Αδιανόητο: ΠΟΤΕ νίκη σε νοκ-άουτ σε Euro η Αγγλία!

Στο ματς με την Ισλανδία η Αγγλία απλά τήρησε την παράδοση που την θέλει να μην έχει νικήσει ΠΟΤΕ σε νοκ-άουτ αγώνα σε Euro.

Αδιανόητο: ΠΟΤΕ νίκη σε νοκ-άουτ σε Euro η Αγγλία!
© BOB THOMAS/GETTY IMAGES

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, μπορεί να φαντάζει εξωπραγματικό αλλά η Αγγλία δεν έχει νικήσει π οτέ νοκ-άουτ αγώνα σε Euro. ΠΟΤΕ! Η μοναδική της πρόκριση σε νοκ-άουτ ήρθε το 1996, εντός έδρας και στα πέναλτι επί της Ισπανίας.

Ας δούμε αναλυτικά τι έχει κάνει η Αγγλία στα Euro από καταβολής διοργάνωσης:

Το 1960 και το 1964 δεν συμμετείχε καν (σε τουρνουά 4 ομάδων). Εφτασε να παίξει για πρώτη φορά στα τελικά το 1968 αλλά αποκλείστηκε στον ημιτελικό από τη Γιουγκοσλαβία με 1-0.

Το 1972 και το 1976 επίσης δεν κατάφερε να προκριθεί (πάντα σε τουρνουά των τεσσάρων) για να επιστρέψει το 1980 στην Ιταλία όταν οι ομάδες των τελικών έγιναν 8. Εκεί όμως δεν έπαιξε νοκ-άουτ αφού έμεινε τρίτη στον όμιλο πίσω από τους Βέλγους και τους Ιταλούς.

Το 1984 δεν συμμετείχε καν, επανήλθε το 1988 στα γήπεδα της Γερμανίας όπου το φιάσκο ήταν απόλυτο. Αποκλεισμός από τους ομίλους με... μηδέν πόντους σε γκρουπ με τη Σοβιετική Ενωση, Ολλανδία και Ιρλανδία.

Το 1992 στη Σουηδία επίσης δεν κατάφερε να περάσει τον όμιλο. Σε γκρουπ με τους διοργανωτές, τη Δανία και τη Γαλλία έμεινε τελευταία.

Στο Euro της χώρας τους το 1996, οι Αγγλοι κατάφεραν να περάσουν από το πρώτο νοκ-άουτ (ημιτελικά από προημιτελικά) αλλά χωρίς να νικήσουν!

Ο κανονικός αγώνας και η παράταση με την Ισπανία στις 22 Ιουνίου του 1996 έληξαν 0-0 και οι διαφορές λύθηκαν στα πέναλτι με τα "λιοντάρια" να νικούν με 4-2. Στη συνέχεια επήλθε ο αποκλεισμός, επίσης στα πέναλτι από τη Γερμανία. Η πρώτη και μοναδική, έως τώρα, πρόκρισή τους.

Στο Euro του 2000 η Αγγλία δεν μπήκε καν στη διαδικασία των νοκ-άουτ. Τερμάτισε τρίτη στον όμιλο πίσω από την Πορτογαλία και τη Ρουμανία!

Στην Πορτογαλία το 2004 η κατάρα των πέναλτι καταδίκασε και πάλι την Αγγλία αφού ηττήθηκε με 6-5 από τους διοργανωτές αφού προηγήθηκε ένα επικό ματς (2-2).

Στο Euro του 2008 οι Αγγλοι δεν συμμετείχαν καν ενώ το 2012...τι είχες Αγγλία τι είχα πάντα. Ηττα στα πέναλτι στο πρώτο νοκ-άουτ, αυτή τη φορά από την Ιταλία με 4-2!

Τα εφετινά τα...ξέρετε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

H ΕΠΙΚΗ περιγραφή του Ισλανδού σπίκερ στο γκολ του Σίγκθορσον
Αγγλία - Ισλανδία 1-2
Τρολάρισμα σε Χόντσον: Τα καλύτερα tweets του Αγγλία - Ισλανδία

News 24/7

24MEDIA NETWORK