Αγγλία: Ενότητα προστάζει ο Μπέκαμ

Η στίλβη που διαθέτει η πλειονότητα των παικτών της Εθνικής Αγγλίας, είναι αυτή που αποτρέπει την ομαδική λειτουργικότητα της, έχοντας επιφέρει την περιπετειώδη πρόκριση της στο Μουντιάλ της Γερμανίας.

Αγγλία: Ενότητα προστάζει ο Μπέκαμ

Η στίλβη που διαθέτει η πλειονότητα των παικτών της Εθνικής Αγγλίας, είναι αυτή που αποτρέπει την ομαδική λειτουργικότητα της, έχοντας επιφέρει την περιπετειώδη πρόκριση της στο Μουντιάλ της Γερμανίας.
Τη συγκεκριμένη άποψη ασπάζεται ο αρχηγός των "λιονταριών" Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο οποίος επισημαίνει την αδήριτη ανάγκη να δράσουν άπαντες ως σύνολο και όχι ως μονάδες.

Η Αγγλία διαθέτει πλειάδα αστέρων που μονοπωλούν το ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, όπως οι Λαμπάρντ, Τζέραρντ, Ρούνει, ωστόσο η εικόνα που απέδωσε στους προκριματικούς αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου ήταν απογοητευτική. Μόλις το περασμένο Σάββατο εξασφαλίστηκε η πρόκριση στα τελικά, καταβάλλοντας την Αυστρία με το ισχνό 1-0.

Με ανάλογες εμφανίσεις, ο μέσος της Ρεάλ Μαδρίτης διατείνεται ότι δε θα διεκδικήσουν το Κύπελλο με αξιώσεις και συγκάλεσε τους συμπαίκτες του να συμπορευτούν ενωμένοι στη διοργάνωση του ερχόμενου καλοκαιριού: " Διαθέτουμε εξαιρετικές μονάδες, αλλά αυτή την ομάδα δεν αφορούν οι μονάδες. Μπορούμε να παίξουμε ως μια ισχυρή ομάδα. Είμαι αρχηγός της Εθνικής, αλλά άλλοι τόσοι συμπαίκτες μου είναι αρχηγοί στους συλλόγους τους και το χρειαζόμαστε αυτό. Είμαστε τυχεροί που το έχουμε ".
Το εναπομένον παιχνίδι που ολοκληρώνει τις αναμετρήσεις των προκριματικών, έγκειται την Τετάρτη εναντίον της Πολωνίας. Ο 30χρονος αστέρας θα απουσιάσει, αφού αποβλήθηκε από τον αγώνα με την Αυστρία, αναφέρθηκε όμως στο ακροτελεύτιο ματς: " Θα κοιτάξουμε να ευχαριστηθούμε το παιχνίδι και να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε, γιατί θέλουμε να βγούμε πρώτοι στον όμιλο".
Συνεχίζοντας, επανήλθε στο φλέγον ζήτημα: " Πρέπει να ανασυνταχθούμε και να δουλέψουμε σκληρά στη συνέχεια για να παίξουμε καλύτερα. Όλοι γνωρίζουν ότι μπορούμε να παίξουμε πολύ καλύτερα ως σύνολο. Οι παίκτες έχουν "δεθεί" μεταξύ τους κι ο κόσμος δεν αντιλαμβάνεται τον εξαιρετικό χαρακτήρα που διαθέτουμε στην ομάδα. Είμαστε πραγματικά ικανοποιημένοι που προκριθήκαμε ".

Αναφορικά με την κριτική που δέχεται ο προπονητής της Αγγλίας, Σβεν Γκόραν Έρικσον, από τον φίλαθλο κόσμο και τον Τύπο, ο Μπέκαμ αποκρίθηκε ιδιαίτερα εκνευρισμένος: " Νομίζω ότι η κριτική που ασκείται στον προπονητή μας είναι άδικη. Του αξίζει η πρόκριση, όπως του αξίζει να μας πάει και στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πιστεύω ότι η ομάδα μπορεί να προχωρήσει στο θεσμό. Πρέπει να δουλέψεις σκληρά για τον συγκεκριμένο στόχο, γιατί δεν κερδίζεις τίποτα αν δεν δουλέψεις σκληρά ".

Τέλος, ο πρώην παίκτης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέρριψε τα σενάρια, ότι το Μουντιάλ της Γερμανίας θα είναι το τελευταίο της καριέρας του: " Θέλω να συνεχίσω να παίζω . Οι άνθρωποι ρωτάνε το ίδιο ακριβώς στον Σερ Άλεξ Φέργκιουσον κι αυτός απλά απαντάει ότι θέλει να κερδίσει περισσότερα. Το μόνο πράγμα που μπορείς να κάνεις, είναι να το ξανακάνεις. Είμαι 30 ετών και θα είμαι σχεδόν 31 στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Θέλω να συνεχίσω να παίζω για την Αγγλία, όσο με κρατάνε τα πόδια μου ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK