Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτρέψει και 4η αλλαγή η FIFA

Το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός των αλλαγών στις τέσσερις, αλλά μόνο όσον αφορά αγώνες που πάνε στην παράταση, αναμένεται να εξετάσει σύντομα η FIFA. Η τελική απόφαση θα παρθεί στις 3 Μαρτίου.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιτρέψει και 4η αλλαγή η FIFA

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η παγκόσμια ομοσπονδία για το θέμα έκανε γνωστό ότι: “Η επιτροπή FIFA Task Force Football 2014, η ιατρική επιτροπή και η επιτροπή ποδοσφαίρου υποστηρίζουν την συγκεκριμένη πρόταση για να διατηρήσουν το τεχνικό επίπεδο μέχρι το 120ο λεπτό των αγώνων και παράλληλα να προστατέψουν την υγεία των παικτών”.

Η σκέψη των ανθρώπων της παγκόσμιας ομοσπονδίας είναι ότι αν επιτραπεί η 4η αλλαγή σε αγώνες που πάνε στο έξτρα μισάωρο, τότε θα υπάρχουν λιγότεροι τραυματισμοί και δεν θα παρατηρείται το φαινόμενο να πέφτει η ποιότητα των αγώνων, εξ' αιτίας της κούρασης των ποδοσφαιριστών.

Συν τοις άλλοις επιστρέφει στην επικαιρότητα το θέμα της χρήσης της τεχνολογίας στο ποδόσφαιρο, το οποίο θα εξεταστεί και πάλι από την επιτροπή κανονισμών του ποδοσφαίρου.

Η τελική επιλογή θα παρθεί σε συνάντηση που θα λάβει χώρα στις 2 Ιουλίου στο Κίεβο, μία ημέρα μετά τη διεξαγωγή του τελικού του Euro 2012, στην ίδια πόλη.

Η IFAB έχει στην ατζέντα της και άλλα σημαντικά θέματα, όπως αυτό των πέντε διαιτητών, αλλά και την αξιολόγηση των δοκιμών που έγιναν στο Κόπα Αμέρικα με τους διαιτητές να σημειώνουν με σπρέι το σημείο που πρέπει να τοποθετηθεί το τείχος πριν από μία εκτέλεση φάουλ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK