Αλήθειες και ψέματα για Μπεσίκτας – Φορτούνη

Οι Τούρκοι όντως πήγαν και τον είδαν στις Βρυξέλλες στο παιχνίδι του Βελγίου με την Ελλάδα. Υπάρχει όμως πραγματικό ενδιαφέρον ή είναι ένας από τους πολλούς παίκτες που παρακολουθούν οι "αετοί" της Κωνσταντινούπολης για την επόμενη σεζόν; Γράφει ο Αλέξης Βιρβίλης.

Αλήθειες και ψέματα για Μπεσίκτας – Φορτούνη
gunes fortounis

Τι αποκάλυψαν τα τουρκικά ΜΜΕ; Ότι ο Κώστας Φορτούνης βρίσκεται στα "ραντάρ" της Μπεσίκτας. Μια Μπεσίκτας που κάνει φέτος την προσπάθειά της για να κατακτήσει το Europa League και η οποία έχει στο ρόστερ της ένα σωρό... τρελοκομεία.

Αλήθεια ή ψέματα; Ισχύει ή δεν ισχύει το ενδιαφέρον των "αετών" της Κωνσταντινούπολης για τον διεθνή Έλληνα άσο;

Πάμε να δούμε ένα-ένα τα δεδομένα:

1) Η Μπεσίκτας όντως έστειλε άνθρωπό της στις Βρυξέλλες για να παρακολουθήσει το παιχνίδι του Βελγίου με την Ελλάδα. Απλώς, η αίσθηση που επικρατεί είναι ότι περισσότερο ήθελε να δει τον Παναγιώτη Ταχτσίδη και όχι τον Κώστα Φορτούνη.

2) Για τον Φορτούνη, ο Σενιόλ Γκιουνές είχε φτιάξει ολόκληρο φάκελο στην προετοιμασία της ομάδας του για τα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό στους “16” του Europa League. Ο κόουτς της Μπεσίκτας στις συνεντεύξεις Τύπου είχε μιλήσει ξεχωριστά για τον άσο του Ολυμπιακού. Ότι αν οι παίκτες του εξουδετέρωναν τον Φορτούνη, τότε η πρόκριση θα ερχόταν πιο εύκολα για την τουρκική ομάδα.

3) Στα δύο ματς του Ολυμπιακού με την Μπεσίκτας ο Φορτούνης ήταν κατώτερος των προσδοκιών. Παρόλα αυτά, ο Γκιουνές έλεγε στους Τούρκους συναδέλφους ότι "όλοι δικαιούνται να έχουν μία κακή μέρα".

4) Μ' όλα αυτά καταλαβαίνει κανείς ότι ο Φορτούνης φυσικά και είναι στη λίστα των παικτών που παρακολουθεί η Μπεσίκτας, αλλά έχουμε πολύ δρόμο εώς το καλοκαίρι.

5) Αυτό που "καίει" τους Τούρκους είναι να κρατήσουν τον Ταλίσκα που παίζει στην ίδια θέση με τον Φορτούνη (σ.σ. άσχετα αν γράφουν οι γείτονες ότι προορίζεται ως αντι-Όζιακουπ). Ο Βραζιλιάνος είχε αποκτηθεί από την Μπεσίκτας με τη μορφή δανεισμού από την Μπενφίκα τον Αύγουστο του 2016 με 1+1 χρόνια! Απλώς υπάρχει μία λεπτομέρεια. Αν τον θέλει η Μπενφίκα πίσω, μπορεί να τον πάρει... αύριο. Η Μπεσίκτας λοιπόν ελπίζει ότι θα του ανανεώσει τη συνεργασία και θα τον κρατήσει και του χρόνου στην Κωνσταντινούπολη.

6) Αν όμως η Μπεσίκτας ασχοληθεί σοβαρά με την περίπτωση του Φορτούνη, υπάρχει πρόσφορο έδαφος για να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις δύο ομάδες. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης έχει εξαιρετικές σχέσεις με τον πρόεδρο της τουρκικής ομάδας, Φικρέτ Ορμάν.

7) Αν θα μπορούσε να υπάρχει κάπου ένα "αγκάθι" στην όλη ιστορία εστιάζεται στην επιθυμία του Κώστα να μείνει στο λιμάνι. Δεν είναι από τους παίκτες που στην παρούσα φάση "πεθαίνει" να φύγει για το εξωτερικό. Δεν είναι σαν τον Μιλιβόγεβιτς που ήταν "ναι μεν, αλλά". Δεν είναι σαν τον Ιντέγε που είπε στη διοίκηση “αφήστε με να φύγω”. Πέρσι το καλοκαίρι είχαν γίνει κρούσεις στον Ολυμπιακό για τον Φορτούνη, αλλά ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής δεν ήθελε να φύγει από το λιμάνι, ούτε και οι “ερυθρόλευκοι” ήθελαν να τον πουλήσουν. Επίσης, δεν είμαστε και τόσο σίγουροι ότι τον ιντριγκάρει η περίπτωση της Μπεσίκτας. Αν δοκίμαζε κάποια στιγμή την τύχη του στο εξωτερικό, θα ήθελε να πάει σε κορυφαίο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

8) Στο δια ταύρα, ο Σενιόλ Γκιουνές γνώριζε τον Φορτούνη εδώ και ενάμισι χρόνο και τον έμαθε ακόμα καλύτερα στο σκάουτινγκ που είχε κάνει για τον Ολυμπιακό λόγω των διπλών αναμετρήσεων στους “16” του Europa League. Το όνομά του υπάρχει στα... κιτάπια της τουρκικής ομάδας, αλλά μέχρι εκεί. Οι συνάδελφοι από την γειτονική χώρα υποστηρίζουν ότι ο σκάουτ της Μπεσίκτας στις Βρυξέλλες είχε περισσότερο στραμμένη την προσοχή του στον Ταχτσίδη και όχι στον Φορτούνη. Και λέμε "όχι στον Φορτούνη", γιατί πολύ απλά το σκάουτινγκ για τον Κώστα έχει γίνει εδώ και πολύ καιρό. Αντιθέτως, για τον Ταχτσίδη το σκάουτινγκ μόλις ξεκίνησε και οι Τούρκοι δημοσιογράφοι υποστηρίζουν ότι τον βλέπουν ως τον αντικαταστάτη του Καναδού Ατίμπα Χάτσινσον. Και πάλι όμως, επαναλαμβάνουμε, ότι η παρακολούθηση κάποιων παικτών από πλευράς Μπεσίκτας, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι θα εξελιχθεί σε επίσημη πρόταση.

Είπαμε: Σχετικά με τον Φορτούνη που πράγματι αρέσει στον Γκιουνές, το πρωταρχικό μέλημα των "αετών" της Πόλης είναι να κρατήσουν τον Ταλίσκα στη "Vodafone Arena" και τη νέα σεζόν. Απλώς μοιάζει λίγο δύσκολο ο Γκιουνές να υπολογίζει τον Φορτούνη ως "8άρι" στη θέση του Όζιακουπ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK