ΑΕΛ-ΠΑΟΚ: Ο Περέιρα ξόδεψε ένα κανονάκι

Με γκολ των Τσιγγάρα και Κρμέντσικ ο ΠΑΟΚ νίκησε την ΑΕΛ και στη ρεβάνς του Αλκαζάρ, παίρνοντας το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου με το συνολικό 7-1. Οι 'βυσσινί' μείωσαν με αυτογκόλ του Περέιρα, που δείχνει πως θέλει ακόμη πολλή δουλειά για να μπει στα παπούτσια του Γιαννούλη.

Ο Περέιρα σε προσπάθεια του από την αναμέτρηση ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 5-0 στην Τούμπα, για την φάση των '16' του Κυπέλλου Ελλάδας | 20/01/2021  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
Ο Περέιρα σε προσπάθεια του από την αναμέτρηση ΠΑΟΚ - ΑΕΛ 5-0 στην Τούμπα, για την φάση των '16' του Κυπέλλου Ελλάδας | 20/01/2021 EUROKINISSI SPORTS

Ματς που ίσως και να ήθελαν να αποφύγουν ΑΕΛ και ΠΑΟΚ ήταν το μεταξύ τους στο Αλκαζάρ το βράδυ της Τετάρτης. Το 5-0 της Τούμπας στην πρώτη αναμέτρηση για τους '16' του Κυπέλλου Ελλάδας είχε προ πολλού αποφασίσει την τύχη του ζευγαριού, ωστόσο αμφότεροι όφειλαν να βγάλουν την υποχρέωση. Ως είθισται, οι προπονητές πήγαν σε ενδεκάδες με αλλαγές. Μια από τις λίγες ευκαιρίες που θα είχαν να διαπιστώσουν πράγματα χωρίς ρίσκο και την πίεση του αποτελέσματος.

Για την ΑΕΛ ο θεσμός ήταν ευθύς εξ αρχής αδιάφορος, αφού η κάκιστη πορεία της στην Super League Interwetten αναδεικνύει ως απόλυτο στόχο της σεζόν την παραμονή στην κατηγορία. Πάνω σε αυτό το γεγονός, ο Φέστα είχε την ευκαιρία να πειραματιστεί σε σχήμα και πρόσωπα που μπορεί να του φάνουν χρήσιμα για την ανηφορική συνέχεια. Με τους Μουκαντζό και Μπεν Χατίρα κυρίως να αφήνουν υποσχέσεις.

Για τον Γκαρσία πάλι, μια προπόνηση ίσως και να φάνταζε προτιμότερη. Περισσότερο ρίσκαρε με τον τραυματισμό κάποιου παίκτη ή τις κάρτες σε ένα τέτοιο ματς ο ΠΑΟΚ, παρά είχε την ευκαιρία ο Ουρουγουανός τεχνικός να εξάγει συμπεράσματα. Προφανώς και ήταν ευκαιρία να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες όπως οι Λάμπρου, Νινούα, Τσιγγάρας και Λύρατζης, όμως αν δεν δεις τους παίκτες αυτούς μαζί με τους λεγόμενους βασικούς ή σε ματς με πραγματικές συνθήκες πίεσης, η εικόνα μπορεί να είναι παραπλανητική.

Ωστόσο στην περίπτωση του Περέιρα τα πράγματα μάλλον έγιναν πιο ξεκάθαρα για τον προπονητή του ΠΑΟΚ. Για τον 21χρονο μπακ άλλωστε αυτή ήταν η 10η φετινή συμμετοχή του με τον 'Δικέφαλο', από τον περασμένο Σεπτέμβρη όταν και αποκτήθηκε από την Βίκινγκ για 800.000 ευρώ. Σε μια περίοδο που η ομάδα της Θεσσαλονίκης ψάχνεται να καλύψει το κενό που άφησε ο Γιαννούλης πηγαίνοντας στη Νόριτς, ο Νορβηγός μοιάζει να ξοδεύει τα 'κανονάκια' του. Προφανώς και ήταν δύσκολο να κάνει... παπάδες με το 'καλημέρα', ερχόμενος από ένα πρωτάθλημα όπως το νορβηγικό για να παίξει σε μια ομάδα με υψηλές απαιτήσεις.

