ANALYSIS: Τι (δεν) κάνει ο Μποκανί

Ο Ντιεμερσί Μποκανί, που αναμένεται τη Δευτέρα στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού, πέρασε από τις ακτίνες του "Wyscout" και του Contra.gr για να ξέρετε τι να περιμένετε και τι όχι από τον Αφρικανό διεθνή επιθετικό. Όλες οι αρετές και τα μειονεκτήματά του αναλυτικά.

Anderlecht forward Dieumerci Mbokani of Congo gestures during a training session in view of tomorrow's  Champions League, Group C soccer match against AC Milan at the San Siro stadium in Milan, Italy, Monday, Sept. 17, 2012. (AP Photo/Luca Bruno)
Mbokani AP

Αφήνει στο στίγμα του κυρίως με το κεφάλι του, καθώς αυτό... ψάχνουν οι συμπαίκτες του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν τελειώνει φάσεις με τα πόδια. Ξέρει να ντριπλάρει, αλλά δεν κουβαλάει μπάλα. Υστερεί σε δημιουργία διότι εξειδικεύεται στα τελειώματα. Ο Ντιεμερσί Μποκανί πέρασε από τις ακτίνες του "Wyscout" και του Contra.gr για να ξέρετε τι να περιμένετε και τι όχι από τον Αφρικανό επιθετικό.

Η "ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ" ΤΟΥ ΜΠΟΚΑΝΙ ΣΤΗ ΧΑΛ

ANALYSIS: Τι (δεν) κάνει ο Μποκανί

Γεννημένος στις 22 Νοεμβρίου 1985, ο Ντιεμερσί Μπεζουά Μποκανί αγωνίστηκε πέρυσι στην Πρέμιερ Λιγκ για δεύτερη διαδοχική σεζόν, καθώς μετά τη φανέλα της Νόριτς, φόρεσε αυτή της Χαλ.

Η πρώτη του καρτέλα δείχνει ένα παίχτη που προσπάθησε να επιβιώσει σε τοπ ανταγωνιστικό επίπεδο, όπως είναι αυτή της Πρέμιερ Λιγκ, με κύριο όπλο το κεφάλι του, καθώς το 48% των ενεργειών του στο χρόνο συμμετοχής του στο πρωτάθλημα κατά την διάρκεια της σεζόν που τελείωσε, αφορούσε εναέριες μονομαχίες, ενώ ακολούθησαν τα τελειώματα φάσεων σε ποσοστό 24% και οι τελικές πάσες σε ποσοστό 12%. Δεν είναι παίκτης που μπορεί να παίξει στα άκρα, λόγω σωματοδομής και αγωνιστικών προσόντων.

ΚΑΤΕΒΑΖΕΙ ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΚΑΙ ΠΑΕΙ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

ANALYSIS: Τι (δεν) κάνει ο Μποκανί

Ο θερμικός χάρτης της συνολικής του παρουσίας μέσα στο γήπεδο λέει αρκετά. Στα παιχνίδια που αγωνίστηκε με την Χαλ, ο Αφρικανός επιθετικός κυρίως περίμενε το γέμισμα από την μεγάλη περιοχή της ομάδας του, ώστε αξιοποιώντας το ύψος αλλά κυρίως το άλμα του, να κατεβάσει τη μπάλα και να βρει όποιον συμπαίκτη κινούταν δίπλα του, ευρισκόμενος στο χώρο κάτω από τη μεσαία γραμμή, και στη συνέχεια περίμενε την εξέλιξη της φάσης όντας στο όριο και πολλές φορές μέσα στη μεγάλη περιοχή, ώστε να εκτελέσει.

ΤΟΝ ΨΑΧΝΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ

ANALYSIS: Τι (δεν) κάνει ο Μποκανί

Ο θερμικός χάρτης που κατέγραψε τις εναέριες μονομαχίες... μιλάει από μόνος του όσον αφορά τη δράση του και την προηγούμενη ανάλυση παιχνιδιού. Ο Μποκανί γυρίζει στο χώρο ανάμεσα από τα δυο ημικύκλια (της μεσαίας γραμμής και της αντίπαλης μεγάλης περιοχής) εκεί που... παίζει μπάλα με το κεφάλι.

Όλα αυτά βέβαια σε μια ομάδα που σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια της περσινής σεζόν, είχε αμυντικούς προσανατολισμούς, κάτι που με την φανέλα του Ολυμπιακού θα κληθεί να κάνει ελάχιστες φορές.

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΣΤΙΣ ΝΤΡΙΠΛΕΣ

ANALYSIS: Τι (δεν) κάνει ο Μποκανί

Ο Μποκανί κατέγραψε 40 απόπειρες για ντρίμπλα σε αντίπαλο, με τον θερμικό χάρτη να καταγράφει τα σημεία στα οποία έγιναν αυτές οι προσπάθειες. Το εντυπωσιακό ποσοστό επιτυχία που είναι στο 80% δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να περάσει απαρατήρητο ειδικά όταν έχει καταγραφεί στο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ.

Αυτό είναι το μεγάλο του πλεονέκτημα, αλλά για να το αξιοποιήσει θα πρέπει να το κάνει σε χώρους στους οποίους θα είναι σε θέση βολής, καθώς η ικανότητά του να ντριπλάρει πετυχημένα σε σημεία μακριά από την εστία, ουσιαστικά ακυρώνεται με βάση τς στατιστικά του σε άλλους τομείς.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΜΠΟΚΑΝΙ

ANALYSIS: Τι (δεν) κάνει ο Μποκανί

Ο Αφρικανός είχε πέρυσι μόλις ένα κουβάλημα της μπάλας που συνοδεύτηκε από ανάπτυξη ταχύτητας, τέσσερις σέντρες, τρεις μακρινές πάσες και επτά πάσες που οδήγησαν τον παραλήπτη σε τελική προσπάθεια. Ο Μποκανί τελειώνει φάσεις στην περιοχή αλλά δεν συμμετέχει στη δημιουργία φάσεων.

ΟΙ ΣΥΝΟΛΙΚΕΣ ΜΟΝΟΜΑΧΙΕΣ

ANALYSIS: Τι (δεν) κάνει ο Μποκανί

Πέρα από τις εναέριες και μονομαχίες και τις προσπάθειες να ντριπλάρει αντίπαλο, ο Μποκανί μέτρησε πέρυσι και άλλες 121 επιθετικές μονομαχίες, με το ποσοστό επιτυχίας να είναι αρκετά υψηλό, και συγκεκριμένα στο 72%.

News 24/7

24MEDIA NETWORK