Ανετη πρόκριση για την ΑΕΚ, υπερβολές Κούγια

Εύκολο απόγευμα πέρασε η ΑΕΚ στα Γιάννινα. Η Ενωση, με πολλά νέα πρόσωπα στην εντεκάδα της, νίκησε 3-0 και πήρε με άνεση την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του Κυπέλλου. Παράπονα έχουν οι γηπεδούχοι για τη διαιτησία του Τεροβίτσα. Υπερβολές Κούγια που ζήτησε από τον κόσμο να αποχωρήσει από το γήπεδο!

Ανετη πρόκριση για την ΑΕΚ, υπερβολές Κούγια

Εύκολο απόγευμα πέρασε η ΑΕΚ στα Γιάννινα. Η Ενωση, με πολλά νέα πρόσωπα στην εντεκάδα της, νίκησε 3-0 και πήρε με άνεση την πρόκριση για τον επόμενο γύρο του Κυπέλλου. Παράπονα έχουν οι γηπεδούχοι για τη διαιτησία του Τεροβίτσα. Υπερβολές Κούγια που ζήτησε από τον κόσμο να αποχωρήσει από το γήπεδο!

Ο Σάντος, όπως αναμενόταν, ξεκούρασε πολλούς από τους παίκτες που έπαιξαν στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Τσιρίλο, Λυμπερόπουλος, Κατσουράνης, Μάλμπασα, Λάκης, Ιβιτς και Τσάνκο πήραν τις απαραίτητες ανάσες και φανέλα βασικού φόρεσαν οι Μόρας, Κυριακίδης, Σαπάνης και ο 17χρονος Παπασταθόπουλος στο κέντρο της άμυνας.

Mάλιστα, ο πιτσιρικάς από το Πεταλίδι, ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το σκορ μόλις στο 7’. Από κόρνερ του Σέζαρ, δημιουργήθηκε μπέρδεμα στην περιοχή του ΠΑΣ. Η μπάλα έφτασε στα πόδια του Παπασταθόπουλου, ο οποίος με δυνατό σουτ, πέτυχε το πρώτο του γκολ με την ΑΕΚ στην πρώτη του επίσημη συμμετοχή.

Tέλος ο Ξανθόπουλος

Φερνάντο Σάντος :"Είδαμε τον ΠΑΣ την Κυριακή και περιμέναμε ότι το παιχνίδι αυτό θα ήταν δύσκολο. Οι ποδοσφαιριστές μου δεν τον υποτίμησαν και αυτό φάνηκε στο γήπεδο. Πήραμε μία δίκαιη νίκη. Στα πρώτα λεπτά είχαμε κάποια προβλήματα, αλλά μετά το πρώτο γκολ ήμασταν άνετοι. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες του ΠΑΣ που δεν έπαιξαν καταστροφικό ποδόσφαιρο".

Bασίλης Ξανθόπουλος: "Η ΑΕΚ έχει ένα μεγάλο δάσκαλο της προπονητικής στον πάγκο της και είναι καλό για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Χάσαμε τον αγώνα γιατί δεν κάναμε αυτά που είχαμε πει πριν. Ξέραμε ότι η ΑΕΚ είναι καλή στις στημένες φάσεις και δεχτήκαμε με αυτόν τον τρόπο δύο γκολ, αφού δεν μπορέσαμε να την αντιμετωπίσουμε στον τομέα αυτό.Έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό αλλά η κριτική του κ. Κούγια μετά το τέλος του αγώνα σε μένα και στους ποδοσφαιριστές μου με ώθησαν στο να πάρω την απόφαση αυτή."

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να ισοφαρίσει, έφτασε κοντά στο 1-1 με τοδοκάρι του Κατερίνη αλλά το 0-2 από τον Σοάρες (με το..στήθος από σέντρα του Σέζαρ) στο 29’ και η αποβολή του Σίγκμπο στο 34’ με δεύτερη κίτρινη έκοψαν τα φτερά του. Το 0-3 από τον Μόρα στο 41’ έγινε σε ρυθμούς προπόνησης και οι όποιες αμφιβολίες για τον τελικό νικητή έπαψαν να υπάρχουν.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου επικράτησε ένταση με τους Γιαννιώτες να φωνάζουν συνεχώς συνθήματα για το διαιτητή Τεροβίτσα και τους παίκτες να ανταλάσσουν σκληρά μαρκαρίσματα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣ Αλέξης Κούγιας εισέβαλλε στο γήπεδο αλλά το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου ηρέμησε κάπως την ατμόσφαιρα. Στη συνέχεια ο γνωστός δικήγορος πήρε το μικρόφωνο και ζήτησε απο τον κόσμο να αποχωρήσει. Ευτυχώς οι περισσότεροι τον αγνόησαν.

Στο δεύτερο μέρος, με την πρόκριση να έχει κριθεί ήδη, ο ρυθμός έπεσε και οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες ήταν ελάχιστες. Δεν άλλαξε κάτι μέχρι το τέλος και η ΑΕΚ πήρε τη νίκη με το 3-0 του πρώτου μέρους.


ΠΑΣ Γιάννινα: Τόλιος, Κατερίνης (76’ Kρόνχαρτ), Tσιγιάννης, Τάτσης (59’ Μιχαλόπουλος), Κούσας, Αντωνίου, Μάγγος, Ντάσιος, Προβίδας Σίγκμπο, Μπελλά (72’ Καντιμοίρης).

AEK: Σορεντίνο, Κόντης, Γεωργέας, Παπασταθόπουλος, Αλεξόπουλος (71’ Πλιάτσικας), Κυριακίδης, Μόρας, Σαπάνης Σοάρες (78’ Μπούρμπος), Σέζαρ (81’ Κρασσάς), Βιενγλίνσκι.

Κίτρινες κάρτες: Μάγγος, Ντάσιος, Μπελλά, Σαπάνης, Μόρας, Mπούρμπος.
Kόκκινες κάρτες: Σίγκμπο.


*** Την Πέμπτη θα ανακοινωθεί το όνομα του νέου γυμναστή της ΑΕΚ. Τα δύο μεγάλα φαβορί για τη θέση είναι ο Αντώνης Κέζος και ο Γιώργος Βαμβακάς με επικρατέστερο τον πρώτο. Πάντως ο Νικολαϊδης συνηθίζει τις εκπλήξεις οπότε τίποτα δεν αποκλείεται.

News 24/7

24MEDIA NETWORK