9η αγωνιστική: Περίπατος για Τσέλσι

Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την Τσέλσι. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο συμπλήρωσε εννέα νίκες σε ισάριθμα ματς και έκανε ένα ακόμη βήμα για τον τίτλο. Νέο θύμα της η Μπόλτον.

9η αγωνιστική: Περίπατος για Τσέλσι
Κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την Τσέλσι. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο συμπλήρωσε εννέα νίκες σε ισάριθμα ματς και έκανε ένα ακόμη βήμα για τον τίτλο. Νέο θύμα της η Μπόλτον. Από μακριά ακολουθεί η Τότεναμ, νίκες για Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ, ήττα για τη Αρσεναλ.


Τσέλσι - Μπόλτον 5-1

Μόνο κακό στον εαυτό της έκανε η Μπόλτον διατηρώντας για ένα ολόκληρο ημίχρονο το προβάδισμα έναντι της Τσέλσι στο "Στάμφορντ Μπριτζ". Οι πρωταθλητές αλλάζοντας πλήρως την εικόνα τους στην επανάληψη μετέτρεψαν σε εφιάλτη τα όνειρα των φιλοξενούμενων για κάποιο θετικό αποτέλεσμα στο Λονδίνο παίρνοντας μια -αν μη τι άλλο- εντυπωσιακή νίκη με 5-1 και κάνοντας παράλληλα το 9x9.

Κι όμως στο ξεκίνημα όλα έδειχναν διαφορετικά. Μόλις στο 4ο λεπτό, ο δικός μας, ο Στέλιος Γιαννακόπουλος τροφοδοτήθηκε από τον Ελ Χατζί Ντιούφ και με ψύχραιμο πλασέ από τη μικρή περιοχή έδωσε απρόσμενο προβάδισμα στη Μπόλτον (1-0). Λογικό ήταν από εκεί και πέρα οι φιλοξενούμενοι έχοντας το αβαντάζ να προσέξουν περισσότερο τα μετόπισθεν. Κλείνοντας τους χώρους προς την περιοχή του Γιασκελάινεν και αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά τις αντίπαλες επιθέσεις δεν δυσκολεύτηκαν να διατηρηθούν σε θέση οδηγού.

Φαίνεται πάντως πως ο Σαμ Αλαρντάις φοβήθηκε περισσότερο από όσο θα έπρεπε την Τσέλσι. Αποσύροντας στο 42' τον Πέντερσεν (επιθετικός) και βάζοντας στη θέση του τον Γκάρντνερ έδωσε ακόμη περισσότερο χώρο στους Λονδρέζους που δεν τον άφησαν ανεκμετάλλευτο στην επανάληψη. Με τον Μουρίνιο να ρίχνει στη μάχη έναν ακόμη επιθετικό (Γκούντγιονσεν), οι "μπλε" πίεσαν ασφυκτικά την άμυνα των φιλοξενούμενων.Δεν χρειάστηκε να περιμένουν πολύ, αφού στο 52' ο Ντιντιέ Ντρογκμπά έφερε το ματς στα ίσα (1-1).

Έπειτα το γκολ, ο αγώνας πήρε το δρόμο του. Δύο -τυχερά- γκολ του πανταχού παρόνταΛάμπαρντ (55', 59') και η αποβολή του Γκάρντερ (για χέρι) διαμόρφωσαν ουσιαστικά το τελικό αποτέλεσμα. Απλώς οι Ντρογκμπά (61')και Γκούντγιονσεν (74')στέλνοντας εκ νέου τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα διεύρυναν τη νίκη της Τσέλσι.

