ΑΕΚ - Απόλλων: 5 πράγματα που άλλαξαν από τη φιέστα τίτλου

Ούτε 10 μήνες έχουν μεσολαβήσει απ' όταν πρωταθλήτρια ΑΕΚ ξεφάντωνε στη Ριζούπολη για τα πρωτεία στη Super League. Άλλαξαν όμως αρκετά σε σύγκριση με το σαββατιάτικο 2-1 στο ΟΑΚΑ.

ΑΕΚ - Απόλλων: 5 πράγματα που άλλαξαν από τη φιέστα τίτλου
EUROKINISSI

Όλα τριγύρω άλλαξαν χωρίς να μείνουν ίδια. Αν όχι όλα, πολλά. Μετρήσαμε τουλάχιστον πέντε τρανταχτές διαφορές από το περυσινό παιχνίδι του β' γύρου με τον Απόλλωνα Σμύρνης που έστεψε την ΑΕΚ πρωταθλήτρια για πρώτη φορά μετάτο 1994.

Δεν ήταν μονάχα το 1-0 του Αραούχο στη Ριζούπολη που έγινε 2-1 στο ΟΑΚΑ χάρη στα γκολ του Λούκας Μπογέ. 294 ημέρες μετά από εκείνο το ραντεβού με το 'γειτονόπουλο' η Ένωση δεν είναι η ίδια. Κι ας παραμένει πρωταθλήτρια.

Ο καιρός

Τότε: Ήταν ένα ηλιόλουστο, μαγιάτικο, απόγευμα, το οποίο σταδιακά και κυρίως μετά τη λήξη του αγώνα μεταλλάχθηκε σε μια ονειρική βραδιά πανηγυρισμών στους δρόμους της Νέας Φιλαδέλφειας για την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος ύστερα από 24 χρόνια.

Τώρα: Στο διάβα της 'Ωκεανίδας' από την ελληνική επικράτεια, η θερμοκρασία έπεσε απότομα, η αδιάκοπη βροχή πότισε το χορτάρι του ΟΑΚΑ και ο λυσσασμένος αέρας παρέσερνε πάγκους, διαφημιστικές πινακίδες και κάμερες του τηλεοπτικού συνεργείου της ΝΟVA. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε κανένας, παρά τα απρόοπτα.

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο κόσμος

Τότε: Το γήπεδο της Ριζούπολης, πάντα φιλόξενο για τους οπαδούς της ΑΕΚ, ήταν γεμάτο απ' άκρη σ' άκρη για την απονομή του τροπαίου που θ' ακολουθούσε αμέσως μετά το φινάλε της αναμέτρησης, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Όποιοι πρόλαβαν τότε, εισιτήριο βρήκαν, αφού παρά την αρχική πρόθεση, η έδρα του ματς δεν άλλαξε.

Τώρα: Δεν ήταν μονάχα το τσουχτερό κρύο στο Μαρούσι που απέτρεψε τον κόσμο της Ένωσης να πάρει θέση στις κερκίδες του ΟΑΚΑ. Η δυσφορία για τη 'γύμνια' του ρόστερ, ελλείψει μεταγραφικών κινήσεων, η απογοήτευση για την έως τώρα πορεία στη χρονιά, πόσο μάλλον μετά το 4-1 από τον Ολυμπιακό στο Φάληρο, σε συνδυασμό με τα έντονα φαινόμενα, δημιούργησαν μια εικόνα λευκού τοπίου (από τα κενά καθίσματα στο ΟΑΚΑ).

Ο Χιμένεθ

Τότε: Ο Μανόλο Χιμένεθ ήταν ο προπονητής που μορφοποιούσε, έδινε υπόσταση σ' ένα ανεκπλήρωτο για χρόνια όνειρο. Πριν φύγει ο Μάης είχε μαζέψει τα μπαγκάζια του και είχε αφήσει την ΑΕΚ στα χέρια του Μαρίνου Ουζουνίδη, παίρνοντας την απόφαση να μην

Τώρα: Ο Ισπανός κόουτς δεν έχει κλείσει ένα μήνα από την επιστροφή του, διαδεχόμενος αυτόν που τον αντικατέστησε. Επέλεξε να γυρίσει, χωρίς να υπολογίζει στα προσκόμματα που δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει το καλοκαίρι, αλλά πλέον έχει μια άλλη ΑΕΚ να δουλέψει και να πλάσει. Μια ΑΕΚ χωρίς τον χαρακτήρα του.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: KOSTAS VILLA / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η τετράδα της άμυνας

Τότε: Η ΑΕΚ είχε πέρυσι την πιο αποδοτική άμυνα του πρωταθλήματος με 12 γκολ παθητικό, διαθέτοντας ποδοσφαιριστές που αλληλοσυμπληρώνονταν. Είχε τον Μπακάκη και Χουλτ στις θέσεις τους και τους Βράνιες - Λαμπρόπουλο στο κέντρο να συνδυάσουν τη δύναμη με την ταχύτητα και την οξυδέρκεια. Μια τετράδα με χημεία και καίριες τοποθετήσεις, ως επί το πλείστον.

Τώρα: Την ώρα που ο Βράνιες τσακώνεται με την Καρλέουσα εκπέμποντας SOS και ο Λαμπρόπουλος έχει... καταψυχθεί, ο Χιμένεθ είναι υποχρεωμένος να παίζει με δύο παιδιά (Οικονόμου, Τσόσιτς) που δεν έχουν χημεία μεταξύ τους, τον 32χρονο Γκάλο να μην έχει τις κούρσες του παρελθόντος και τον Μπακάκη με ανάποδο πόδι αριστερά, γιατί δεν υπάρχει άλλος μετά τους τραυματισμούς Χουλτ και Λόπες.

Ο χαμένος Σιμόες

Τότε: Ομολογουμένως ο Αντρέ Σιμόες ήταν ο καλύτερος χαφ της ΑΕΚ και η απόδοσή του αποδείχθηκε καταλυτική στο δρόμο για την κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένας 'μετρονόμος' στον άξονα που όριζε τη συνολική λειτουργία των 'κιτρινόμαυρων', κυρίως θετικά, προσφέροντας ηρεμία και ασφάλεια.

Τώρα: Από το ματς του Σαββάτου ο Πορτογάλος μέσος έλειπε γιατί ήταν τιμωρημένος. Απ' όταν επέστρεψε πάντως, 70 ημέρες μετά τον παραγκωνισμό του (από τις 27 Νοεμβρίου έπαιξε ξανά στις 7 Φλεβάρη), απέχει από τα δικά του στάνταρ. Έχασε το ρυθμό του, αναζητά τα πατήματά του, ψάχνει εναγωνίως τον εαυτό του. Κάτι που φαίνεται όσο ο Κρίστιτσιτς δεν έχει εδραιωθεί ακόμα.

Όσο για τον Απόλλωνα τότε είχε εξασφαλίσει με άνεση την παραμονή του. Σήμερα είναι καταδικασμένος.

photo credits: eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK