Άγιαξ – Σπάρτα Πράγας

Διαφορετικοί στόχοι, ίδια ανάγκη. Ο Άγιαξ υποδέχεται τη Σπάρτα Πράγας στο "Άμστερνταμ Αρίνα" και θέλει το τρίποντο και μόνο, ώστε να εξασφαλίσει από την 5η αγωνιστική μέρα την πρόκριση για τους νοκ άουτ αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ και να μην περιμένει τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου.

Άγιαξ – Σπάρτα Πράγας

Διαφορετικοί στόχοι, ίδια ανάγκη. Ο Άγιαξ υποδέχεται τη Σπάρτα Πράγας στο "Άμστερνταμ Αρίνα" και θέλει το τρίποντο και μόνο, ώστε να εξασφαλίσει από την 5η αγωνιστική μέρα την πρόκριση για τους νοκ άουτ αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ και να μην περιμένει τις πρώτες μέρες του Δεκεμβρίου. Από την πλευρά τους, οι Τσέχοι, δεν έχουν καταφέρει κάτι περισσότερο από έναν πόντο, ο οποίος είχε έρθει εντός των τειχών απέναντι στην ολλανδική ομάδα. Όσο όμως η Τουν δεν καταφέρνει να παίρνει αποτελέσματα, οι ελπίδες για μετάθεση στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ υπάρχουν και αυτές θα προσπαθήσουν να εξαντλήσουν οι φιλοξενούμενοι.

Ρίχνοντας μία ματιά στο παρελθόν, η παράδοση είναι υπέρ των Τσέχων, αν και η ολλανδική σχολή έχει σαφώς περισσότερα να επιδείξει. Χαρακτηριστικό είναι το ότι η Σπάρτα, στα τελευταία πέντε ματς με αντιπάλους από την χώρα του συμφώνου Μπενελούξ, μετράει τέσσερις νίκες και μία ισοπαλία. Το 2001, η Φέγενορντ υποτάχθηκε τόσο εντός όσο και εκτός, κάτι που συνέβη και το 1999, στη μοναδική μέχρι τις μέρες μας παρουσία της Βίλεμ Τίλμπουργκ στον θεσμό.

Αγωνιστικά, αρχίζοντας από τους γηπεδούχους, οι μεσοεπιθετικοί Μάξουελ, Μιτέα και ο αναπληρωματικός πορτιέρο Φερμέερ είναι μακροχρόνια απόντες. Ο δεξιός μπακ Χέιντιγκα, ο στράικερ Μπάμπελ, ο ακραίος Εσκίντ και ο Άγγελος Χαριστέας αντιμετωπίζουν προβλήματα. Με εξαίρεση τον Έλληνα φορ, οι υπόλοιποι τρεις έχουν κάποιες ελπίδες να βρίσκονται στην αποστολή ή ακόμη και στην ενδεκάδα του Ντάνι Μπλιντ. Τιμωρημένος είναι ο αρχηγός και βασικός αμυντικός μέσος, Τόμας Γκάλασεκ.

Ο Γκρίγκα, από τη πλευρά του, δεν έχει να αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα στον καταρτισμό της ενδεκάδας. Ο αρχηγός, Μάρτιν Πέτρας, επανέρχεται και αναμένεται να πάρει θέση δεξιού μπακ, με τον Χερζάν να επιστρέφει στο κέντρο της οπισθοφυλακής.

Πιθανές συνθέσεις
Άγιαξ: Στεκέλενμπουργκ, Τραμπελσί, Γκρίγκερα, Μανουσαριάν, Ροσάλες, Μαντούρο, Σνάιντερ, Εμάνουελσον, Λίντενμπεργκ, Μπουκαρί, Αναστασίου.
Σπάρτα Πράγας: Μπλάζεκ, Πέτρας, Πέτρους, Λούκας, Κάντλετς, Πόσπεχ, Χερζάν, Χάσεκ, Πόλατσεκ, Ντόσεκ, Ματούσοβιτς.



Διαιτητής: Βαλεντίν Ιβάνοφ (Ρωσία)

News 24/7

24MEDIA NETWORK