Οι συνθέσεις:

Τσέλσι: Τσεχ, Γκαλάς, Καρβάλιο, Τέρι, Ντελ Όρνο (46' Γκούντγιονσεν), Μακελελέ, Τζ.Κόουλ (59' Φερέιρα), Λάμπαρντ, Εσιέν, Ράιτ-Φίλιπς (74' Κ.Κόουλ)

Μπόλτον: Γιασκελάινεν, Φαγέ, Μπεν Χάιμ, Ν'Γκοτί, Τζάιντι, Γιαννακόπουλος, Σπιντ (46' Νακάτα), Νόλαν, Ντιούφ, Ντέιβις (75' Φερναντέζ), Πέντερσεν (42' Γκάρντνερ)


Τις πολλές και σημαντικές απουσίες της "πλήρωσε" η Αρσεναλ. Οι "κανονιέρηδες" έχασαν επιπλέον έδαφος στη μάχη για τον τίτλο, αφού ηττήθηκαν εκτός έδρας από τη Γουέστ Μπρομ με 2-1. Προηγήθηκαν, όμως οι Κανού και Κάρτερ χάρισαν στους γηπεδούχους μια σπουδαία νίκη.

Αντίθετα, Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ συνέχισαν με νίκες. Οι "διάβολοι" του Φέργκιουσον επιβλήθηκαν εκτός έδρας της Σάντερλαντ με 3-1, με τον Τζουζέπε Ρόσι να πετυχαίνει το παρθενικό γκολ του σε αγώνα Πρέμιερσιπ, ενώ οι "κόκκινοι" του Μπενίτεζ με γκολ του Σισέ έκαμψαν την αντίσταση της Μπλάκμπερν. Νέα νίκη για την εντυπωσιακή Γουίγκαν, 1-0 τη Νιούκαστλ, στη δεύτερη θέση η Τότεναμ.

Με το Γιάννη Σκοπελίτη να μπαίνει αλλαγή στο 45ο λεπτό, η Πόρτσμουθ απέσπασε ισοπαλία, 1-1 από τη Μίντλεσμπρο στο "Ριβεσάιντ". Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν, όμως ο... συνήθηςΓιακούμπου Αϊγεγκμπένι ισοφάρισε.Στο ντέρμπι του Μπέρμιγχαμ, η γηπεδούχος και ομώνυμη ομάδα ηττήθηκε από την Αστον Βίλα με 1-0, ύστερα απότο γκολ του Φίλιπς στο πρώτο μέρος. Χαρακτηριστική η αντίδραση του Ντέιβιντ Ο'Λίρι, που με το σφύριγμα της λήξης έτρεξε προς την κερκίδα που βρισκόταν οι οπαδοί της ομάδας του και χειροκρότησε, ανταποδίδοντας τις επευφημίες.


Τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής
Σάββατο 15 Οκτωβρίου

Γουίγκαν - Νιούκαστλ 1-0

(39' Ρόμπερτς)

Τσέλσι - Μπόλτον 5-1

(52', 61' Ντρογκμπά, 55', 59' Λάμπαρντ, 74' Γκούντγιονσεν - 4' Γιαννακόπουλος)

Λίβερπουλ - Μπλάκμπερν 1-0

(75' Σισέ)

Σάντερλαντ - Μαν. Γιουνάιτεντ 1-3

(82' Έλιοτ - 40' Ρούνεϊ, 76' Φαν Νιστελρόι, 87' Ρόσι)

Τότεναμ – Έβερτον 2-0

(58' Μίντο, 63' Τζένας)

Γουέστ Μπρόμ - Αρσεναλ 2-1

(38' Κανού, 76' Κάρτερ – 17' Σεντέρος)

Μίντλεσμπρο - Πόρτσμουθ 1-1

(53' Αϊγεκμπένι - 45' Ο'Νιλ)

Κυριακή 16 Οκτωβρίου

Μπέρμιγχαμ - Αστον Βίλα 0-1
(19' Φίλιπς)

Μαν. Σίτι - Γουέστ Χαμ 2-1

(18', 56' Κόουλ - 90' Ζαμόρα)


Δευτέρα 17 Οκτωβρίου

22:00 Τσάρλτον - Φούλαμ









News 24/7

24MEDIA NETWORK