: Βατερέους, Φαρφάν, Ροντρίγκεζ, Ρίκσεν, Λόβενγκραντς, Ναμούσι, Φέργκιουσον, Μέρεϊ, Νόβο, Μπάφελ, Πρσο.
Πόρτο: Μπαΐα, Εμάνουελ, Σονκάγια, Ρ. Κόστα, Τσεχ (Πεϊσότο), Ζορζίνιο, Ντιέγο, Μεϊρέλες, Γκονζάλες, Λόπεζ, Σόκοτα.

Tehelne Pole
Αρτμέντια – Ίντερ

Μεγάλες στιγμές για τη Σλοβακία και τη Μπρατισλάβα. Στο γήπεδο της υποβιβασμένης στη δεύτερη κατηγορία Σλόβαν, η Αρτμίντια των 16 ευρωπαϊκών αγώνων στην ιστορία της, υποδέχεται την Ίντερ των... μόλις 262. Λόγος για φαβορί δεν γίνεται, ωστόσο από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι κατάφεραν να αποκλείσουν την Σέλτικ και την Παρτιζάν, αν μη τι άλλο, αξίζουν σεβασμού και προσοχής.

Στο στρατόπεδο των γηπεδούχων, τα πράγματα είναι συγκεκριμένα. Ο βασικός αμυντικός Μπάλας Μπόρμπελι έπεσε θύμα του νέου κανονισμού, κάτι που συνέβη με Ολισαντέμπε και Κονσεϊσάο στον Παναθηναϊκό, με συνέπεια να είναι τιμωρημένος. Ο βασικός επιθετικός Γιουράι Χάλεναρ ένιωσε ενοχλήσεις στον νικηφόρο (3-0) αγώνα πρωταθλήματος με τη Τρέντσιν αλλά δείχνει να τις έχει ξεπεράσει και έτσι αναμένεται να πάρει θέση στο αρχικό σχήμα.

Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είδε τους παίκτες του να ηττώνται στη Σικελία από τη Παλέρμο (3-2) και ψάχνει τη νίκη που θα συνδράμει στην ιδανική εκκίνηση ενώ θα δώσει την απαραίτητη ώθηση στο αγωνιστικό κομμάτι. Στο Μιλάνο πάντως έμειναν ο βασικός μεσοεπιθετικός Σαντιάγο Σολάρι, ο ενίοτε βασικός στόπερ Σίνισα Μιχάιλοβιτς και ο αρχηγός και βασικός δεξιός μεσοαμυντικός Χαβιέ Ζανέτι. Πλήθος επιλογών υπάρχει στη μεσαία γραμμή, με τους Στάνκοβιτς, Φίγκο, Πιτσάρο, Βερόν και Κίλι να παλεύουν για δύο ή τρεις θέσεις.

Πιθανές συνθέσεις
Αρτμίντια Πετρζάλκα: Κόλαρ, Κονέτσνι, Χέλεμπραντ, Ντούριτσα, Ντέμπναρ, Ούρμπανεκ, Χάρτιγκ, Στάνο, Φόντρεκ, Χάλεναρ, Ομπζέρα.
Ίντερ: Τόλντο, Ζε Μαρία, Κόρδοβα, Ματεράτσι, Σάμουελ, Ζανέτι, Καμπιάσο, Φίγκο, Βερόν, Αντριάνο, Κρουζ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK