ΑΕΚ - ΠΑΟΚ: Μπορεί ο Λιβάγια να πάρει μόνος του το ντέρμπι;

Η ΑΕΚ έχει μία σειρά από κίνητρα για το αποψινό (29/09) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και ο Κροάτης θέλει 'εκδίκηση', βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί των 'κιτρινόμαυρων'.  

SUPERLEAGUE / ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Ο Λιβάγια πανηγυρίζει με τον Δημητριάδη το τέρμα που πέτυχε για λογαριασμό της ΑΕΚ στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης (02/09/2019) για την Super League 2019-2020. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Ήταν πρωταπριλιά του 2018 όταν η ΑΕΚ επικρατούσε 3-0 του Παναθηναϊκού, για την πρωταθληματική σεζόν 2017-18. Από τότε έως σήμερα, με δύο συνεχόμενους τελικούς και τα περσινά ντέρμπι του πρωταθλήματος, η Ένωση δεν έχει καταφέρει να γευτεί ξανά τη χαρά της νίκες, μετρώντας μόλις 4 ισοπαλίες.

Αν για την ΑΕΚ αυτό από μόνο του φτάνει για να βρει το κίνητρο της νίκης στο αποψινό ματς του ΟΑΚΑ, για τον Μάρκο Λιβάγια υπάρχουν ένα σωρό λόγοι για να 'πάρει από το χέρι' την ομάδα του και να της χαρίσει ένα τρίποντο που θα αποκτήσει ιδιαίτερο νόημα για τη συνέχεια. Την περασμένη αγωνιστική ο Κροάτης φορ σκόραρε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Παναιτωλικό και για πέμπτο σερί ματς μακριά από το ΟΑΚΑ έχει γκολ ή ασίστ. Την Κυριακή η ΑΕΚ παίζει εντός, αλλά αυτό μικρή διαφορά έχει για τον Λιβάγια, που ήδη μετράει 5 γκολ σε 8 εφετινές εμφανίσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη. Όλα αυτά από μόνα τους δείχνουν ξεκάθαρα ότι ο Κροάτης είναι ο πιο φορμαρισμένος ποδοσφαιριστής των 'κιτρινόμαυρων' τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ μονοπωλούν τα τελευταία δύο χρόνια το ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα, αμφότερες έχοντας κατακτήσει από ένα. Η μεταξύ τους κόντρα στο Κύπελλο είναι πιο μακρά, αφού έχουν παίξει στον τελικό τρεις συνεχόμενες φορές με ισάριθμες νίκες του Δικεφάλου του Βορρά. Μάλιστα, οι δύο τελευταίες απέκτησαν πανηγυρικό χαρακτήρα για τον ΠΑΟΚ, αφού η περσινή σήμανε νταμπλ και αυτή του 2018 αποτέλεσε μία 'απάντηση' των πρωταθλητών στον χαμένο (επεισοδιακά) τίτλο της Super League. Στους 18 μήνες χωρίς νίκη σε ντέρμπι, συμπεριλαμβάνονται φυσικά και τα παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ εκεί όπου η ΑΕΚ έχει δύο ήττες και μία ισοπαλία. Για τον οργανισμό ΑΕΚ, αλλά και για τον Λιβάγια ειδικότερα, το αποψινό παιχνίδι έχει ιδιαίτερη σημασία. Ψυχολογική, βαθμολογική και αγωνιστική. Μία επιβεβαίωση από όλες τις πλευρές ότι εφέτος έχει πρωταθληματικές δυνατότητες και το κακό ξεκίνημα της σεζόν ήταν απλά μία κακή παρένθεση.

Ο Μάρκο Λιβάγια είναι 'on fire' που λένε και στα χωριά και απόψε έχει απέναντί του μία άμυνα που θυμίζει... γαλλικό τυρί. Ο αήττητος ΠΑΟΚ που συνεχίσει το ίδιο κρεσέντο και εφέτος ακόμα κι αν δεν εντυπωσιάζει, έχει δεχθεί 6 γκολ σε 4 αγωνιστικές, επίδοση που δεν την λες και ικανοποιητική για ομάδα που πηγαίνει για το back to back. Στην αντίπερα βρίσκεται ο 25χρονος Κροάτης και πρώτος σκόρερ έως τώρα της ΑΕΚ που δείχνει πιο ώριμος και πιο... επικίνδυνος από ποτέ. Δεδομένα ο Φερέιρα θα δώσει τις σχετικές εντολές στους παίκτες του για τη φρούρηση του Λιβάγια, αλλά για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή αυτό είναι μία έξτρα πρόκληση στο πρώτο ντέρμπι της ομάδας του την τρέχουσα σεζόν.

Εκείνος ο πανηγυρισμός στην Τρίπολη στο ματς με τον Αστέρα που συγκρίθηκε με αυτόν του Ντέμη Νικολαϊδη και η δεδομένη αγάπη των φίλων της ΑΕΚ προς το πρόσωπό του, έχουν γιγαντώσει τη σχέση των δύο πλευρών. Μαζί με τον Νίκο Κωστένογλου έχουν 'χτίσει' το νικηφόρο σερί των 'κιτρινόμαυρων' μετά το φιάσκο της Ευρώπης και το σοκ της πρεμιέρας από την Ξάνθη. Ο Μάρκο Λιβάγια εμφανίστηκε πιο έτοιμος από ποτέ την κατάλληλη στιγμή και το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ είναι η ευκαιρία να πάρει ακόμα πιο πολύ τα πάνω του. Και η ΑΕΚ να επιβεβαιώσει με εμφατικό τρόπο ότι είναι ικανή να κάνει πρωταθληματική χρονιά.

Στο καινούργιο επεισόδιο του Pod-όσφαιρο, ο Λευτέρης Ελευθερίου δεν μπορεί να συγκρατήσει την οργή του, σε ένα άνευ προηγουμένων ξέσπασμα, για την απονομή του βραβείου The Best στον Λιονέλ Μέσι, την ώρα που ο Κώστας Μπράτσος του βάζει φωτιές. Επιλέγουν τον παίκτη που θα πάρει το αντίστοιχο βραβείο του MVP στη Super League 1 τον Μάιο και καταλήγουν με μια μίνι ανάλυση για το τι συμβαίνει στον ΠΑΟΚ μεταξύ Αμπέλ Φερέιρα και παικτών.

News 24/7

24MEDIA NETWORK