AEK: Ο Ενομπακάρε είναι το χατίρι που έπρεπε να γίνει στον Καρέρα

Η ΑΕΚ προχωρά στην απόκτηση ενός ποδοσφαιριστή που δεν είχε ξετρελάνει το αρμόδιο επιτελείο όταν προτάθηκε και ο οποίος ωστόσο πείθει τον Μάσιμο Καρέρα ότι είναι ικανός να κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα.

Ο Μάσιμο Καρέρα επέμεινε πολύ στην απόκτηση του Νιγηριανού Μπράιτ Ενομπακάρε και πέτυχε το σκοπό του, αφού πρώτα κέρδισε τους ανθρώπους της ΑΕΚ
Ο Μάσιμο Καρέρα επέμεινε πολύ στην απόκτηση του Νιγηριανού Μπράιτ Ενομπακάρε και πέτυχε το σκοπό του, αφού πρώτα κέρδισε τους ανθρώπους της ΑΕΚ EUROKINISSI SPORTS

Επί των ημερών του Μάσιμο Καρέρα στον πάγκο της ομάδας, η ΑΕΚ έγινε μια ομάδα με ποδοσφαιρικές αρχές και συγκεκριμένο πλάνο. Ξεπέρασε φοβίες που οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές της ομολογούσαν ότι τους έλουζαν όταν οι αγώνες δεν πήγαιναν όπως το περίμεναν. Ο Ιταλός επανέφερε την κανονικότητα στα αποδυτήρια, επιβλήθηκε στους δύσκολους χαρακτήρες και έλαβε την αναγνώριση των ποδοσφαιριστών. Κάποιοι δεν δίστασαν να παραδεχθούν δημόσια ότι έπρεπε να επιστρατευτεί κάποιος που να γνωρίζει πως να επιβάλει την τάξη.

Μέσα από τη δουλειά του και τον χαρακτήρα του, ο άλλοτε προπονητής της Σπαρτάκ Μόσχας, κέρδισε την εμπιστοσύνη της διοίκησης και ενίσχυσε το ρόλο του τεχνικού διευθυντή Ίλια Ιβιτς, ο οποίος τον επέλεξε στα τέλη του 2019. Ασφαλώς, η διαδοχή ενός πλήρως αποτυχημένου μοντέλου, αυτού που εμπνεύστηκε ο Νίκος Λυμπερόπουλος με την επιλογή του Μιγκέλ Καρντόσο, διευκόλυνε τη μετάβαση στην επόμενη μέρα. Ο Καρέρα ανέλαβε μια κατάσταση που για να πάει χειρότερα, θα έπρεπε να είναι άσχετος από ποδόσφαιρο. Αντιθέτως εκείνος, είναι πολύ καλά καταρτισμένος για το εν Ελλάδι επίπεδο.

Με το πλάνο που κατέστρωσε και τη λειτουργικότητα αυτού, ο Ιταλός προπονητής εξασφάλισε τη συνέχιση της προπονητικής πορείας του στην ΑΕΚ και μαζί την πειθώ για να περάσει στην ομάδα (και) δικές του εισηγήσεις. Ο Μπράιτ Ενομπακάρε είναι η πρώτη από αυτές. Ένας ποδοσφαιριστής που είχε προταθεί στην ομάδα από τον ατζέντη Ανδρέα Δημητρίου, εκ των εκπροσώπων του Καρέρα και βασικό συνεργάτη του στην Ελλάδα. Μαζί με τον Ενομπακάρε, ο Κύπριος μάνατζερ είχε προτείνει και το άλλοτε wonderkid της Λίβερπουλ, Τζόρντον Αΐμπ. Ο οποίος ωστόσο, είναι απλησίαστος λόγω κασέ.

Οι δύο προτάσεις, είχαν τεθεί υπόψιν της ΑΕΚ τον περασμένο Ιανουάριο. Η αλήθεια είναι ότι ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, δεν είχε ξετρελαθεί στην ιδέα απόκτησης κανενός εκ των δύο προαναφερθέντων. Ωστόσο ο Καρέρα το πήρε επάνω του και επέμεινε για τον Ενομπάκαρε. Είναι αλήθεια επομένως αυτό που λέγεται και γράφεται, ότι αποτελεί εισήγηση και επιλογή του προπονητή. Διότι δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι ο Ίβιτς θα προχωρούσε σε αυτό το deal, αν προπονητής ήταν κάποιος άλλος.

Ο Ιταλός το διεκδίκησε και το κέρδισε. Ήθελε πολύ τον ποδοσφαιριστή και επέμεινε για την απόκτησή του. Εδώ που τα λέμε, είναι μια win-win υπόθεση για την ΑΕΚ. Έρχεται ως ελεύθερος και με ένα συμβόλαιο που δεν θα ξεπερνά τις 200.000 ευρώ το χρόνο. Ως ένας αντι-Κλωναρίδης και μάλιστα με λιγότερα χρήματα. Στην τελική, στο μάτι του πολύπειρου Καρέρα και από τη στιγμή που θετικός προς αυτήν την κατεύθυνση ήταν και ο μέντοράς του Αντόνιο Κόντε, έχει λογική η παροχή εμπιστοσύνης.

Δεν είναι δα και ο Πορτογάλος Σιμάο, τον οποίο η Ένωση απέκτησε από την Αντβέρπ όπου έπαιζε στη χάση και στη φέξη, πληρώνοντας 500.000 ευρώ για την αγορά των δικαιωμάτων του και δίνοντάς του συμβόλαιο για τρία χρόνια με καθαρές ετήσιες αποδοχές 400.000 ευρώ. Ναι, είναι ο ίδιος παίκτης που πλέον παίζει ως δανεικός στη Χαποέλ Μπερ Σεβά και γίνεται προσπάθεια να παραμείνει εκεί ακόμα και δίχως η Ένωση να πάρει φράγκο.

Εν κατακλείδι, ΑΕΚ έπρεπε να χτίσει τη σχέση της με τον Καρέρα και πάνω στη βάση αυτή, του έκανε και ένα πρώτο χατίρι. Ίσως να της βγει και σε καλό.


News 24/7

24MEDIA NETWORK