Άλλοι έχουν το όνομα και άλλοι την χάρη, αποκάλυψη για ομάδες που αλλάζουν την οπτική

Τελικά η κοινή γνώμη ήταν λάθος ή ίσως τα δεδομένα να άλλαξαν;

Liverpool's manager Jurgen Klopp, left, greets Manchester City's head coach Pep Guardiola prior to the English Premier League soccer match between Manchester City and Liverpool at Etihad stadium in Manchester, England, Saturday, April 1, 2023. (AP Photo/Jon Super)
(AP Photo/Jon Super) AP

Αποκαλύφθηκαν οι καθαρές δαπάνες των συλλόγων της Premier League από την περίοδο 19/20 μέχρι την και την τρέχουσα με τις θέσεις των ομάδων να προκαλούν έκπληξη.

Το FFP έχει διχάσει τους οπαδούς και τους συλλόγους από τότε που θεσπίστηκε σε μια προσπάθεια να εξισορροπηθούν οι όροι ανταγωνισμού στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Οι κανόνες αναφέρουν ότι οι σύλλογοι της Premier League μπορούν να έχουν αρνητικό ισολογισμό μέχρι 105 εκατομμύρια λίρες σε διάστημα τριών ετών, με την Έβερτον, τη Νότιγχαμ Φόρεστ και τη Μάντσεστερ Σίτι να είναι οι σύλλογοι που κατηγορούνται πως αθέτησαν αυτόν τον περιορισμό.

Η Έβερτον ήταν ο πρώτος σύλλογος που τιμωρήθηκε γι' αυτό, καθώς της αφαιρέθηκαν 10 βαθμοί τον Νοέμβριο για παραβίαση των κανόνων, ωστόσο η αφαίρεση αυτή άλλαξε σε έξι βαθμούς λόγω ανακριβειών και λαθών σε μέρη της έρευνας. Λόγω αυτών των εκκρεμών ερευνών, οι καθαρές δαπάνες των συλλόγων της Premier League μπαίνουν στο μικροσκόπιο και υπολογίστηκαν οι δέκα κορυφαίοι σύλλογοι με τις υψηλότερες δαπάνες μεταξύ 2019-2024.

Η πλήρης λίστα

Τσέλσι- 789 εκατ. ευρώ

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - 697 εκατ. ευρώ κ

Άρσεναλ- 640 εκατ. ευρώ

Τότεναμ- 535 εκατ. ευρώ

Νιουκάστλ- 486 εκατ. ευρώ

Άστον Βίλα- 383 εκατ. ευρώ

Μάντσεστερ Σίτι- 380 εκατ. ευρώ

Γουέστ Χαμ- 281 εκατ. ευρώ

Λίβερπουλ- 260 εκατ. ευρώ

Νότιγχαμ Φόρεστ- 234 εκατ. ευρώ

Η λίστα δεν αποτελεί έκπληξη ότι η Τσέλσι βρίσκεται στην κορυφή με μεγάλη διαφορά, καθώς ο λονδρέζικος σύλλογος έχει ξοδέψει πάνω από 1 δισεκατομμύριο λίρες από τότε που εξαγοράστηκε από τον Αμερικανό δισεκατομμυριούχο Τοντ Μπόελι.

Αυτό που εκπλήσσει αρκετούς είναι πως η Λίβερπουλ και η Σίτι βρίσκονται κάτω από ομάδες όπως οι Άστον Βίλα και Τότεναμ. Αυτό εξηγείται από τις πολλές και σχετικά ακριβές μεταγραφές που έκαναν οι δύο τελευταίοι σύλλογοι σε συνδυασμό με τις σχετικά ακριβές μεν αλλά λίγες και στοχευμένες δε μεταγραφές των δύο ανταγωνιστών για το φετινό πρωτάθλημα.

Διαβάστε περισσότερα

Ένας από τους πιο VFM ποδοσφαιριστές για τα στάνταρ της δείχνει τον δρόμο και κάνει στην άκρη παίκτες εκατομμυρίων

Όσκαρ: Σκάει "βόμβα" με τον ξεχασμένο στην Κίνα Βραζιλιάνο

News 24/7

24MEDIA NETWORK