Ανακοινώνεται το Μουντιάλ με 48 ομάδες

Ο πρόεδρος της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο κατέληξε στη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τη συμμετοχή 48 ομάδων.

Ανακοινώνεται το Μουντιάλ με 48 ομάδες

Ο Ελβετός παράγοντας αναμένεται να ανακοινώσει την Τρίτη το νέο "οργανόγραμμα" των Παγκοσμίων Κυπέλλων.

Σύμφωνα με αυτά που έχουν διαρρεύσει, οι 16 από τις ομάδες που θα λαμβάνουν μέρος προσεχώς σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου, θα αποκλείοναι μετά από μόλις ένα νοκ άουτ αγώνα και η συνέχεια της διοργάνωσης θα εξελίσσεται όπως τώρα, δηλαδή με 32 ομάδες σε ομίλους και στη συνέχεια μονοί νοκ άουτ αγώνες.

Από το 2026 και μετά, το Μουντιάλ θα έχει τις διπλάσιες ομάδες σε σχέση με την περίοδο 1986-1994, 16 περισσότερες μετά το 1998, όταν στη Γαλλία παρουσιάστηκαν 32 εθνικές στην τελική φάση. Με την ιδέα του αυτή ο Ινφαντίνο επιδιώκει να δημιουργήσει μια ισορροπία μεταξύ των συμφερόντων των μεγάλων και των μικρών ομοσπονδιών.

Αυτό σημαίνει ότι τα παιχνίδια γίνονται 80 αντί για 64. Είναι επίσης 16 άλλες ημερομηνίες μετάδοσης και εμπορίας τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Αντίθετες με τις προτάσεις Ινφαντίνο είναι οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες. Η ένωση ευρωπαϊκών συλλόγων (ECA), που εκπροσωπεί πάνω από 200 ομάδες, με ανακοίνωση της τάχθηκε κατά της πρότασης και εξήγησε τους λόγους: « Ο αριθμός των αγώνων σε μια χρονιά είναι ήδη σε απαράδεκτο επίπεδο και μια αύξηση των ομάδων στο Μουντιάλ, θα κάνει την κατάσταση δραματική για τους ποδοσφαιριστές», ανέφερε.

News 24/7

24MEDIA NETWORK