Ωστόσο οι ευκαιρίες σε αυτό το επίπεδο δεν είναι πολλές και καλώς ή κακώς η υπομονή γρήγορα εξαντλείται. Αυτό δεν σημαίνει πως ο Περέιρα είναι 'καμένο χαρτί' για τον ΠΑΟΚ, άλλωστε προσόντα έχει και είναι ακόμη 21 ετών. Όμως τουλάχιστον για φέτος δείχνει να μην διαθέτει τον απαιτούμενο βαθμό ετοιμότητας να μπει στα παπούτσια του Γιαννούλη. Και τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ έφερε στην Ελλάδα τον Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα, σε μια συνύπαρξη που μοιάζει αναγκαία και για τους δύο, ο Περέιρα πέταξε μια ακόμη ευκαιρία σε ένα 'εύκολο' ματς, όπως αυτό με την ΑΕΛ. Εύκολο από την άποψη πως τίποτα δεν κρινόταν, επομένως η δικαιολογία του άγχους και της πίεσης εξέλειπε ευθύς εξ αρχής.

Ο 'Δικέφαλος' πήρε γρήγορο προβάδισμα δύο τερμάτων με τους Τσιγγάρα (19') και Κρμέντσικ (29'), η ΑΕΛ μείωσε με αυτογκόλ του Περέιρα (39') για το 1-2 του ημιχρόνου. Στην ανάπαυλα ο Πάμπλο Γκαρσία αντικατέστησε τον Νορβηγό με τον Ροντρίγκο, έναν κατά συνθήκη αριστερό μπακ. Δεν ήταν το αυτογκόλ το θέμα, μπορεί να συμβεί στον καθένα. Ήταν η γενική εικόνα του Περέιρα που προβλημάτιζε. Στο ματς με τον Παναιτωλικό ψηφίστηκε MVP και πράγματι ήταν καλός. Όμως τα μεγάλα σκαμπανεβάσματα στην απόδοση του από παιχνίδι σε παιχνίδι είναι θέμα. Και το ματς με τον Απόλλωνα είναι το μεσημέρι της Κυριακής, επομένως για ένα παιδί 21 ετών οι τέσσερις μέρες που μεσολαβούν είναι υπεραρκετές. Δεν έγινε αλλαγή για λόγους δυνάμεων, αλλά γιατί ο Γκαρσία ήθελε να έχει ετοιμοπόλεμο, με ρυθμό, έναν ακόμη παίκτη που μπορεί να δώσει λύση αριστερά για την κυριακάτικη αναμέτρηση.

Από εκεί και πέρα, στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξε τίποτα. Τα βλέμματα μοιραία στράφηκαν στον Καγκάβα, που πέρασε ως αλλαγή στην αναμέτρηση στο 64ο λεπτό. Δεν έχει νόημα να μπει κάποιος στην διαδικασία να κρίνει τον Ιάπωνα από αυτή την μισάωρη παρουσία του στο χορτάρι. Η αξία του είναι δεδομένη, η καριέρα του δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Το μοναδικό ερώτημα είναι πότε θα βρεθεί στον επιθυμητό βαθμό ετοιμότητας και αν διατηρεί την όρεξη του για ποδόσφαιρο. Το πρώτο θα συμβεί αργά ή γρήγορα, το δεύτερο το γνωρίζει ο ίδιος. Αν η απάντηση είναι καταφατική, τότε ο ΠΑΟΚ μπορεί να προσμένει σε σημαντικά αγωνιστικά ωφέλη ενόψει της συνέχειας...


News 24/7

24MEDIA NETWORK